Jump to content

DJDB

Members
  • Posts

    32
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About DJDB

  • Γενέθλια 02/04/1985

Πληροφορίες Προφίλ

  • Περιοχή
    Χαϊδάρι
  • Επάγγελμα
    Τεχνολογικός Συντάκτης

DJDB's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. DJDB

    Αλλαγή fan σε Fractal Design Define R4

    Τελικά κατέληξα να πάρω έναν Noctua . Θα με ενδιέφερε όμως να του βάλω και από τα pins που αναφέρεις. Που μπορώ να βρω αντικραδασμικές βίδες αυτού του τύπου στην Αθήνα; Βρήκα κάποιες σε μαγαζί στην... Πάτρα και κάποιες - σχετικά ακριβές - μόνο για Noctua σε κατάστημα στην Αθήνα. Υπάρχουν κάπου αλλού εδώ γύρω φθηνές; Ξέρει κανείς;
  2. DJDB

    Αλλαγή fan σε Fractal Design Define R4

    Τελικά χθες το βράδυ άρχισε να τα παίζει τελείως και να κάνει σαν τρακτέρ, οπότε το άλλαξα με ένα εντελώς noname που βρήκα (των 140mm), μιας και με το παλιό δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Δεν είναι ότι πιο αθόρυβο έχω ακούσει, αλλά τουλάχιστον σταμάτησε εκείνος ο ενοχλητικός θόρυβος που έκανε σαν βουητό/δόνηση και τώρα απλώς ακούω τον ανεμιστήρα να γυρνάει (επειδή όλος ο υπολογιστής είναι συγκριτικά αθόρυβος σε σχέση με το fan). Οπότε για τώρα είμαστε οκ .
  3. DJDB

    SteamGifts.com Thread 2.0 (GiftLab)

    Νικητής ο hurin848. Το κλειδί στάλθηκε μέσω Steamgifts, αναμένω feedback .
  4. DJDB

    Αλλαγή fan σε Fractal Design Define R4

    Έκανα δύο πράγματα τώρα. Αρχικά το γύρισα στα 5V. Ένα περίεργο βουητό από τους ανεμιστήρες υπάρχει, νομίζω όμως πως δεν είναι τόσο ενοχλητικό όσο πριν. Έχω την εντύπωση όμως πως ρίχνει πολύ τις στροφές τους και το φοβάμαι λίγο για το θέμα της θερμοκρασίας. Για τώρα ξαναπάω στα 12 και βλέπουμε. Επίσης, άνοιξα από τα δεξιά το κουτί και κλασσικά...γκρρρ... όλα πιασμένα με πλαστικό, κρυμμένα, δεν εντοπίζω με τίποτα το καλώδιο του τροφοδοτικού ανεμιστήρα (το οποίο πάει στον controller που υπάρχει μπροστά). Θα επανέλθω σε αυτό όταν έρθει η ώρα της αλλαγής, σε ευχαριστώ για την βοήθεια . ΥΓ: Ναι, απ'ότι βλέπω στα specs, παίρνει και 140άρι.
  5. DJDB

    Αλλαγή fan σε Fractal Design Define R4

    Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Θα δοκιμάσω να κάνω αυτό που προτείνεις. Είναι λίγο διαδικασία, λόγω της θέσης του υπολογιστή (ακόμη και του δεσίματος των καλωδίων, που δεν το έκανα εγώ και είναι λες και θα σηκώνονταν να φύγουν). Αν και πάω και για καινούργιο κατευθείαν, για 4 ευρώ δεν χάλασε κι ο κόσμος. Το μόνο που φοβάμαι είναι μην συντονίζει και ο καινούργιος με το κουτί και κάνω τσάμπα κόπο... Πάντως ότι ο θόρυβος παράγεται/προέρχεται από τον οπίσθιο ανεμιστήρα είναι σίγουρο. BTW, ο controller για τα fans στο κουτί έχει επιλογή για 3 τάσεις, 5, 7 και 12. Από την αρχή είναι στο 12. Να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό μήπως μειωθεί ο θόρυβος;
  6. Παίδες καλησπέρες. Έχω ένα Fractal Design Define R4 με τα μαμίσια ανεμιστηράκια του (εδώ και 1,5 χρόνο). Εδώ και καμιά εβδομάδα, το ανεμιστηράκι στο πίσω μέρος έχει αρχίσει και κάνει ένα βουητό, σαν δόνηση. Δεν είναι πολύ δυνατό, αλλά είναι ενοχλητικό, μιας και ο θόρυβος "βαράει" ακριβώς εκεί που κάθομαι. Τσέκαρα στροφές, δεν δείχνει να έχει πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Δοκίμασα να χαλαρώσω λίγο τις βίδες που το συγκρατούν στο κουτί, μήπως και αλλάξει ο συντονισμός του, τίποτα. Δοκίμασα και να το καθαρίσω, με αέρα κτλ, πάλι τίποτα. Είμαι σίγουρος πως είναι αυτό που κάνει τον θόρυβο λόγω του ότι α) αν βγάλω την αριστερή πλευρά του υπολογιστή σχεδόν σταματάει ο θόρυβος και β) το σταμάτησα και σταμάτησε και ο θόρυβος. Οπότε: α) Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω; Διαβάζω κάτι κόλπα του τύπου "βάλε χαρτί ανάμεσα στο ανεμιστηράκι και το κουτί" κτλ. Να δοκιμάσω κάτι τέτοιο ή άδικος κόπος; β) Σε περίπτωση που πάω για καινούργιο, τι προτείνετε για fan, σε κάτι που να είναι όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο γίνεται (και σχετικά φθηνό); Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. DJDB

    SteamGifts.com Thread 2.0 (GiftLab)

    Invite only είναι τα giveaways τα οποία τα βρίσκει κανείς μόνο μέσω link (αυτού που δίνεται εδώ δηλαδή). Δεν εμφανίζονται public στο Steamgifts, άρα έχουν και λιγότερες συμμετοχές . Υπάρχει επίσης και η επιλογή group only, μόνο για τα μέλη κάποιου Steam group.
  8. DJDB

    SteamGifts.com Thread 2.0 (GiftLab)

    SanctuaryRPG: Black Edition Όροι συμμετοχής: Να πάρετε μέρος μόνο εάν σας αρέσει το παιχνίδι (επειδή είναι text-based RPG) και να ευχαριστήσετε σε περίπτωση που κερδίσετε .
  9. Με αρκετή καθυστέρηση (shame on me), επανέρχομαι στο θέμα. Τον θόρυβο από την κάρτα γραφικών έχω καταφέρει να τον "διορθώσω" βάζοντας τα ανεμιστηράκια να δουλεύουν ελάχιστα γρηγορότερα. Ο πειραματισμός μου έδειξε πως ο θόρυβος εμφανίζεται όταν πέφτουν οι στροφές σε πολύ χαμηλά επίπεδα (και όχι πάντα), οπότε απλώς έχω ανεβάσει το κατώτερο επίπεδο στροφών. Ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση, αλλά αντικατάσταση δύσκολα θα μου έκαναν. Πρόβλημα λειτουργικότητας δεν έχει παρουσιάσει πάντως από το καλοκαίρι που έχω τον υπολογιστή. Το πρόβλημα που παραμένει όμως είναι με το τροφοδοτικό. Ναι μεν έφτιαξα εκείνο τον θόρυβο που έκανε σαν σπίθες απλώς αλλάζοντας το καλώδιο, τους τελευταίους μήνες όμως (ενδεχομένως εβδομάδες) το τροφοδοτικό κάνει ένα πολύ χαμηλό "βζζζζ", συνεχώς. Δεν είναι θόρυβος από ανεμιστηράκι, αλλά ηλεκτρικός. Δοκίμασα με άλλα καλώδια τροφοδοσίας, δοκίμασα χωρίς UPS, δοκίμασα σε άλλες πρίζες του σπιτιού, δεν φεύγει. Δεν ακούγεται δυνατά, παρά μόνο αν ξέρεις ότι υπάρχει ο θόρυβος και είναι ησυχία, ή αν πας το αυτί σου αρκετά κοντά στο τροφοδοτικό. Κάποια χαλαρή σύνδεση καλωδίου δεν βλέπω να υπάρχει, οπότε μάλλον δεν προέρχεται από κάτι τέτοιο. Μέχρι και αυτήν την στιγμή δεν έχει παρουσιάσει κάποιο θέμα στην λειτουργία του υπολογιστή και βλέπω ότι βγάζει τις σωστές τάσεις. Θεωρείτε πως αν το αφήσω έτσι μπορεί να δημιουργηθεί θέμα στο σύστημα; Η αλήθεια είναι πως το ρεύμα στο σπίτι μου είναι λίγο περίεργο. Παλαιότερα, όταν ασχολούμουν με κιθάρες, κάποιοι ενισχυτές έβγαζαν θόρυβο και κάποιοι ηλεκτρολόγοι μου είχαν πει πως ενδεχομένως φταίει το ρεύμα που έρχεται στο σπίτι από την πολυκατοικία και πως με απλά λόγια "δεν είναι καθαρό". Θέλω να πιστεύω πως κάτι παρόμοιο παίζει και με το τροφοδοτικό και πως είναι αρκετά ευαίσθητο στο ρεύμα που έρχεται. Τώρα θα μου πείτε "γιατί δεν το πας για έλεγχο". Γιατί, όπως και την άλλη φορά, εάν θεωρήσει το e-shop πως δεν υπάρχει πρόβλημα θα με χρεώσει 15 ευρώ νταβατζιλίκι... Αυτές είναι οι εγγυήσεις που παρέχουν...
  10. Τελικά το e-shop δεν μπόρεσε να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα στο τροφοδοτικό ή την κάρτα γραφικών. Για το τροφοδοτικό μου είπαν πως ενδεχομένως φταίει το καλώδιο που χρησιμοποιούσα. Η αλήθεια είναι πως εδώ και δύο μέρες το άλλαξα και δεν έχει ξανακάνει (ακόμη τουλάχιστον) εκείνους τους θορύβους σαν σπίθες. Βέβαια, τα 15 ευρώ τεχνικό έλεγχο τα χρεώθηκα κανονικά, παρά το ότι το καλώδιο (που, από ότι φαίνεται, ήταν ελαττωματικό) ήταν εκείνο που μου είχε έρθει μαζί με τον υπολογιστή. Παρά το ότι ο τεχνικός δεν εντόπισε πρόβλημα στην κάρτα γραφικών, αυτό, κατά την γνώμη μου, εξακολουθεί να υπάρχει. Το δεξί ανεμιστηράκι συνεχίζει να κάνει (συνεχώς και ολοένα και χειρότερα) σαν να είναι χαλαρό και εκτός θέσης. Μάλιστα, στις 2 μέρες που έχω τον υπολογιστή, χθες το βράδυ έπαθε και την γνωστή... κρίση του, κάνοντας σαν ανεμιστήρας που έβρισκε σε πλαστικό, δυνατά (χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο στον υπολογιστή). Για ακόμη μια φορά, το έφτιαξα ανοίγοντας το κουτί και "χτυπώντας" απαλά με το δάχτυλο μου κάποιες φορές την κάρτα γραφικών, στο πλαστικό που βρίσκεται δίπλα από το συγκεκριμένο ανεμιστηράκι. Όπως και να έχει, αποφάσισα πως θα το κυνηγήσω περαιτέρω. Από βδομάδα θα πάω μόνο την κάρτα γραφικών στο e-shop, ζητώντας τους να αποσταλεί για έλεγχο στο εξουσιοδοτημένο service της Asus (με το οποίο ήδη μίλησα). Και βλέπουμε... ΥΓ: Με Googleαρίσματα, εντόπισα βίντεο και αναφορές για παρόμοιους ήχους σε κάρτες γραφικών, κυρίως της Evga. Κάποιες πιθανές λύσεις εκεί είναι το χαλάρωμα (ή το σφίξιμο) των βιδών που κρατάνε τα ανεμιστηράκια. Στη δική μου, υπάρχουν δύο βίδες σε κάθε πλευρά, οι οποίες δείχνουν αδύνατον να βιδωθούν ή να ξεβιδωθούν. Άλλη λύση που αναφέρεται είναι το πάτημα της κάρτας γραφικών προς τα πάνω (μιας και αυτή "πέφτει" από το βάρος) κάτι που στην δική μου περίπτωση δεν διορθώνει τον θόρυβο. Το μόνο που τον διορθώνει είναι τα απαλά χτυπήματα στο πλάι και το άμεσο πείραγμα της ταχύτητας των ανεμιστήρων μέσω του σχετικού software της Asus (εντούτοις, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ταχύτητα που να διορθώνει το πρόβλημα). Με λίγα λόγια, ο θόρυβος διορθώνεται αν "αποσυντονιστεί" το cooler (το τρίξιμο, οπότε και επιστρέφει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα). ΥΓ2: Ο "χαλαρός" ήχος που κάνει συνεχώς δυστυχώς δεν καταγράφεται καθαρά σε βίντεο. Θα προσπαθήσω να καταγράψω τον δυνατό, όταν τον... ξαναπιάσει.
  11. Το καλώδιο είχε μπει σωστά. Δυστυχώς Κυριακή δεν πρόλαβα να δοκιμάσω με άλλο καλώδιο, οπότε έφυγε για service στο e-shop. Αν γυρίσει με το ίδιο τροφοδοτικό, θα δοκιμάσω με άλλο καλώδιο. Χθες με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν πως ένας πρώτος έλεγχος δεν έβγαλε κάτι, και αν θέλω να γίνει περαιτέρω έλεγχος υπάρχει χρέωση 15 ευρώ, αν και αυτός δεν βγάλει κάτι. Δηλαδή, εάν ο τεχνικός δεν θεωρήσει πως κάποιο από τα δύο είναι πρόβλημα που καλύπτεται από την εγγύηση (ή απλώς δεν τα βρει) και πιστέψει πως είναι όλα καλά, θα χρεωθώ για τεχνικό έλεγχο υπολογιστή που αγοράστηκε πριν από έναν μήνα... Αν θεωρήσουμε πως με το τροφοδοτικό παίζει κάτι με το καλώδιο (αν και γιατί να το ξεκινάει μόνο μετά από 8-10 ώρες αν είναι το καλώδιο; ), το θέμα με την κάρτα γραφικών είναι στο χέρι του τεχνικού εάν θα θεωρηθεί πρόβλημα ή όχι. Μπορεί πολύ απλά να πει πως, αφού δουλεύει η κάρτα, είναι όλα καλά. Και άντε βγάλε άκρη μετά. Τεσπα, αν μου τον φέρει πίσω όπως είναι, μόλις ξαναεμφανιστούν τα προβλήματα θα τα γράψω σε βιντεάκι και θα τους τα πάω αυτοπροσώπως (κακώς δεν το έκανα τώρα, αλλά βιαζόμουν). ΥΓ: Αυτός ο έλεγχος δύο επιπέδων δεν μου αρέσει. Μάλλον ο πρώτος έλεγχος είναι να δουν πως ανοίγει ο υπολογιστής. Αν θέλεις να το πάνε παραπέρα (που εδώ φαντάζομαι πως απλώς τον αφήσουν ανοικτό κάποιες ώρες και τσεκάρουν κάποια βασικά πράγματα) και δεν βρουν τίποτα, σε χρεώνουν 15 ευρώ. Υπόψιν πως στο site τους αναφέρει πως η χρέωση των 15 ευρώ είναι για parts που δεν έχουν αγοραστεί από το e-shop ή που είναι εκτός εγγύησης. Δεν βλέπω αναφορά σε πολιτική "αν δεν βρούμε κάτι". Σε κάθε περίπτωση, πριν από κάτι παραπάνω από 30 ημέρες, τους έδωσα 1100 ευρώ και τώρα, θεωρώντας πως υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει περίπτωση να χρεωθώ για έναν (μάλλον τυπικό) έλεγχο. Good. Αγορές μόνο από Τανζανία από εδώ και πέρα.
  12. Καλημέρα! Έχω δύο προβλήματα με καινούργιο υπολογιστή, ο οποίος έχει κλείσει μήνα από την αγορά του. Και τα δύο δείχνουν να χειροτερεύουν, οπότε από Δευτέρα θα τον στείλω στο service να τον τσεκάρουν. Θα ήθελα όμως και την δική σας γνώμη. Το πρώτο (και μάλλον σοβαρότερο πρόβλημα) αφορά στο τροφοδοτικό, ένα EVGA SUPERNOVA NEX650G. Εδώ και μερικές ημέρες, και αφού ο υπολογιστής δουλέψει αρκετές ώρες, στο σημείο που βρίσκεται η θύρα για το καλώδιο τροφοδοσίας (ή εκεί κοντά) αρχίζει και κάνει έναν θόρυβο σαν να πετάγονται σπίθες (ή σαν να έχει μπει κάποιο... ζωύφιο φανταστείτε). Σπίθες δεν βλέπω (ούτε ζωύφια), αν τον κλείσω για μερικά λεπτά και τον ξανανοίξω αυτό σταματάει και μετά ξαναρχίζει. Τι μπορεί να φταίει; Δεν είναι coil wine, είναι ακριβώς ο ήχος που ακούγεται όταν πετάγονται σπίθες. Το δεύτερο αφορά στην κάρτα γραφικών, μια ASUS GTX770-DC2OC-2GD5. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, μιας και νομίζω πως έχω εντοπίσει το πρόβλημα. Έχει να κάνει και εδώ με θόρυβο, και συγκεκριμένα από το ένα ανεμιστηράκι της κάρτας, το οποίο ακούγεται σαν να δουλεύει σκληρός δίσκος συνέχεια, ενώ κάποιες φορές μάλιστα αυτό ακούγεται εξαιρετικά δυνατά. Παράλληλα, θόρυβο κάνει και με κλειστό τον υπολογιστή, αν το γυρίσω γρήγορα με το χέρι. Εδώ πιστεύω πως κάπου χαλάρωσε κάτι και είτε θα μου το φτιάξουν είτε θα το αλλάξουν. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το θέμα με το τροφοδοτικό...
  13. DJDB

    Σύνδεση ασύρματου Xbox 360 controller σε PC

    Και σας το αναγνωρίζει κανονικά σε όλα τα παιχνίδια, ακόμη και αν δεν είναι πιστοποιημένα Games for Windows ή Windows Live ή όπως τα ονομάζουν, σωστά; Πχ, θα μπορέσει κάποιος να παίξει σε έναν emulator με αυτό;
  14. DJDB

    Σύνδεση ασύρματου Xbox 360 controller σε PC

    Thanks, θα αγοράσω αυτό λοιπόν,. φαντάζομαι είναι αυτό που αναφέρει και ο φίλος παραπάνω. Υπάρχει, αλλά όχι για πολύ, οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα .
  15. Παιδιά καλησπέρα. Με έχει ζαλίσει συγγενής αυτές τις μέρες να βρούμε τρόπο να συνδέσουμε ασύρματο official χειριστήριο του Xbox 360 σε PC. Έχουμε το λευκό controller, όχι αυτό που ερχόταν με την κονσόλα, αγορασμένο σε σακουλάκι (δεν είχε κάποιο καλώδιο μαζί). Έχετε κάποια σίγουρη λύση επί του θέματος; Η αγορά θα πρέπει να γίνει από Ελλάδα και η σύνδεση ας είναι είτε ασύρματη είτε ενσύρματη, δεν έχει σημασία. 'Ήμουν έτοιμος να αγοράσω αυτό μέχρι που είδα πως δεν είναι συμβατό με 64-bit Windows (μα γιατί; damn it), οπότε θέλουμε και κάτι που να είναι συμβατό με Windows 8 64-bit (καλά, για Linux δεν το συζητάω γιατί θα σηκωθεί και θα φύγει το χειριστήριο). Βλέπω πολλές λύσεις και σχόλια στο internet, και το θέμα δείχνει λίγο μπλεγμένο. Οπότε, τι προτείνει κάποιος που το έχει δοκιμάσει και του λειτουργεί; Thanks!
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.