Jump to content

asot

Premium Members
  • Posts

    261
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About asot

  • Γενέθλια 01/01/1971

Πρόσφατοι Επισκέπτες

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

asot's Achievements

  1. Γεια σας, Ενδιαφέρομαι για αγορά ενός αποκωδικοποιητή DVB-T2 Full HD που να είναι αξιόπιστο (να μην κολλάει και να μη χάνει τις ρυθμίσεις) και να διαθέτει PVR (έχουν όλα) αλλά και Media Player που να παίζει video (mp4, mkv) σωστά με Ελληνικούς υπότιτλους. Αν έχει αγοράσει κάποιος συγκεκριμένο μοντέλο και είναι ικανοποιημένος (ή όχι), ας το μοιραστεί μαζί μας γιατί διαβάζω ότι πολλοί ταλαιπωρούνται από κάποιες συσκευές που κυκλοφορούν. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
  2. asot

    Μετατροπή αρχείων από DVB εγγραφές...

    Ξέρω ότι είναι λίγο αργά από την πρώτη ανάρτηση, αλλά θέλω να ευχαριστήσω γι' αυτό το προγραμματάκι, γιατί το χρησιμοποίησα τώρα και με έσωσε! Πολύ καλή δουλειά!
  3. Επειδή το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει με το voip router της Vodafone, υπάρχουν 3 ενδεχόμενα: α) η Forthnet σου δίνει πειραγμένο firmware που έχει μειωμένες δυνατότητες παραμετροποίησης. β) η Forthnet δε σου δίνει το administrator account που έχει πλήρη δικαιώματα και βλέπει όλες τις επιλογές παραμετροποίησης αλλά restricted user account και γ) Μπορεί να ισχύουν τα α και β ταυτόχρονα. Πιθανές λύσεις: 1) Πιέζεις τη Forthnet να σου δώσει admin account & πλήρες user manual. Αν το έχεις αγοράσει (έστω και με δόσεις) τότε μπορείς να τα απαιτήσεις, ως υποχρέωση του πωλητή. Αν το νοικιάζεις ως μέρος της συνδρομής σου, τότε δεν μπορείς να πιέσεις πολύ, μπορείς μόνο να πατήσεις στους κανονισμούς της ΕΕΤΤ - πιο δύσκολο και πολύπλοκο (χαμηλές πιθανότητες) 2) Βρίσκεις και κατεβάζεις άλλο firmware. Ακόμα και αν βρεις, μπορεί μετά να μην παίζει στο δίκτυο της Forthnet οπότε έμπλεξες. Με το που θα πάρεις τηλέφωνο και δουν άλλο firmware θα σου πουν ακύρωσες την εγγύηση και θα σου ζητάνε και τα ρέστα. 3) Αγοράζεις ένα wifi της αγοράς με 30-35€ (π.χ. TP-LINK), το προγραμματίζεις όπως θέλεις και τελειώνει η ιστορία. 4) Αν δεν θέλεις να δώσεις ούτε 10€, ψάξε για κανένα μεταχειρισμένο ξεκλείδωτο από άλλο ISP (π.χ. HOL, OTE, CYTA) που όλοι τα σκοτώνουν με 5-10€ και κάντο σκέτο WiFi Access Point. Στα 3) & 4) αν βρεις μάλιστα μοντέλο που σηκώνει DD-WRT ή Open WRT, μπορείς να βάλεις custom firmware και να παίξεις με άπειρες δυνατότητες.
  4. Κι όμως φίλε μου, μάλλον έχει Mac Filtering: http://m.setuprouter.com/router/technicolor/td5336/screenshots.htm Το θέμα είναι αν έχεις πρόσβαση σε αυτό το menu. Αν όχι, πίεσέ τους για να αποκτήσεις.
  5. Είπα μια ιδέα, γιατί τα ίδια είχα αντιμετωπίσει με ένα Oxygen που έδινε η Vodafone σε εταιρικούς πελάτες. Όταν απαίτησα όμως να έχω το εγχειρίδιο χρήσης (όπως προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία) με παρέπεμψαν στον κατασκευαστή όπου μετά από επιμονή αρκετών εβδομάδων και επίκληση της νομοθεσίας μου έστειλαν το αληθινό manual (στα Αγγλικά) και όχι το σύντομο οδηγό που έδινε η Vodafone.
  6. Επειδή υπάρχει περίπτωση να έχει Mac Filtering αλλά κρυμμένο κάτω από κάποιο μενού, σκέψουν την περίπτωση να ζητήσεις (απαιτήσεις) να σου παρέχουν το πλήρες εγχειρίδιο χρήσης.
  7. asot

    Πάει ο σκληρός;;

    Για δες τι σου δείχνει στο disk manager (δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου", διαχείριση, διαχείριση δίσκων). Δείχνει το δίσκο; τον δείχνει λειτουργικό; έχει drive letter (γράμμα); μήπως έχει το ίδιο γράμμα με κάποιο δίσκο δικτύου που εκείνη την ώρα είναι αποσυνδεδεμένος;
  8. Είτε μείνεις σε Sony mirrorless, είτε πας σε Canon/Nikon DSLR ή mirorrless, αυτό που μπορεί να σου κάνει διαφορά είναι ένας prime φακός. Οι φακοί των mirrorless ακόμα έχουν μικρότερη ποικιλία και στοκ που κυκλοφορεί από τις DSLR, οπότε μπορεί να σου ανέβει λίγο το budget. Οι φακοί των kit δύσκολα θα σου δώσουν το "κάτι περισσότερο" που ζητάς, όποιο μοντέλο μηχανής κι αν διαλέξεις. Για σημαντική αλλαγή θέλεις φωτεινό φακό με ανοικτά διαφράγματα κι εκεί οι τιμές εκτοξεύονται. Σκέψου τη λύση ενός kit κι έναν 50mm σταθερό φακό (prime) με f:1.8. Της Canon π.χ. τον βρίσκεις με 100€ ή με τον STM με 130€ (για αθόρυβη εστίαση κυρίως για βίντεο). Εναλλακτικά μεταχειρισμένο kit κι έναν καινούριο φακουδάκο prime, ή αντίστροφα. Ο φακός prime θα σου δώσει κάτι περισσότερο στα πορτραίτα σου (και σημαντικά καλύτερο bokeh effect).
  9. asot

    Κοροϊδία απο Asus και Ηλεκτρονική Αθηνών

    Όταν λες ότι σε κοροϊδεύουν, τι ακριβώς σου είπαν, μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Όταν το παρέδωσες πίσω στο κατάστημα, τι έγγραφο σου έδωσαν (δελτίο παραλαβής; ) και τι γράφει ακριβώς στις παρατηρήσεις; Αναφέρεται η ζημιά;
  10. Μετά από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας με 2 ADSL γραμμές HOL & Vodafone (HOL δλδ) όπου λόγω μεγάλης απόστασης από το Α/Κ (2500+ μ.), οποιαδήποτε ταχύτητα πάνω από 5 Mbps έφερνε αστάθεια, αποσυνδέσεις και προβλήματα, ήρθε επιτέλους το VDSL (ΟΤΕ). Να η προηγούμενη κατάσταση - στα 2 Mbps (!) μας κατέβασε η Vodafone το καλοκαίρι για να ξαναπάμε στα 4 (!) το Νοέμβριο...: http://www.thelab.gr/topic/136310-speedtests-μετρήστε-τις-συνδέσεις-σας/?p=2086934 Revenge time: Η HOL θα διακοπεί (δε δίνουν business VDSL!!!) και η Vodafone θα παραμείνει για λίγους μήνες ακόμα, μήπως και δώσουν το VBC πάνω από VDSL.
  11. Έχω εμπειρία από άλλους μικρούς laser Samsung και από το έγχρωμο πολυμηχάνημα της HP MFP m276. Θεωρώ ότι το μοντέλο αυτό είναι πολύ καλή επιλογή για τα χρήματα και τις ανάγκες σου. Πάντως αν εννοείς αυτόματη σάρωση από σελίδες Α4, νομίζω ότι την έχει το μηχάνημα που διάλεξες.
  12. asot

    Πρόβλημα με λάπτοπ HP

    Είχα το ίδιο πρόβλημα με παλιότερο HP laptop, νόμιζα ότι ήταν ψύκτρα/ανεμιστηράκι, αλλά τελικά ήταν CPU. Έσβηνε όταν ζεσταινόταν και μετά ήθελε ώρα για να κρυώσει. Μοιάζει με τα συμπτώματά του δικού σου. Όταν το έβαζα στο ψυγείο (!) διαρκούσε περισσότερη ώρα αναμμένο. Μου αλλάξαν CPU και ησύχασα.
  13. asot

    Απορίες για τη δημιουργία home network

    1. Ναι. 2. Θα δουλεύουν απευθείας μεταξύ τους χωρίς να περνάνε από το router. Αν δουλεύουν όμως όλες μαζί, παίζει ρόλο το συνολικό bandwidth που μπορεί να διαχειριστεί το switch. 3. Κανένα πρόβλημα όσο βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο 4. Το 224. Όμως πρέπει να υπολογίσεις το σύνολο των συσκευών, τόσο αυτές με σταθερή, όσο και αυτές με DHCP, αφού αν δουλεύουν όλες μαζί, κάθε μία καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση, ανεξάρτητα αν παίρνει τη διεύθυνση προσωρινά (DHCP) ή μόνιμα (σταθερή IP). Μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις την κλίμακα των διευθύνσεων IP του DHCP ώστε να μην περιλαμβάνει τις σταθερές σου IP. Το managed αφορά μεγάλα δίκτυα που χρειάζονται διαχωρισμό σε υποδίκτυα, κ.α. πολύπλοκες ρυθμίσεις που δε χρειάζεσαι. Θα κάνεις τη δουλειά σου τέλεια με ένα unmanaged. Οποιοδήποτε καλώδιο έχει πιστοποίηση Cat 6 σου κάνει. Αν χρειαστείς repeater προτίμησε ίδια μάρκα με το AP/router σου για μεγαλύτερη σιγουριά/σταθερότητα.
  14. Αν έχεις τις επαφές σε ένα φάκελο που δεν είναι στο βιβλίο διευθύνσεων, τότε μπορείς να το προσθέσεις: Δεξί κλικ στο φάκελο με τις επαφές (Contact folder), Properties, Outlook Address bar, τσεκάρεις το "Show this folder as an e-mail Address Book"
  15. asot

    Δικαιώματα καταναλωτή

    Ο νόμος δε διευκρινίζει ποια είναι τα πιθανά κριτήρια της "αρχικής κατάστασης" του αγαθού. Αν ο πωλητής ισχυριστεί ότι το άνοιγμα της συσκευασίας αλλοιώνει την αρχική κατάσταση του προϊόντος κι επιμείνει μέχρι τέλους, μπορεί να βρεθείς σε μια κατάσταση που θα πρέπει ένα δικαστήριο να αποφανθεί για το κατά πόσο ισχύει αυτό ή όχι, για το συγκεκριμένο αγαθό. Έτσι, είναι σκόπιμο να υπάρχει συνεννόηση με το κατάστημα και να εξαντλούνται τα λογικά επιχειρήματα (π.χ. ανοίχτηκε αλλά δε χρησιμοποιήθηκε, από τα pins της κάρτας φαίνεται) πριν ζητάμε την επιβολή του νόμου. Κάποια προϊόντα με σφραγισμένη συσκευασία δε μπορούν να ξαναπουληθούν ανοιγμένα κι εμάς δε θα μας άρεσε να αγοράσουμε κάτι που δε μπορούμε να επαληθεύσουμε ότι δεν είναι μεταχειρισμένο, οπότε εκεί χρειάζεται να είμαστε κι εμείς προσεκτικοί πριν υπαναχωρήσουμε. Σε περιπτώσεις που το κατάστημα δε συμμορφώνεται με τα λογικά επιχειρήματα, εξετάζουμε και αν υπάρχουν άλλοι λόγοι επιστροφής ενός αγαθού (μη συμμόρφωση με την Ελληνική νομοθεσία) οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αν π.χ. το προϊόν δεν έχει σαφείς οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά, η εγγύηση δεν παρατίθεται στη διάθεση του αγοραστή (επίσης στα Ελληνικά), κ.α.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.