Jump to content

DNA180

Premium Members
  • Posts

    209
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

About DNA180

  • Γενέθλια Δεκέμβριος 27

Πληροφορίες Προφίλ

  • Φύλο
    Άνδρας
  • Περιοχή
    Thundera

Πρόσφατοι Επισκέπτες

1.597 Εμφανίσεις προφίλ

DNA180's Achievements

  1. Καλησπέρα σας!!! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Nokia TV Box Streaming Box 8000 ή το Nokia TV Box 8010 (μάλλον το δεύτερο), απλά θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις, αν κάποιος γνωρίζει να με βοηθήσει... Αρχικά έχω ένα παλιό PC στο οποίο έχω εγκαταστήσει Ubuntu Server με CasaOS και μέσω της εφαρμογής Jellyfin, η οποία είναι εγκατεστημένη και στο CasaOS αλλά και στο κινητό μου, βλέπω ταινίες σε ένα Chromecast που έχω, οι οποίες ταινίες είναι αποθηκευμένες στον σκληρό του Ubuntu Server. Το πρόβλημα είναι ότι το Chromecast που έχω εγώ, δεν υποστηρίζει πχ αρχεία mkv, το πρότυπο συμπίεσης H.265, 10bit, ήχο 5.1 κτλ με αποτέλεσμα να χρειάζεται να γίνει encoding του αρχείου στον Ubuntu Server (όταν αυτό μπορεί να γίνει) και ο server να γονατίζει μιας και πρόκειται για ένα απλό PCακι του οποίου ο ρόλος είναι απλά να μεταφέρει αρχεία. Για αυτόν τον λόγο κυρίως θέλω να το αντικαταστήσω με κάποιο από τα παραπάνω TV Boxes. Τα συγκεκριμένα TV Boxes, γνωρίζετε αν μπορούν να αναπαραγάγουν αρχεία με τα παραπάνω στοιχεία που ανέφερα; Αν ναι, ποιο από τα δύο να επιλέξω; Αν πάλι έχετε κάποιο άλλο, καλύτερο στο μυαλό σας πείτε μου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!
  2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!! Και γιατί κιτρίνισε αυτή η ***, για να ιδρώσω τζάμπα;
  3. Καλημέρα/καλησπέρα σας!!! Πριν λίγες ημέρες (8) αγόρασα έναν Seagate Ironwolf Pro 4TB και τον τοποθέτησα σε ένα παλιό σύστημα το οποίο έχω μετατρέψει σε server με το TrueNAS Core. Εχθές μου ανάφερε κάποιο σφάλμα στον SDD boot δίσκο και ξεκίνησα τον server με το Hiren’s BootCD PE προκειμένου να κάνω έναν έλεγχο στον SSD δίσκο. Ρίχνοντας μία ματιά όμως και στον Seagate, με πέντε διαφορετικά προγράμματα, το ένα από αυτά, το HD Tune, μου έβγαλε με κίτρινο το "(0A) Spin Retry Count" το οποίο όμως αναφέρει "ΟΚ". Τα ίδια αποτελέσματα πήρα και όταν έβγαλα τον Seagate από τον server και τον τέσταρα και με τα πέντε προγράμματα μέσω του κύριου υπολογιστή μου. Κάπου διάβασα για πιθανό μηχανικό πρόβλημα κτλ... Να ανησυχήσω; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!! HD Tune: CrystalDiskInfo: HDDScan: GSmartControl: Hard Disk Sentinel 6.01.10:
  4. @al3x αδερφέ μάλλον υπάρχει θέμα!!! Απ' ότι μου είπε κάποιο παλικάρι σε κάποιο άλλο forum και το βλέπω και εγώ στο manual, η τελευταία PCI-eX είναι 2.0 x4 και όχι 3.0 x4, άρα πάλι τη μισή ταχύτητα θα πάρω. Και μάλιστα λέει με χειρότερα αποτελέσματα λόγω υποδεέστερου encoding 8b/10b έναντι 128b/130b. Μήπως η Hero η μητρική που το είχες δοκιμάσει εσύ είχε PCI-eX 3.0 x4; Θυμάσαι ποιο μοντέλο ήταν ακριβώς να ρίξω μια ματιά στο manual του;
  5. Ναι το πρόσεξα αυτό αλλά δεν με πειράζει. Αν λειτουργήσει στην PCI-EX είμαι okay. Δεν θα χρειαστώ επιπλέον δίσκο στην Μ2. Τώρα έχω επάνω και έναν Samsung SSD 860 EVO 1TB ο οποίος θα πάει για δεύτερος οπότε... Πιστεύω όταν δεν θα με καλύπτει πλέον το συγκεκριμένο μηχάνημα θα πάω για καινούργιο. Μόλις όμως μου γεννήθηκε μια νέα απορία... Ο M2 στην PCI-EX, θα λειτουργεί σαν κύριος δίσκος ή μόνο ως έξτρα χώρος; Θα μπορώ δηλαδή να κάνω boot από τον M2 ο οποίος θα είναι τοποθετημένος στην PCI-EX; Έχω περάσει το τελευταίο BIOS update!!! Θυμάσαι ποια ήταν η ρύθμιση μήπως;
  6. @al3x για εδώ με βλέπω... Δεν ξέρω τα RaidSonic τα φοβάμαι!!!
  7. Χμ... Ωραία. Και κάτι τελευταίο. Πρόσεξα ότι στο Akasa και στο RaidSonic τα pins είναι λιγότερα. Θα ταιριάξουν στην τελευταία PCI-EX ή παίζει να είναι για την πιο μικρή PCI-EX ακριβώς από πάνω, η οποία απ' ότι βλέπω δεν είναι Χ4;
  8. Μεταξύ του Savio που μου πρότεινες στην αρχή και αυτού του Akasa, ποιο θα προτιμούσες; Το πρώτο είναι πιο φτηνό, μέχρι PCI-E16x αλλά χωρίς ψύκτρα. Ενώ το Akasa είναι πιο ακριβό, μέχρι PCI-E4x, αλλά με ψύκτρα!!!
  9. Μπράβο ρε φίλε!!! Αυτό δεν πήρε το μάτι μου στο manual, ότι η τελευταία PCIEX είναι x4. Οπότε, κάνοντας αυτό θα τον εκμεταλλεύεται στο 100% η μητρική;
  10. Δηλαδή για παράδειγμα, αντί για 3.500 MB/s μέγιστη ταχύτητα ανάγνωσης θα φτάνει έως τα 1.750 MB/s, ή πολύ πιο κάτω; Γιατί αν είναι να κυμαίνεται πχ στα 500, παίρνω έναν απλό SSD που θα μου έρθει και πολύ πιο φτηνά.
  11. Καλησπέρα σας!!! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν Samsung 970 Evo Plus SSD 1.0TB M.2 NVMe τον οποίο θα τοποθετήσω σε μία Asus Maximus VII Ranger. Απ' ότι μπορώ να καταλάβω διαβάζοντας και το manual της μητρικής μου, ο συγκεκριμένος δίσκος πρέπει να είναι συμβατός αλλά θα ήθελα και τη γνώμη κάποιου πιο ειδικού. Αυτό που παρατηρώ εγώ ως διαφορά είναι πως ο SSD είναι "X4" ενώ στο manual της μητρικής μου, η θύρα "Μ.2" αναφέρει "Χ2"!!! Αν τελικά είναι συμβατός κατά τα άλλα, με αυτό "Χ2" της μητρικής και το "Χ4" του SSD, τι θέματα μπορεί να έχω; Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!
  12. Επειδή μου έρχονται προσωπικά μηνύματα για το τι έγινε τελικά, να σας ενημερώσω σχετικά. Και συγνώμη που δεν το έκανα νωρίτερα, απλά μερικές φορές η καθημερινότητα σε κάνει να ξεχνάς πράγματα... Τους έστειλα λοιπόν ένα email στο bdsupport@tickets.bitdefender.com και τους έγραψα ότι έλαβα ένα email στο οποίο αναφέρει ότι το Bitdefender ανανεώθηκε αυτόματα για 79,99€ ενώ εγώ δεν ενεργοποίησα ποτέ αυτήν την επιλογή. Πράγμα που είναι και αλήθεια. Και τους ζήτησα να μου ακυρώσουν την συνδρομή και να μου επιστρέψουν τα χρήματα. Αυτοί άρχισαν να μου λένε κάτι κουλά, του στυλ ότι και καλά η αυτόματη ανανέωση ενεργοποιείται από μόνη της για να διευκολύνουν και καλά τον πελάτη και μπλα μπλα και μου πρότειναν, ή να κρατήσουν τα 79,99€ και να μου κάνουν επέκταση μέχρι το 2024 ή επιστροφή των 42€ από τα 79,99€ και να μου κάνουν επέκταση ενός έτους. Αν ήθελα φυσικά επέμενα στην ακύρωση και επιστροφή των χρημάτων και τέλος. Εγώ διάλεξα το πρώτο, δηλαδή επέκταση μέχρι το 2024 για 79,99€.
  13. Ακόμα όχι, προφανώς λόγω Σαββατοκύριακου. Θα δούμε από Δευτέρα. Θα ενημερώσω...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.