Jump to content



PC για video editing.


Recommended Posts

Η ερωτηση ειναι τι χρειαζεται ενα PC για να μετατρέπει αρχεία ερασιτεχνικα HD video στα γρήγορα. Εκτός από τους πυρήνες του επεξεργαστή που όσο περισσότεροι τόσο πιο γρήγορα.

Κάνει την δουλειά ενας επεξεργαστής Ιντελ με ενσωματωμένα γραφικά η χρειάζεται ξεχωριστή κάρτα γραφικών; Απο software έχουμε το Ms Movie Maker 2012.

Αυτό που κατάλαβα είναι ότι όταν υπάρχει βίντεο mp4/H264 αναλαμβάνει το ειδικό chip για mp4 της Ιντελ κάρτας γραφικών (Intel Quick Sync Video), ενώ σε άλλα αρχεία οπως .flv αναλαμβάνει ο επεξεργαστής. Έτσι δεν είναι; :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Οι κάρτες γραφικών μένουν idle στην επεξεργασία video οπότε λες οτι ειναι άχρηστες.

Δηλαδή ένας ι5 haswell με Intel Quick Sync Video θα κανει την δουλεια στα mp4. Στα υπολοιπα αρχεια ομως θα δουλευει ο επεξεργαστής. Ποιος haswell εχει το καλύτερο encoding/decoding;

Link to comment
Share on other sites

Όσοι έχουν HD 4600 για γραφικά. Ο i5 4690 για παράδειγμα. Όταν χρησιμοποιείες το quick sync η κάρτα γραφικών, ναι, κάθεται. Βέβαια έχε υπόψιν σου ότι το quick sync δεν συνεργάζεται με όλα τα προγράμματα. Με 2,3 νομίζω δουλεύει. Σίγουρα με το media espresso που το δουλεύω κι εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω το Movie Maker 2012 δεν υποστηρίζει Intel Quick Sync Video γιατι δεν ειναι στη λιστα της intel

Intel® Quick Sync Video

Το mediacoder το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Εχει H.264 encoding GPU acceleration (Intel QuickSync, nVidia CUDA, OpenCL)

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ψάχνοντας βρήκα ότι η πιο γρήγορη GPU για βίντεο editing είναι η intel iris 5200 pro.

Το παράξενο είναι ότι υπάρχει μόνο σε mobile επεξεργαστές και σύμφωνα με το anandtech είναι 30% πιο γρήγορη από οποιοδήποτε desktop με 4600 :...:. Τα τεστ έγιναν με το cyberlink media espresso 6.5.

Link to comment
Share on other sites

δες για τον AMD fx-8230, στο rendering τσακιζει κοκαλα!!!

Kάπου ανάμεσα σε i5 και i7 είναι με υπερδιπλάσια κατανάλωση και γενική αδυναμία συγκριτικά σε όλα τα άλλα. Αν προσθέσεις και το κόστος καλής ψύκτρας για να τον ανεβάσεις βέβαια, γιατί αλλιώς... Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν υποστηρίζει quick sync που για τη συγκεκριμένη δουλειά που το θέλει ο φίλος είναι η μέρα με τη νύχτα.

handbrake-gpu-assisted.png

Δεν έχει τον 8320 εδώ αλλά σκέψου ότι χωρίς το quick sync ο i7 4770K κάνει 113 δευτερόλεπτα, ενώ με αυτο ενεργοποιημένο μόλις 14.

Link to comment
Share on other sites

Το rendering ειναι διαφορετικο απο το video editing και χρησιμοποιειται κυριως σε παιχνιδια, CAD κ.τ.λ. Εκει χρειαζεται acceleration στα textures και την γραμμοσκιαση με υποστηριξη hardware OpenGL η directx.

Στο video editing μετα απο ψαξιμο βρηκα οτι η Intel χρησιμοποιει το (Intel Quick Sync Video)για Mpg4 και Mpg2 ενω οι καρτες γραφικων τα VCE και NVENC. Αυτο σημαινει οτι αναλαμβανει ειδικο chip για την μετατροπή video ενώ το CPU χρησιμοποιείται πολυ λιγο. Mεγαλη διαφορα στην ταχυτητα κανει η ενσωματωμένη eDRAM στα Ιντελ Iris Pro. Για αυτο τα laptop με Intel Iris Pro 5200 ειναι πιο γρηγορα απο τα desktop με HD4600. :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Δε θα κάνεις με το quicksync encode. Είναι γρήγορο αλλά

1) Δεν έχεις επιλογές τι μέγεθος θα βγει

2) Βγάζει μεγάλο μέγεθος αρχείων γενικά.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν είναι καν FHD τα video που θέλεις να κάνεις encode, δε χρειάζεσαι quicksync. Αναφορικά με ι5 2500k σχεδόν στοκ βγάζει 150-160fps στα 1280x720. Δηλαδή θα κάνει 9.6 λεπτά encode για κάθε μία ώρα βίντεο. Με quicksync θα πάει πες 4 λεπτά αλλά θα βγει 2x το μέγεθος στην ίδια ποιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με το μεγεθος ισως αφορα το προγραμμα που χρησιμοποιείς. Παντως εδω δεν βλεπω μεγεθος χ2 για τα output files.

A look at hardware video transcoding on the PC - The Tech Report - Page 3

Για την ποιοτητα δεν ξερω τι διαφορα εχει, αν και βλεπω artifacts στα τεστ παραπανω με το media espresso, παντως και με το CPU χανει στην ποιοτητα.

Link to comment
Share on other sites

η καλύτερη σε επεξεργασία video (ειδικά αν παίζεις και με sony vegas) είναι η Geforce 560/570/580. Έχει καλή συμβατότητα και ταχύτητα. Σε νεότερες διαβάζω πολλά και δεν θα αλλάξω ακόμη την 465 που έχω για πολύ καιρό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.