kalxas Posted November 30, 2004 #1 Share Posted November 30, 2004 Φιλοξενούμε σε ένα server Windows 2000 & Mysql 4.0Έχω πρόβλημα με την ταξινόμηση των ελληνικών, προσπάθησα να βρω πως θα δηλώσω τα ελληνικά στην mysql 4.0 αλλά στο επίσημο Site βρίσκω μόνο το manual για την 4.1.επίσης έχω εγκαταστήση την mysql 4.0 σε περιβάλλον Windows Xp και εδώ παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα.1. Γνωρίζει κανείς πως πρέπει να σεταριστεί σωστά η mysql 4.0 για να ταξινομεί σωστά τα ελληνικά2. Έχει κανείς το Manual της 4.0Δεν μπορώ να πάω στην 4.1 επειδή ο server φιλοξενίας έχει την 4.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kagelar34 Posted December 1, 2004 #2 Share Posted December 1, 2004 έλα μάντη Κάλχα , έχω ένα manual θεσ να στο στείλω ?έχει πολύ πράμα μεσα και είναι πδφ 1000 σελίδες κανα 3 μβ το θες έψαξα την λέξη version στο πδφ και λέει kai gia 4.0 αλλά μην περιμένεις να ψάξω συγκεκριμένα πράγματα σε 100 σελίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalxas Posted December 2, 2004 Author #3 Share Posted December 2, 2004 Σε ευχαριστώ kagelar,από ότι μου είπαν και στο forum της MySQL επίσημο manual gia thn 4.0 δεν υπάρχει και σε αυτό που δίνουν μαζί με την 4.0 στο κωμμάτι των character sets αναφέρονται στην στην 4.1Επειδή έχει βγεί η τελική έκδοση της MySQL 4.1.7 που είναι σταθερή και έχει ξεπαράσει κάποιες ασυμβατότητες με τις 4.1alpha εκδόσεις που υπήρχαν θα πάω στην 4.1.7 όπου τα ελληνικά υποστηρίζονται εγγενοςΣε ευχαριστώ πάντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakegr Posted December 24, 2004 #4 Share Posted December 24, 2004 Και στην 4.1 το ιδιο γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Posted December 24, 2004 #5 Share Posted December 24, 2004 Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημά σου δεν είναι θέμα σεταρίσματος. Απλά στο query 8α βάζεις "SORT BY textField BINARY".Δεν θυμάμαι αν συντάσεται ακριβώς έτσι αλλά μάλλον το keyword binary είνια αυτό που ψάχνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalxas Posted December 24, 2004 Author #6 Share Posted December 24, 2004 Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με μεταφορά στη 4.1 και το σωστό σετάρισμα της βάσης από το provider που με φιλοξενεί.Προσωπικά χρησιμοποιώ ακόμα την 4.0 στη οποία χρειάστηκε να κάνω τα παρακάτω1. Πρέπει να γίνει shutdown ο μηχανισμός της βάσης2. ανοίγεις το MySQL Administrator και επιλέγεις από την αριστερή λίστα το Startup Variables3. Στη συνέχεια πηγαίνεις στο tab δεξιά που λεει Advance4. Από εκεί επιλέγεις το εικονίδιο που είναι στο πεδίο Def. Char Set: για να σου ανοίξει το διπλανό πεδίο5. Στο διπλανό πεδίο γράφεις τη λέξη greek6. Πατάς το κουμπί apply changes7. Ανοίγεις τη βάση8. με το sql show variables βλέπεις ότι πραγματικά η βάση λειτουργεί στα ελληνικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.