Jump to content



SSD ή HDD μέχρι 60 ευρώ?


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μου πείτε τί προτείνετε να αγοράσω. Έναν HDD ή SSD μέχρι 60 ευρώ. Δεν με ενδιαφέρει η χωρητικότητα γιατί υπάρχει ήδη ένας WD Green 1TB (OS disk) αλλά είναι λίγο αργός και σκέφτομαι να πάω σε κάτι καλύτερο. Το pc το χω μόνο για σερφάρισμα 24/7, λόγω μεγάλου όγκου εργασιών από το Πανεπιστημιό μου. (ούτε καν download, έχω άλλο μηχανημα για την δουλειά αυτή)

Αν πάρω SSD θα μπορώ να τον δουλεύω 24/7 ή θα μου σκάσει σε τρεις μήνες. Θέλω να βγάλω τουλάχιστον δυο χρόνια γιατί το υπόλοιπο pc είναι κανούργιο.

Το σύστημα αποτελείται από Gigabyte F2A88XM-HD3 FM2+, A6 6400k APU @ 4.80GHz. thnx in advance

Το ποσό πρέπει αυστηρά να μείνει σε αυτό το ύψος. Δεν υπάρχει ούτε ευρώ παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

SSD... Όποιον βρεις που να ταιριάζει στο budget σου, θα είναι μεγάλη βελτίωση από τον σκληρό που είχες μέχρι τώρα. Εκεί κοντά στα 60 είναι ο Ultra Plus της Sandisk στα 128GB που τον έχω δουλέψει και έμεινα ευχαριστημένος για την τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Όπως κατάλαβες, ο SSD είναι μονόδρομος για ταχύτητα.

Κανένα πρόβλημα δε θα έχεις με το να δουλεύεις 24/7. Βέβαια, εξαρτάται τι σημαίνει "δουλεύεις". Αν έχεις κάποιο server με πολλά I/O (π.χ. SQL server ή Oracle RDBMS) τότε μπορεί να φθαρεί γρήγορα (αν και όχι σε 2 μήνες).

Εγώ πάντως που έχω ένα PC ανοικτό 24/7 αλλά δουλεύω 8-10 ώρες 5x7, δεν είχα κανένα πρόβλημα με το SSD μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο χρήσης. Σε άλλα 10 PC που επίσης έχουμε βάλει SSD με 8-9 ώρες λειτουργίας καθημερινά, μετά από 12-20 μήνες λειτουργίας, κανένα πρόβλημα. Χτύπα ξύλο δεν έχει χτυπήσει κανένας μέχρι τώρα από τα διάφορα μοντέλα 120-128 GB (Intel 330, Samsung 830, Samsung 840, Sandisk SDSSDP-128G, Adata SP900, Sandisk Ultra Plus) που έχω εγκαταστήσει.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. ¨Οπως εξήγησα δεν θα κατεβάζω, απλά εργασίες θέλω να γράφω. να σερφάρω για πληροφορίες και φυσικά youtube. Αυτά απαιτούν πολύωρη χρήση του υπολογιστή την ημέρα.

Φυγαμε για ssd

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.