Jump to content



Ψηφιακή compact με manual control κάτω από 250€


Recommended Posts

Ψάχνω ψηφιακή μηχανή προς αντικατάσταση της A610 που με υπηρέτησε πιστά τόσα χρόνια

41MC7Q7R0PL.jpg

Αυτό που ψάχνω είναι μια μηχανή σχετικά compact (δε χρειάζεται να μπαίνει στην τσέπη μου, αλλά να μην είναι και τέρμα bulky), με αρκετό manual control (στην Α610 έβαλα CHDK και καλόμαθα), απαραίτητο το RAW και το IS. Όσο καλύτερος έλεγχος υπάρχει στις επιμέρους λειτουργίες της κάμερας τόσο το καλύτερο για μένα (αν δλδ εχει dedicated buttons για ευαισθησία και focus παίρνει μεγάλο +)

Επιθυμητή είναι η ύπαρξη hotshoe αλλά και viewfinder ή swiveling LCD (αυτά τα 2 με βόλεψαν απίστευτα στην Α610 οπότε χρειάζομαι 1 τουλάχιστον, χωρίς να σημαίνει ότι θα απορρίψω εναλλακτικές προτάσεις). Επίσης κοιτάω και το μέγεθος του αισθητήρα, να είναι μεγάλος ώστε να βελτιωθεί το IQ και η ευαισθησία.

Χαρακτηριστικά που δεν μου χρειάζονται γενικά είναι το wifi, εναλλάξιμοι φακοί, touchscreen, μεγάλο ζουμ (βολεύομαι και με x4), μεγάλη ανάλυση (οτιδήποτε πάνω από 5ΜΡ μου φαίνεται οκ). Εννοείται ότι αν έχει κάτι από αυτά δε θα με χαλάσει. Επίσης δε τρελαίνομαι για macro, αν και κανα2 φορές μου φάνηκε χρήσιμο.

Γενικά δε κοιτάω σε DSLR, θέλω κάτι που θα μπορώ να βάλω στη τσάντα μου για να πάω μια βόλτα και να βγάλω όμορφες φωτό.

Minolta-SRT-101.jpg

Τέλος να πω ότι ασχολούμαι και με αναλογική φωτογραφία με μια Minolta SRT101, γιαυτό και η τρέλα με τον manual control.

PowerShot_G1_X_Default_tcm14-920784.jpgxl_Fujifilm_x10_2_624.jpg

Προς το παρόν κοιτούσα τόσο την Canon Powershot G1X όσο και την Fujifilm X10, κυρίως used από ebay (αν και η τελευταία ήταν στις 200λίρες καινούργια στο amazon αλλά την έχασα). Απαραίτητη προϋπόθεση η αγορά να γίνει από Αγγλία ή από κάποιο κατάστημα που να στέλνει εύκολα Αγγλία (οπότε pls όχι καταστήματα Ελλάδας). Το χρηματικό όριο είναι 200λίρες ή 250€, αλλά υπάρχει μικρό περιθώριο αν αξίζει τόσο πολύ η κάμερα.

Ακούω προτάσεις :happy:

Έγινε επεξεργασία από AgentCain
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.