Jump to content



Recommended Posts

Καλημέρα στην παρέα!

Έχω το σύστημα της υπογραφής και πρόσφατα άρχισα να πειραματίζομαι με την GPU μου. Όπως φαίνεται και στην υπογραφή έχω φτάσει μέχρι 1160 mhz πυρήνα και 1550 mhz μνήμη με 1,250v από το Sapphire trixx και power limit settings +20% από τον catalyst. Σε αυτές τις ρυθμίσεις δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα και έχω μέγιστη θερμοκρασία 58-62 C ανάλογα την θερμοκρασία δωματίου (και χωρίς το aircondition χαχα) με θερμοκρασία κουτιού (από το thermal radar) γύρω στους 40-43 C σε συνθήκες gaming.

Σε πειράματα να φτάσω τα 1200 mhz έχω διάφορα παρατράγουδα όπως ανα 10-15 λεπτά να μαυρίζει η οθόνη στιγμιαία και να επανέρχεται (εδώ να σημειώσω ότι η θερμοκρασία δεν είναι ψηλόερη στις εν λόγω ρυθμίσεις) ή και σπάνια artifacts. Οπότε το ερώτημα μου είναι αν αυτό είναι το maximum 24/7 που μπορεί να πιάσει η κάρτα μου ή αν μπορώ να κάνω κάτι για να πιάσω μεγαλύτερες συχνότητες.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν με το θέμα :)

Link to comment
Share on other sites

Εχεις πιάσει ήδη το μέσο όρο (1150/1500) overclocking για τη συγκεκριμένη κάρτα.

Εκεί παίζουν αυτές οι κάρτες με air-cooling.

Αλλες λίγο υψηλότερα , άλλες λίγο χαμηλότερα.

Απ'το σημείο που είσαι και μετά , απλά πιέζεις καταστάσεις , δέν χρειάζεται.

Το πιθανότερο είναι ότι θέλει λίγο ρευματάκι επιπλέον.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε :) Μάλλον όμως θέλει πολύ ρευματάκι γιατί και 1,3V να δώσω από το Trixx (μέχρι τόσο με αφήνει να δώσω) δεν αλλάζει η κατάσταση... ίσως το ψάξω αν μπορώ να κατέβω περισσότερο σε V μήπως και πέσουν περισσότερο οι θερμοκρασίες (δεν έχω παράπονο με τις θερμοκρασίες αλλά αν μπορώ γιατί όχι; )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.