Jump to content



Εξέλιξη


Recommended Posts

Χαιρετώ!

Δυστυχώς, λόγω εργασίας έχω χάσει λίγο την επαφή μου με τις εξελίξεις στη τεχνολογία. Και τώρα είμαι προς αγορά νέου desktop υπολογιστή και δεν ξέρω τι κάρτα γραφικών να διαλέξω! Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?

Είχα μείνει στο έτος όπου η ναυαρχίδα της AMD ήταν η 7970 και της nVidia ήταν η.. δεν θυμάμαι. Τώρα, βλέπω (από το site της) ότι η AMD έχει κυκλοφορήσει σειρές 8000 και R9/R7/R5. Από την άλλη, δεν βρίσκω κάρτα γραφικών σειράς 8000 για desktop.

Οπότε, πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα? Ποιά είναι η τωρινή γενιά κάρτων γραφικών? Ποιές σειρές καρτών γραφικών είναι για low/medium/high χρήση και ποιός είναι ο ανταγωνιστής τους στην άλλη εταιρεία? Η επόμενη γενιά κάρτων γραφικών θα βγει σύντομα ή αργεί (πχ, αυτόν ή τον επόμενο μήνα ή του χρόνου πχ?). Η τώρινή κάρτα γραφικών, σε σχέση με τη προηγούμενη, έχει μεγάλες διαφορές? (επιδόσεις, διάφορα ποιοτικά στοιχεία).

Επίσης, μια τελευταία και άσχετη με τα παραπάνω ερώτηση που θα ήθελα να κάνω, είναι τι πρέπει να κοιτάξω σε μια κάρτα γραφικών προκειμένου να μπορώ να συνδέσω 3 οθόνες, όπου η επιφάνεια εργασίας να επεκτείνεται (να μην είναι κλόνος). Το να έχει 3 εξόδους (πχ 2 DVI και 1 HDMI) απλά αρκεί ή χρειάζεται να κοιτάξω και κάτι άλλο?

Θα ήθελα να κάνω την ίδια ερώτηση και για επεξεργαστές/chipset μητρικών αλλά θα ήταν σε λάθος κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/amd-r9-2x0x-kathodon-125444.html

http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/gtx-760-vs-r9-270x-133139.html

http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/asus-r9-290-oc-kai-to-gnwsto-138153.html

Είναι μερικά μόνο από τις συζητήσεις που έχουν λάβει χώρα. Καλό διάβασμα :)

γενικώς το thelab.gr είναι θησαυρός πληροφοριών.

Link to comment
Share on other sites

Οι τωρινές κάρτες έχουν πολλές εξόδους... 99% δεν θα έχεις θέμα.. αυτό που πρέπει να μας πεις, είναι για τι λόγο τη θες την κάρτα, γιατί αν παίζεις παιχνίδια, οι 3 οθόνες θέλουν πολύ "ιπποδύναμη".

Στην ουσία η ATI έχει βγάλει την r9 290/290x(η δεύτερη δεν έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης) κι έχει κάνει ένα rebrand την προηγούμενη γενιά (όχι κ τόσο επιτυχημένο) με τις r9 270x και 280x (τώρα και 285x).

Από την άλλη η nvidia έχει την 780 και 780ti κι από εκεί και κάτω μιλάμε πάλι για rebrands των προηγούμενων.. με τις 770 και 760.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Το πρώτο thread έχει αρκετό διάβασμα...

Έχω συνηθήσει να δουλεύω σε 2 οθόνες(είμαι web developer), η 4870 που έχω δεν σηκώνει και τρίτη οθόνη ταυτόχρονα. Αλλά ντάξει, περισσότερο ψάχνω να μπώ λίγο πάλι στο πνεύμα της αγοράς. Τώρα δηλαδή θέλω μια απλή καρτούλα (φαντάζομαι), πιο μετά μάλλον θα ψάξω και για μια πιο gaming κάρτα για άλλο pc. Όχι, δεν ψάχνω να παίξω παιχνίδια σε 2 ή 3 οθόνες :-) .

Πέρα από ξεχωριστή κάρτα όμως, θα μπορούσα να συνδέσω 3 οθόνες σε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών έτσι? Αμα λέει στα specs η μητρική ότι βγάζει hdmi, dvi, d-sub εξόδους, μια χαρά δεν θα είναι?

Και με τη σειρά 8000 που βλέπω στο site της AMD και δεν τη βρίσκω πουθενά στο Skroutz τι γίνεται? Δεν τη φέρνουν Ελλάδα? Έχει καμιά ιδιαιτερότητα?

Και ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ R9 με R7 και R5?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.