Jump to content



απομόνωση εσφαλμένης περιοχής


Recommended Posts

Έχω έναν SATA ο οποίος έχει κάποια bad sectors. Το HDD Sentinel βγάζει μήνυμα για backup. Έχω ήδη πάρει backup, και θέλω να τον κάνω format.

Σε τέτοιους σκληρούς δίσκους, εάν αυτός ο δίσκος είναι ο δίσκος του υπολογιστή σου με το λειτουργικό, εάν π.χ. δεν έχεις ένα πρόγραμμα σαν το Sentinel να σου βγάλει μία ειδοποίηση, μπορεί μία ημέρα να ανοίξεις του υπολογιστή και να τα χάσεις όλα. Εάν είχαν απομονωθεί αυτά τα bad sectors, και δούλευες τον υπολογιστή μόνο στην καθαρή περιοχή όλα θα ήταν φυσιολογικά. Δεν θα υπήρχε φόβος να "κρεμάσει" ο δίσκος, και να χάσεις τα πάντα, εάν δεν είχες πάρει backup.

Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω. Να κάνω ένα format, και να απομονωθεί η λανθασμένη/χτυπημένη περιοχή.

Το απλό format κάνει κάτι τέτοιο; Μπορώ να κάνω με κάποιο πρόγραμμα κάτι πιό εξειδικευμένο απ' το απλό format; π.χ. να επαναφέρω κάποια bad sectors ή να τα αντικαταστήσω με εφεδρικά του σκληρού δίσκου; Δεν ξέρω. Ο,τιδήποτε.

Απ' ό,τι ξέρω, το low level format είναι μία διαδικασία που γίνεται στη "γέννηση" του δίσκου απ' την κατασκευάστρια εταιρία, και στην οποία διαδικασία αυτό το LLF κάνει τη διαμόρφωση, αλλά ταυτόχρονα και ένα test στα δημιουργηθέντα sectors. LLF δε μπορώ να κάνω (νομίζω). Κάτι, λοιπόν, σαν το LLF, που να επαναφέρω (ίσως) και ένα κομμάτι των bad sectors.

Ή γενικότερα κάτι άλλο που έχετε να μου προτείνετε σαν ιδανικότερη λύση.

Link to comment
Share on other sites

Για πόσα bad sectors μιλάμε; Αν είναι στα τελευταία του, τον αντικαθιστάς με καινούριο. Αν όχι, κάνεις ένα γέμισμα με μηδενικά και όσοι τομείς είναι ελαττωματικοί θα αντικατασταθούν αυτόματα. Τέτοια επιλογή έχουν και τα Data Lifguard Diagnostics της WD και τα Seatools της Seagate. Και τα 2 είναι bootable και περιλαμβάνονται στο UBCD.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.