Jump to content

Mysql 4.0 & Ελληνικά

kalxas

Recommended Posts

Φιλοξενούμε σε ένα server Windows 2000 & Mysql 4.0

Έχω πρόβλημα με την ταξινόμηση των ελληνικών, προσπάθησα να βρω πως θα δηλώσω τα ελληνικά στην mysql 4.0 αλλά στο επίσημο Site βρίσκω μόνο το manual για την 4.1.

επίσης έχω εγκαταστήση την mysql 4.0 σε περιβάλλον Windows Xp και εδώ παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα.

1. Γνωρίζει κανείς πως πρέπει να σεταριστεί σωστά η mysql 4.0 για να ταξινομεί σωστά τα ελληνικά

2. Έχει κανείς το Manual της 4.0

Δεν μπορώ να πάω στην 4.1 επειδή ο server φιλοξενίας έχει την 4.0

έλα μάντη Κάλχα , έχω ένα manual θεσ να στο στείλω ?

έχει πολύ πράμα μεσα και είναι πδφ 1000 σελίδες κανα 3 μβ το θες έψαξα την λέξη version στο πδφ και λέει kai gia 4.0 αλλά μην περιμένεις να ψάξω συγκεκριμένα πράγματα σε 100 σελίδες

Σε ευχαριστώ kagelar,

από ότι μου είπαν και στο forum της MySQL επίσημο manual gia thn 4.0 δεν υπάρχει και σε αυτό που δίνουν μαζί με την 4.0 στο κωμμάτι των character sets αναφέρονται στην στην 4.1

Επειδή έχει βγεί η τελική έκδοση της MySQL 4.1.7 που είναι σταθερή και έχει ξεπαράσει κάποιες ασυμβατότητες με τις 4.1alpha εκδόσεις που υπήρχαν θα πάω στην 4.1.7 όπου τα ελληνικά υποστηρίζονται εγγενος

Σε ευχαριστώ πάντος

• 3 weeks later...

Αν κατάλαβα καλά το πρόβλημά σου δεν είναι θέμα σεταρίσματος. Απλά στο query 8α βάζεις "SORT BY textField BINARY".

Δεν θυμάμαι αν συντάσεται ακριβώς έτσι αλλά μάλλον το keyword binary είνια αυτό που ψάχνεις.

Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με μεταφορά στη 4.1 και το σωστό σετάρισμα της βάσης από το provider που με φιλοξενεί.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ακόμα την 4.0 στη οποία χρειάστηκε να κάνω τα παρακάτω

1. Πρέπει να γίνει shutdown ο μηχανισμός της βάσης

2. ανοίγεις το MySQL Administrator και επιλέγεις από την αριστερή λίστα το Startup Variables

3. Στη συνέχεια πηγαίνεις στο tab δεξιά που λεει Advance

4. Από εκεί επιλέγεις το εικονίδιο που είναι στο πεδίο Def. Char Set: για να σου ανοίξει το διπλανό πεδίο

5. Στο διπλανό πεδίο γράφεις τη λέξη greek

6. Πατάς το κουμπί apply changes

7. Ανοίγεις τη βάση

8. με το sql show variables βλέπεις ότι πραγματικά η βάση λειτουργεί στα ελληνικά

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.