Jump to content



κεραια ληψης - wifi extender - access point


Recommended Posts

Απο το κινητο μου μεσα στο δωματιο, πιανω 2 δικτυα με 1/4 - 2/4 μπαρες σηματος. Στο 1 μετρο ειναι η μπαλκονοπορτα απο τη κατευθυνση οπου βρισκονται τα δικτυα. Απο το μπαλκονι, πιανει πολυ καλυτερο σημα.

Το σχεδιο ειναι το εξης:

1. Μια κεραια (?) οπου θα τοποθετηθει στην ακρη του μπαλκονιου με το ρολο του να αναμεταδιδει το σημα απο τα δικτυα στο δωματιο

2. Το κινητο, συνδεμενο με bluetooth στο (σταθερο) pc θα κανει tethering ωστε να υπαρχει internet, τραβωντας το ισχυρο σημα απο τη κεραια/extender.

ειναι εφικτο αυτο το πραμα; τι κεραια/extender υπαρχει ακριβως που να πραγματοποιησει αυτο το πλανο;

Link to comment
Share on other sites

Σκέτη η κεραία δεν αναμεταδίδει τίποτα.

Κατ'αρχάς, αν θέλεις το PC σου να έχει πρόσβαση στο internet, ξέχνα το κινητό ως ενδιάμεσο βήμα. Δεν είναι long term λύση, ακόμη κι αν δουλέψει το κινητό σου ως repeater.

Αν δε χρειάζεται να μπαίνουν άλλες συσκευές, αλλά μόνο το PC σου, μπορείς αρχικά να δοκιμάσεις τη λύση ενός high gain adapter, όπως αυτός. Θα βελτιώσει κατά πολύ το σήμα.

Αν δεν είσαι ικανοποιημένος μ'αυτό και χρειάζεσαι οπωσδήποτε κεραία στο μπαλκόνι, τότε θέλεις ένα access point σε client mode που θα το συνδέσεις με ethernet στο PC σου, όπως αυτό ή καλύτερα ένα που σχεδιάστηκε για εξωτερική χρήση, σαν αυτό. Αν δεν μπορείς να τραβήξεις ethernet καλώδιο στο μπαλκόνι, τότε θα πρέπει τουλάχιστον να εγκαταστήσεις μια πρίζα για ρεύμα στο μπαλκόνι και να το βάλεις να δουλέψει ως repeater.

Αν και πάλι η κεραία του AP δεν σε καλύπτει, μπορείς να βάλεις μια ισχυρότερη omni ή directional με βύσμα Reverse SMA.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.