Jump to content



Ερωτησεις περι Mirroless


Recommended Posts

Καλημερα παιδια, μετα απο χρονια χρησης απλων compact (φθηνων) μηχανων τη τελευταια εβδομαδα εφτασα στα ορια μου, ζητημα απο τις 150 φωτογραφιες που τραβηξα να βγηκαν σωστες οι 20, οι περισσοτερες δε εσωτερικου χωρου οι θα βγηκαν υπερφωτισμενες απο το φλας ή σκοτεινες επειδη δεν αναψε φλας.

Μιας και τα οικονομικα ειναι στιμωγμενα αλλα και το επιπεδο μου στη φωτογραφια ειναι μαλλον νηπιακο σκεφτηκα την αγορα μιας mirroless ωστε να ειναι κατι πιο απλο στη χρηση και πιο φθηνο στην αποκτηση απο μια dslr.

Διαβαζοντας εδω ειδα οτι προτεινετε πολυ την NX300 οποτε εχω μερικες (χαζες;) ερωτησεις.

1. οι περισσοτερες φωτογραφιες που βγαζω ειναι φωτογραφιες στιγμης, δηλάδη να το πιτσιρικι κανει κατι αστειο κατσε να το τραβηξω μια. Kαμια φθηνη comptact δε καταφερε να βγαλει σωστα κατι τετοιο κυριως γιατι απο το κλικ στο κουμπι μεχρι να βγει η φωτο περναει μια αιωνιοτητα :p Η NX300 τραβαει/εστιαζει γρηγορα ?

2. ο φακος 18-55 που βλεπω κανει ζουμ ? δε με ενδιαφερει να δω τα τιτις τις κοπελιας στα 200 μετρα στη παραλια (αμα λαχει θα παει απο μπανω της :p) απλα πχ στα γενεθλια ειμαι απεναντι απο το τραπεζι που σβηνει το πιτσιρικι τα κερακια να τραβηξω μια κοντινη το κεφαλακι του.

3.σε εσωτερικους χωρους με φωτα ανοιχτα χρειαζεται φλας παντα ; εννοω βλεπω καποια δειγματα φωτογραφιων απο εσωτερικους χωρους χωρις φλας και ειναι πολυ φωτεινα και φυσικα, για αυτο χρειαζεται αλλο φακο ή τα καταφερενει και ο μαμα ;

4. καρτα μνημης ; εχω μπολικες class 10 αλλα microSD, μπαινουν με ανταπτορα ή αξιζει να δωσω κατι παραπανω να αγορασω μια γρηγορη σαν αυτη SANDISK EXTREME 16GB SDHC CLASS 10 UHS-1 FLASH MEMORY CARD 45MB/S SDSDX-016G-X46 - ;

5. Υπαρχει καποια αλλη μηχανη σε αυτο το ευρος χρηματων ;

Link to comment
Share on other sites

γραψε μια και ποσα λεφτα διατιθεσαι να δωσεις..Ειναι πιο σημαντικο.

Τα αλλα που ρωτας ειναι αρκετα συνθετα και παιζει να μη μπορεις να βγαλεις σωστη φωτο ακομα και αν δωσεις 1Κ αν δε ξεφυγεις απο το νηπιακο επιπεδο.

(θα πρεπει να μαθεις τους περιορισμους που συναντας και πως ή τι χρειαζεται για να τους αποφυγεις).

ΓΕνικα ναι..η nx300 με ισο3200 και καποιον φωτεινο φακο @2.8 αν εχεις οντως πολυ φως ωστε να εισαι πανω απο 1/100 μπορεις να βγαλεις πιτσιρικι που κινειται..(αργα)

Aν κινειται γρηγορα θα "πιασεις" και τη κινηση...(το πιο πιθανο θα ειναι για πεταμα η φωτο.)

Αλλα το παραπανω ισχυει για οποιαδηποτε μηχανη.(με x1.5 crop sensor).

(πχ παιζει να σε βολεψει η nx300 με τον 30mm f2 ..αλλα θα πρεπει να "βελτιωθεις" και εσυ).

y.g

Απο την αλλη ..αν οντως βελτιωθεις και εχεις την ορεξη για τη βελτιωση..με ενα κινεζικο φλασακι κανεις δουλεια με οποιο φακο και αν εχεις οτι φωτα και αν εχεις στο κλειστο χωρο.

Σαν απαιτηση "βελτιωσης" παντως ο φακος ειναι πιο "ευκολος".

Έγινε επεξεργασία από ΝTG
Link to comment
Share on other sites

απο αποψη χρηματων τα 400Ε για τη μηχανη ειναι σχεδον ταβανι, αντε να παει 450 (και αυτα θα μπουν σε δωσεις)+50Ε για καρτα μνημης, τριποδακι εαν χρειαζεται, τσαντακι μεταφορας.

φλας ; δεν εχει μεσα στη συσκευασια η nx300 φλας πρεπει να αγορασω ξεχωριστω.

οσο για τη βελτιωση προτιθεμαι να διαβασω και να ασχοληθω αλλα σε καμια περιπτωση δε προκειται να γινω σαν την αδελφη μου με τις 3 καμερες τους φακος-κανονια αλλα και κατι αλλους μινιατουρες και τη +1 βαλιτσα αποσκευων για να κουβαλαει ολα αυτα :p

αυτη τη ρωτησα και μου ειπε να περιμενω να μαζεψω χρηματα για μηχανη 1200+ Ε, δε γινεται αυτο..

θελω κατι απλα να ασχοληθω λιγο μαζι τους να μαθω 2-3-5 πραγματα και να βγαζω καλες φωτογραφιες, δεν εχω απαιτηση να βγαζω σαν αυτες που ανεβαζεται εδω, αλλα για ονομα, 20 στις 150 σωστα εστιασμενες/φωτισμενες ειναι καπως :p

και οπως καταλαβες ακομα δεν κατεχω πολλα, λινκ για φακο που λες ωστε να μπει στο προγραμμα ; καποιος απο αυτους εδω ; Φακοί D-SLM(Mirrorless) - fotodesmos.gr

Link to comment
Share on other sites

To 20 στις 150 οφειλεται σε σενα ..οχι στη μηχανη.

Αν θες απλα να πατας κουμπακι και να βγαινει καλη φωτο ουτε 1.2κ δε σε σωζουν.

(που και παλι για νηπιακο σταδιο δε στο εγγυωμαι με καμμια μηχανη)

Η nx300 ειναι καλη μηχανουλα ..και παρα πολυ φθηνη.

Αντιστοιχη πλεον ειναι η sony a5100 που δεν μπορεις να την αποκτησεις.450€ εχει μονο το σωμα.Βεβαια μπορεις να παρεις τον sigma 30mm f2.8 με 180€ ....αλλα οκ.Δε σε κοβω για εκει.

Οποτε ξαναγυρναμε στη samsung.Παρε το πακετακι ..350€ ..και παρε με δοσεις αυτον

Samsung 30mm f2.0 NX Camera Pancake - fotodesmos.gr

Για φλας που ειπα πριν..εχει μεσα η μηχανη.Ενα που κανει χρεη "onboard" .(απλα δεν ειναι onboard).

Εγω ελεγα για τετοιο φλας

Yongnuo YN560II Flash Gun Speedlite For Canon Nikon Pentax Olympus DSLR Camera | eBay

(υπαρχουν και αλλα ..ελαφρως φθηνοτερα).

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα οφειλεται σε μενα, κυριως γιατι βιαζομαι να βγαλω τη φωτογραφια μη χασω τη στιγμη. Η τελευταια μηχανη που εχω ειναι η samsung st93, αμα ποζαρεις για 5 δευτερα και τις δωσεις αλλα 5 να βγαλει τη φωτογραφια ειναι μια χαρα, αλλά αμα κουνηθει το αντικειμενο εστω και λιγο τη μαμησες, το μεγαλο προβλημα ειναι απο τη στιγμη που κανεις κλικ μεχρι να βγει η φωτο, θελει 1+ δευτερολεπτα. Σε αυτο το χρονο το πιστιρικι εχει αλλαξει οχι απλως θεση αλλα πλανητη :p Γιαυτο θελω κατι πιο γρηγορο.

Αντιλαμβανομαι οτι με τη nx300 θα πρεπει να μαθω να τη χρησιμοποιω γιατι μαλλον εαν τη χρησιμποιω ως compact Θα εχω χειροτερα αποτελεσματα αλλα ελπιζω να βελτιωθω (δασκαλο εχω την αδελφη μου) χωρις να ξοδεψω μια περιουσια.

φλας και φακος μπηκανε στο προγραμμα, ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.

σχετικα με τις καρτες μνημες που ρωτησα ;

Link to comment
Share on other sites

Λογικα η αδερφη σου θα εχει και φλας.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις -για να μαθεις ή να δείς- εκεινα.

Μη σε τρομαζει που δεν ειναι για σαμσουνγκ.

Ολα τα συγχρονα(και οχι μονο ,απλα υπαρχουν και εξαιρεσεις) ειναι 12v triggered οποτε θα δουλεψει χωρις να χαλασει κατι.Aπλα δε θα το δουλευεις ττλ.Θα πρεπει ολα manual.Δεν ειναι τιποτα..θα σου δειξει η αδερφη σου λογικα.Και το flash bounce..στο ταβανι (συνηθως)

Ξεκινα με φακο και ας ειναι πιο ακριβος.Ειναι πιο noob-friendly.:p

Για καρτα..και αυτη που εβαλες ειναι οκ (απο sandisk σειρες extreme και extreme pro) και η lexar professional 400x (και πανω ..σε ταχυτητες..αλλα και η 400αρα ειναι μια χαρα).

Xωρητικοτητα παρε 32...ξεχνα τα jpg..Πλεον θα εχεις και fullHD video ..οποτε αν δε τα καταφερνεις με τις φωτο μαλλον θα καταφυγεις εκει:p

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παντως σε σχεση με αυτα που μου ειπες @NTG (οτι μαλλον φταιω εγω), τετοιες φωτογραφιες με τις compact που ειχα δεν ειχα φανταστει ποτε...

Εχω παθει τοση πλακα με τη μηχανη, που δε βλεπω την ωρα να ερθουν τα xmas να πατω τον 30αρη, το 50-200, το φλας και ενα τηλεχειρηστηριο !!! :dance3:

Link to comment
Share on other sites

Από ότι λένε ο 30αρης είναι καλύτερος αλλά εγώ βρήκα την παρακάτω προσφορά και ενέδωσα..

[ame=http://www.amazon.es/gp/product/B004CR4RRE/ref=ox_sc_sfl_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A1AT7YVPFBWXBL]Amazon.es: Samsung EX-W20NB - Objetivo gran angular para Samsung NX (distancia focal fija 20 mm, apertura f/2.8-22, diámetro: 62.2mm) negro - Electrónica[/ame]

(την συγκεκριμένη τιμή τη βάζει συχνά το amazon.es)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λοιπον επανερχομαι στο θεμα μιας και εχω μια ερωτηση για το μικρο φλασακι που συνοδευει τη μηχανη.

 

στις ρυθμισεις το φλας, εχει την επιλογη adjust που δινει τιμες απο -2 εως +2, τι ακριβως κανει αυτο ; αυξομειωνει την ενταση του φλας ;

 

επισης εφτιακα 2 ωραιους και βολικους defusers για το μικρο αυτο φλασακι που οταν ανακαλυψα τι κανουν ενθουσιαστηκα.

 

το πρωτο ειναι φτιαγμενο απο φωτογραφικο χαρτι και αντανακλα 45 μοιρες ! και το οποιο κανει φοβερη δουλεια σε εσωτερικο χωρο.

post-33283-0-80635800-1416908075_thumb.j

 

αλλα επειδη το παραπανω δε δουλευει σε εξωτερικο χωρο πηρα ενα κουτακι απο φιλμ το οποιο επενδυσα εσωτερικα με ριζοχαρτο και γλυκαινει παρα πολυ το φλας, ενω εχει ομορφα αποτελεσματα και σε εσωτερικους !

post-33283-0-62647700-1416908059_thumb.j

 

βασικα ακολουθησα τις συμβουλες του τυπου εδω

και οι οποιες ανεβαλαν για λιγο την αγορα μεγαλου φλας :)

 

ναι ξερω αυτα τα ξερεται ηδη αλλα εγω τωρα ανακαλυπτω το κοσμο !!!!

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πειραματισου και λιγο παραπανω με οτι κανεις...μη τα κανεις copy paste.

 

Το styrofoam ποτηρακι ειναι ισως το πιο βολικο..εφοσον του βαλεις σελοτεηπ να μη σου πεφτει ΚΑΙ κοψεις το πατο (το οποιο θα παει στην κορυφη στη τοποθετηση) ωστε να βγαινει απο εκει περισσοτερο φως.(θα εχεις περισσοτερο bounce στο ταβανι και θα σβηνει περισσοτερο τις σκιες).

 

Δεν διαφερει με καποιο gadgetaki του  gary fong .(ψαξ'το λιγο ..εχει βγαλει διαφορα..τα collapsible ειναι ας πουμε ψιλοχρησιμα).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.