Jump to content



αγορα pc για gaming


Recommended Posts

Μου φαινεται δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι ειναι καποιος ανιδεος που απλα θελει να stream γιατι ετσι γαμωτο.

Επισης μιλαει για ΜΜΟ, ΜΜΟ = Ghz = Overclock ειναι must.

Εκτος αν μιλαει για metin 2 και lineage τοτε παω πασο, αλλα για raid/πολλα ατομα κτλ OC θελει το PC και αμα θελει να κανει και streaming μαζι ειναι αποδεδειγμενα οτι ειδικα στα μεγαλα MMO που υπαρχουν, το OC ειναι καλυτερο απο οτιδιποτε αλλο μιας και ολα δουλευουν σκατα και βασιζονται σε Ghz και 1-2 cores παρα σε οτιδιποτε αλλο.

Γενικα μιας και φαινεται εχεις μεγαλο budget που δεν χρεαιζεται τοσο πολυ.

4790Κ με μια σοβαρη ψυξη (Noctura/Premade Watercooling) και βρες καποιον να σου κανει overclock απο το budget μεσα δωστου και ενα 50αρικο (Εννοω σοβαρο ατομα απο εδω μεσα κτλ, οχι τον νικολακη τεχνικο της γειτονιας) να στον παει στα 4.5Ghz.

Μια 970, προτεινω ASUS Strix ή MSI για οτιδιποτε FPS ειναι να παιξεις.

Προφανως και κανα 1ΤΒ σκληρο, παρε WD Black για οτιδιποτε streaming/video making θες να κανεις, για τετοια σε κοβω οποτε δεν θα εβαζα WD Blue που κανονικα βαζεις για αποθηκη.

Ενας Crucial MX100 256GB για Windows/Τα games σου.

Ενα σοβαρο τροφοδοτικο 550-600W.

Τα αλλα ειναι δικο σου θεμα...Οθονη για ΜΜΟ ..Ουτε σε νοιαζει, για FPS ειναι αλλο το θεμα αλλα γενικα κοιτα σε σοβαρες 24αρες στα ~250Ε.

Βαριεμαι να γραφω παραπανω, οχι οτι θα το διαβασεις και θα το παρεις στα σοβαρα.

Έγινε επεξεργασία από potis
Link to comment
Share on other sites

Μου φαινεται δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι ειναι καποιος ανιδεος που απλα θελει να stream γιατι ετσι γαμωτο.

ο κομφουκιος ηταν που ειπε αυτο για το ψαρεμα? (αν καποιος πειναει μην τον ταισεις, μαθε τον να ψαρευει)

Μια ετοιμη 100% συνθεση δεν του δινει περιθωρια ελευθεριας, ενω με υποδειξεις εκανε ακομα και δικες του συνθεσεις ;)

Επισης μιλαει για ΜΜΟ, ΜΜΟ = Ghz = Overclock ειναι must.

Και ναι και οχι...

σε μεγαλα raids δειχνει πολυ θετικο, απο κει και περα δε μπορω να κρινω γιατι απο το 1999 οτι μηχνημα εχω φτιαξει ειναι κλοκαρισμενο οποτε δεν ξερω πως παει διαφορετικα...

Εκτος αν μιλαει για metin 2 και lineage τοτε παω πασο,

μη μου τα θυμηζεις αυτα, ειδικα την πρωτη μαλ...α ... πεταξα σπυρια και θελω κορτιζονες τωρα...

4790Κ με μια σοβαρη ψυξη (Noctura/Premade Watercooling) και βρες καποιον να σου κανει overclock απο το budget μεσα δωστου και ενα 50αρικο (Εννοω σοβαρο ατομα απο εδω μεσα κτλ, οχι τον νικολακη τεχνικο της γειτονιας) να στον παει στα 4.5Ghz.

νταξει, στα 4.5 δε θελει και υψηλη ραπτικη για να φτασει... με λιγο διαβασμα και λιγη προσοχη το πετυχαινει μια χαρα, αλλα αν δε γνωριζει καθολου τοτε οκ, ας του το φτιαξει αλλος καλυτερα
Τα αλλα ειναι δικο σου θεμα...Οθονη για ΜΜΟ ..Ουτε σε νοιαζει, για FPS ειναι αλλο το θεμα αλλα γενικα κοιτα σε σοβαρες 24αρες στα ~250Ε.

βασικα αφου εχει το budget καλυτερα μια 27ρα 1440p, βεβαια αυτο ειναι θεμα γουστου, απλα προσωπικα απο τη στιγμη που πηγα σε αυτη την αναλυση θεωρω οχι μονο πως δεν υπαρχει γυρισμος, αλλα απορω πως την παλευα στα 1080
Link to comment
Share on other sites

γιαυτο δεν προτιμω πλεον τα forum ειναι χαζος αυτος ο ελιτισμος που υπαρχει. τεσπα οπως ειπε και ο ποτις αναφερομε κυριως για το ετσι και οπου βγει για τις επιλογες μου. με βοηθεια αρκετη εχω μαθει αρκετα τις τελευτες μερες . θα ηθελα ομως να μου προτεινετε μια οθονη στα 180~240. Κυριως μμο archeage,wow etc.etc :dirol:

Link to comment
Share on other sites

Intel Xeon E3-1231 v3:............€240

Asus B85-Plus (C2):................€78

COOLERMASTER HYPER 212 EVO:........€30

Corsair 16GB DDR3-1600MHz:........€137

Phanteks Enthoo Pro:...............€90

Seasonic G Series 550W:............€93

Gigabyte WindForce GTX970 4GB:....€365

Crucial MX100 256GB SSD:..........€103

Seagate 2TB 7200/64:...............€75

Asus VG248QE:.....................€320

Σύνολο...........................€1531

Overclock δε θα κάνεις. Ούτε θα βάλεις κάποιον άλλο να σου κάνει γιατί άμα γίνει καμιά στραβή και χάσεις τα settings/κάτι μάντεψε ποιόν θα τρέχεις πάλι.

Έβαλα cooler μόνο και μόνο για το θόρυβο. 144Ηz monitor, στα παιχνίδια Hz > resolution. Εκτός άμα μιλάμε για στρατηγικής. 16Gb δε χρειάζονται αλλά λέμε. Σοβαρό κουτί/τροφοδοτικό. 250ρης SSD (θα σου έβαζα τον EVO, αλλά ποιος θα σου κάνει το firmware update, φουκ ιτ). 2 τέρα για τις ταινίες/media. Τον Xeon γιατί είναι φτηνότερος από τον i7.

edit:

Βάλε και κάνα 20ρικο μεταφορικά καπέλο btw.

Έγινε επεξεργασία από Volrath
Link to comment
Share on other sites

γιαυτο δεν προτιμω πλεον τα forum ειναι χαζος αυτος ο ελιτισμος που υπαρχει. τεσπα οπως ειπε και ο ποτις αναφερομε κυριως για το ετσι και οπου βγει για τις επιλογες μου. με βοηθεια αρκετη εχω μαθει αρκετα τις τελευτες μερες . θα ηθελα ομως να μου προτεινετε μια οθονη στα 180~240. Κυριως μμο archeage,wow etc.etc :dirol:

εχμμμ... για να καταλαβω, προτιμας μια ετοιμη συνθεση του στυλ "θα βαλεις αυτο κι αυτο κι αυτο" χωρις να σου δινουν περιθωρια επιλογης ουτε στο κουτι?

Αν ναι, αυτο ειναι ευκολο (το κανεις και μονος σου ακομα και διαβαζοντας υπογραφες και αντιγραφοντας πιστα ) αλλα ετσι δε χανεται η χαρα του να λες πως αυτο ειναι το μηχανημα ΣΟΥ? (τουλαχιστο εγω ετσι το βλεπω, σα να πας σε ενα μαγαζι και να σου φτιαχνουν ενα pc του οποιου τα parts διαλεξε καποιος ξενος)

Οι προτασεις που αφηνουν καποια ελευθερια δεν ειναι "ετσι κι ετσι κι οπου βγει" (ουτως η αλλιως δε σου ειπε καποιος πχ βαλε μια καρτα γραφικων οποια να ναι, αλλα συγκεκριμενα το 99% σου μιλησαμε για gtx 970, απο κει και μετα γιατι να μην εχεις ελευθερια στην επιλογη της υλοποιησης? για την ιδια καρτα υπωθηκαν 3-4 διαφορετικες προτασεις)

Ολες σχεδον οι προτασεις ειναι πανω κατω παρομοιες αφου οποια και να ακολουθησεις θα φτιαξεις τουμπανακι pc, απλα ο καθε ενας εχει τις αποψεις του σχετικα με μαρκες, υλοποιησεις κτλ ε λογικο ειναι, δε μπορουμε ολοι να συμφωνουμε. Εγω πχ προτεινω evga και παντα ηθελα τετοια και μονο γιατι σεβεται τον αγοραστη και τον θεωρει αγοραστη κι οχι ενοικιαστη, αλλα ανεκαθεν ηταν τσιμπημενη κατα πολυ απο τις υπολοιπες (εως και 70% διαφορες εχουν παιξει) αλλα τωρα που εγινε πιο φιλικη στις τιμες της φυσικα και την τσιμπησα.

Καποιος αλλος ισως κοιταει περισσοτερο καποιο τεχνικο χαρακτηρηστικο της asus και την πιο ελκυστικη τιμη της και τη θεωρει προτιμοτερη, αλλος για παρεμφερη λογους πιθανο να προτιμησει gigabyte και ουτω καθ εξεις, αυτο δε σημαινει πως η μια προταση φτιαχνει pc τουμπανο και η αλλη χρεπι. Η ιδια προταση ειναι ουσιαστικα, και σε καποιες λεπτομερειες η καθε επιλογη εχει καποια ΜΙΚΡΟπλεονεκτηματα ή ΜΙΚΡΟμειονεκτηματα εναντι των αλλων.

Το ιδιο ισχυει και στα υπολοιπα, απλα αναφερω την καρτα επειδη ειναι το πιο ζωτικο κομματι σε ενα gaming pc.

Τωρα αν παρουμε το δευτερο σοβαρο ζωτικο κομματι, ολες σχεδον οι προτασεις αφορουσαν ειτε i5 4690 ειτε i7 4790. Οποιο κι αν παρεις απο τους δυο ειναι ουσιαστικα το ιδιο πραγμα, αφου ειναι το ιδιο τσιπ, και η διαφορα τους ειναι οτι ο 4790 εχει hyperthrading που ουσιαστικα κανει split τους πυρηνες του απο 4 σε 8 (4 πραγματικοι πυρηνες 8 threads) ενω ο 4690 δεν εχει αυτη τη δυνατοτητα (μεσω bios ο 4790 μπορει να γινει 4690 κλεινοντας το hyperthrading. φυσικα το αντιθετο δε γινεται). Τωρα αν επιλεξεις τον εναν η τον αλλον δε θα κανει καποια διαφορα σε κατι τρομακτικο, απλα ο i7 κερδιζει σε καποια σημεια (τα οποια δεν εχουν και πολυ σχεση με τα mmo, και για να μη σου πω οτι σε καποια games βοηθαει να κλεινεις το ht) αλλα παρ ολα αυτα θεωρω πως ο i7 ειναι ισως καλυτερη επιλογη και πιο futureproof απο τη στιγμη που υπαρχει budget, ομως αυτο δε σημαινει πως αν επιλεξεις τον i5 θα εισαι θυμα, και οι δυο επιλογες υλοποιουν αριστα μηχανηματα.

Η κυρια διαφορα που ανεφερε ο potis ειναι στο oc, οποτε αν θες να προβεις σε κατι τετοιο διαλεγεις υλοποιηση η οποια εχει στο τελος ενα Κ (4690Κ ή 4790Κ)

Επισεις η mobo που θα επιλεξεις αν θες oc πρεπει να εχει Ζ κι οχι Η (Z97 δηλαδη), καθως και να διαλεξεις λιγο σοβαροτερο συστημα ψυξης.

Δεν ξερω ποσο αξιζει να κανεις oc απο τη στιγμη που εισαι αρχαριος (οκ παντα υπαρχει η επιλογη να στο φτιαξει καποιος αλλος) ουτε ξερω τι τρελες διαφορες εχει απο stock καταστασεις γιατι οπως ειπα, εδω και πολλα χρονια οποτε στηνω μηχανημα κανω και oc οποτε δεν ξερω πως ειναι χωρις, ομως αυτο που ξερω 100000% ειναι πως απο τα εκατομμυρια παικτες mmo ανα τον κοσμο ελαχιστοι γνωριζουν τι ειναι το oc, επισεις ελαχιστοι εχουν πραγματικα gaming pc (οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι εχει μεσα το κουτι τους) και μπορουν και παιζουν μια χαρα, οποτε δεν ξερω αν το oc ειναι τοσο τρελη διαφορα (οκ σε μεγαλα raids η ταχυτητα του cpu βοηθαει να μη χανεις καποιες φασεις, αλλα πολλες φορες και το πλεον τουμπανο pc να εχεις δε θα το γλυτωσεις το lag απο το ping οποτε απλα σε τετοιες φασεις τιποτα δεν ειναι τελειο, εκτος απο ενα τυπο που εχει το τουμπανο pc και μενει 100 μετρα απο το server και 10 μετρα απο το κουτι του παροχου του).

Απο κει και περα τη στιγμη που πληρωνεις αρκετα και εχεις απαιτησεις, φυσικα μπορεις να ακολουθησεις αυτη την προταση, (κατα τη γνωμη μου προαιρετικα) αλλα παντα ή με πολυ διαβασμα και προσοχη (γιατι oc στα χερια καποιου που δε γνωριζει ειναι ο θανατος της cpu ) ειτε να εμπιστευτεις καποιο τριτο να σε βοηθησει (καποιον να ΞΕΡΕΙ, οχι απλα καποιον τεχνικο).

Πριν απ οτιδηποτε παντως πρεπει να σκεφτουμε πως τα games φτιαχνονται με βαση το hardware που υπαρχει στην αγορα κι οχι με βαση το πειραγμενο hardware που εμεις πιστευουμε πως μας ικανοποιει (κι αυτο στο λεει καποιος που δεν εχει αφησει ακλοκαριστο ουτε το κινητο του). Ειδικοτερα τα mmo που πλην εξαιρεσεων απευθυνονται σε

πιο ευρυ κοινο κι οχι σε gamers που ειναι πιο ψαγμενοι και μπορει να μην εχουν προβλημα (η τελος παντων να θεωρουν φυσιολογικο ...η στην τελικη απλα να ανεχονται) να παρουν επεξεργαστες των 300 ευρω και καρτες των 600 ή των 1000.

Τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα, οκ, εκει δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα επιλογης. Ραμ πχ σου ειπα παρε 16ρα πιο πολυ για το photoshop, για τα υπολοιπα δε θες πανω απο 8 (και στο ps αν δεν ασχολεισαι με manip με 40+ μεγαλα layers ή με raw παλι τα 8 ειναι ικανοποιητικα, αναλογως τι κανεις) τωρα οσον αφορα την υλοποιηση... παρε τη φθηνοτερη ddr3 που θα βρεις, δεν παιζει κανενα απολυτως ρολο για τη δουλεια που θες να ασχοληθεις με ταχυτητες κτλ

Οσον αφορα μαρκες κτλ, ολες βγαινουν απο τα ιδια εργοιστασια, οποτε δεν παιζει και μεγαλο ρολο να κανεις επιλογη (οκ, δεν ειναι ιδια προσεγμενη υλοποιηση αυτη που βγαινει για τη musasin -καπως ετσι δε λεγεται? - και αυτη που βγαινει για την corsair, αλλα αφ ενος δε τη θες για καποιο server που αν κρεμεσει θα σε κρεμασουνε, και αφ εταιρου ολες εχουν lifetime warranty, κι απο κει και περα αν θες απλα να νοιωθεις πως αγορασες κατι επωνημο πας σε καμια kingstone, adata κτλ που ειναι σχετικα οικονομικες και επωνυμες)

Τωρα τροφοδοτικο, ενα 600-650w σε υπερκαλυπτει (να μη πω και μικροτερο, αφου οι νεες καρτες γραφικων της nvidia ειναι φιλικοτατες οσον αφορα την καταναλωση και τα peak ρευματος/ισχυος)

Φυσικα δε πας σε τιποτα deer και βλακωδης υλοποιησεις της πλακας, ειναι η καρδια του μηχανηματος σου (η cpu δεν ειναι καρδια, εγκεφαλος ειναι).

Κοιτας λοιπον μια γνωστη καλη μαρκα, κι απο κει και περα αν θες να το ψυρισεις λιγακι κοιτας και την αποδοση του (bronze/gold/platinum κτλ). Τωρα αν ειναι modular η οχι μαλλον δε σε πολυνοιαζει, αλλα αν εχεις υποχονδρισμο με την τακτοποιηση των καλωδιων (και διαθεση να χαλασεις επιπλεον χρημα) το κοιτας κι αυτο, αλλα νομιζω ειναι λιγακι υπερβολικο για την περιπτωση σου.

Δισκοι, οκ, νομιζω η προταση του potis ειναι η καλυτερη που ακουστηκε.

Επισεις -εδω θα σου πω ενα μυστικο που ΝΟΜΙΖΩ πως προσωπικα εχω ανακαλυψει αλλα λιγο παρακινδυνευμμενα, μπορει να κανω και λαθος- αλλα απο τη στιγμη που φορτωνω σε ssd τα games μου (οκ, μεινε στο ssd ... ουσιαστικα κανω κατι λιγο πιο πολυπλοκο) εχω την αισθηση πως σε mmo εχω καλυτερη αποδοση σε pvp.

μπορει βεβαια λογο αυθυποβολης απλα να κανω εγω πιο γρηγορες κινησεις και να λειτουργει απλα ως placebo, αλλα εγω το αποδιδω εκει, οποτε τα games που παιζεις περισσοτερο καλο ειναι να ειναι στον ssd.

Ιδανικο θα ηταν ενα φουλ ssd μηχανημα, αλλα μαλλον ξεφευγει απο το budget.

Τωρα...χμμμ τι μας εμεινε? εχμμμ δε θα κατσω να συζητησω για κουτια, αυτο ειναι καθαρα προσωπικη επιλογη του καθ ενος... Οκ μια καλη υλοποιηση βοηθαει τη ροη αερα out of the box ενω μια κακη υλοποιηση μπορει να θελει λιγο προσοχη, αλλα δε ζουμε στην εποχη των amd athlon 64 που χρησιμοποιουσες το pc και σαν αεροθερμo... πλεον και οι cpu αλλα -επιτελους απο φετος- και οι gpu δεν ειναι τοσο προβληματικες. Φυσικα ειναι καλο να παρεις μια καλουτσικη υλοποιηση, και φυσικα ασφαλεστερο αν παρεις καποιου καλου κατασκευαστη, αλλα φυσικα το πρωτο ζητουμενο ειναι να σου αρεσει εσενα στο ματι.

Τεσπα, ελπιζω να το διαβασες το σεντονακι και να βοηθησα στις επιλογες σου και πρωτ απ ολα να ξεδιαλυνα την ομιχλη ωστε να μη νοιωθεις πελαγωμενος απο τις διαφορετικες προτασεις νοιωθοντας πως εχεις μπροστα σου καποιο γορδιο δεσμο, γιατι απλα δεν υπαρχει καποια μαγικη συνταγη για "καλο pc" που καποιοι μυημενοι τη γνωριζουμε και εσυ δεν τη γνωριζεις, απλα στο καθε budget μπορουν να δημιουργηθουν πολλες υλοποιησεις, καποιες καλυτερες σε καποια σημεια, και καποιες σε αλλα, και ειδικα οταν δεν υπαρχει τρελος περιορισμος budget ειναι δυσκολο μια προταση να δημιουργει ενα χρεπι, απλα καποιοι θεωρουν καποια σημεια περισσοτερο σημαντικα και καποιοι αλλοι καποια αλλα. Το θεμα ειναι πως ενας απλος χρηστης ελαχιστα (εως καθολου) θα καταλαβει τις διαφορες της μιας συνθεσης απο την αλλη πανω στη χρηση.

Link to comment
Share on other sites

Επισεις η mobo που θα επιλεξεις αν θες oc πρεπει να εχει Ζ κι οχι Η (Z97 δηλαδη), καθως και να διαλεξεις λιγο σοβαροτερο συστημα ψυξης.

και σε η81 και β85 μια χαρα οc κανει τον επεξεργαστη.

(δε λεω να παρει τετοια..αλλα ο μυθος του Ζ εχει τελειωσει απο περυσι το καλοκαιρι ..15 μηνες περιπου).

Επισης να δω το απειρο κερδος που θα εχει ο οποιοσδηποτε παει τον 4790κ στα 4.5ghz.

Λες και τα default ειναι στα 3ghz..

Link to comment
Share on other sites

Σε όλα. Fast reactions και fluid gameplay δε θες μόνο στα fps :p

ναι, ειδικα στα raid που το ping φτανε 200-300....500 κτλ και βλεπεις 0-10 fps τα 144hz της οθονης θα στο στρωσουν :hehe:

και η πλακα ειναι πως ΜΟΝΟ εκει θες fast reaction -οχι τοσο fast οσο εχεις συνηθισει στα fps βεβαια- γιατι οταν κυκλοφορεις με το mount σου στους χαρτες και grind-αρεις αυτο που θες και σε συναρπαζει ειναι καλη ποιοτητα γραφικων κι οχι ταχυτητα.

Ακομα και σε pvp arena παλι δεν τιθεται θεμα fast reaction γιατι εδω δεν εχει headshoot που θα σε στειλουν αδιαβαστο, (για την ακριβεια ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει hit που να σε σκοτωσει με τη μια, εκτος αν pvp-αρεις με καποιον τουμπανο 20 lvls μεγαλυτερο σου κι εισαι ξεβρακωτος) ουτε καν η δυνατοτητα πολλες φορες να γλυτωσεις καποιο hit, (κι αν καταφερεις να το γλυτωσεις θα εχει να κανει με τα bonus του εξοπλισμου σου και μερικες φορες με καποιο skill αποφυγης/διαφυγης κτλ αναλογα το game -το πιο ωραιο ηταν στο last chaos του νταγκερα που επεφτε κατω κι εκανε τον ψωφιο κοριο:hehe:) κι οχι γιατι αντεδρασες γρηγοροτερα. Τα εκατομμυριοστα του δευτερολεπτου αντιδρασης χεριου και ματιου σε τετοια games ειναι κατι που οχι μονο δεν ασχολειται κανεις, αλλα και εντελως ανευ ουσιας -σαν τον 2011-3 που προταθηκε- (ακομα και να υπηρχε νοημα θα χανοταν λογο ping).

Το οτι τρως ενα hit (που ετσι κι αλλιως συνηθως θα το φας) δε σημαινει τιποτα... δεν ειναι cod ή bf να σε σκοτωσει. Εδω απλα μετρανε τα νουμερα, η τυχη, το gear, τα pots και πιθανον buffs που εχεις παρει, τα skills και φυσικα το ποσο εμπειρος εισαι ωστε να χρησιμοποιησεις σωστο συνδυασμο skills στην καθε περιπτωση κτλ κτλ κτλ

Μη τα μπερδευεις με τις μαχες που στηνετε στα fps που μπαινετε 10-20 ατομα κι αυτο ειναι ολο. Εδω εχεις να κανεις με ενα κεντρικο σερβερ που ειναι στου διαολου τη μανα και που σε ενα raid μπορει να βρισκονται γυρω σου και 400 ατομα και τους μισους να τους βλεπεις αχρωμους και η εικονα να παει καρε καρε (οχι αναλογα το pc σου, αλλα αναλογα το ping, τη συνδεση σου, το ποσοστο υπερπλυθισμου στο χαρτη, το ποσοστο υπερπλυθισμου στο spot, το ποσοστο υπερπλυθισμου στο server κτλ κτλ κτλ, πραγματα που ετσι κι αλλιως δε μπορεις να κανεις τιποτα γι αυτα)... Στο KOK3, στο boi και στο woi οταν ηταν στις δοξες τους θυμαμαι οταν πηγαινα να διασχισω τις περιοχες που στηνονταν -χιλιαδες- μαγαζια πηγαινα με 1-3 fps

Έγινε επεξεργασία από Nick74
Link to comment
Share on other sites

ναι, ειδικα στα raid που το ping φτανε 200-300....500 κτλ και βλεπεις 0-10 fps τα 144hz της οθονης θα στο στρωσουν :hehe:

και η πλακα ειναι πως ΜΟΝΟ εκει θες fast reaction -οχι τοσο fast οσο εχεις συνηθισει στα fps βεβαια- γιατι οταν κυκλοφορεις με το mount σου στους χαρτες και grind-αρεις αυτο που θες και σε συναρπαζει ειναι καλη ποιοτητα γραφικων κι οχι ταχυτητα.

Ακομα και σε pvp arena παλι δεν τιθεται θεμα fast reaction γιατι εδω δεν εχει headshoot που θα σε στειλουν αδιαβαστο, (για την ακριβεια ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει hit που να σε σκοτωσει με τη μια, εκτος αν pvp-αρεις με καποιον τουμπανο 20 lvls μεγαλυτερο σου κι εισαι ξεβρακωτος) ουτε καν η δυνατοτητα πολλες φορες να γλυτωσεις καποιο hit, (κι αν καταφερεις να το γλυτωσεις θα εχει να κανει με τα bonus του εξοπλισμου σου και μερικες φορες με καποιο skill αποφυγης/διαφυγης κτλ αναλογα το game -το πιο ωραιο ηταν στο last chaos του νταγκερα που επεφτε κατω κι εκανε τον ψωφιο κοριο:hehe:) κι οχι γιατι αντεδρασες γρηγοροτερα. Τα εκατομμυριοστα του δευτερολεπτου αντιδρασης χεριου και ματιου σε τετοια games ειναι κατι που οχι μονο δεν ασχολειται κανεις, αλλα και εντελως ανευ ουσιας -σαν τον 2011-3 που προταθηκε- (ακομα και να υπηρχε νοημα θα χανοταν λογο ping).

Το οτι τρως ενα hit (που ετσι κι αλλιως συνηθως θα το φας) δε σημαινει τιποτα... δεν ειναι cod ή bf να σε σκοτωσει. Εδω απλα μετρανε τα νουμερα, η τυχη, το gear, τα pots και πιθανον buffs που εχεις παρει, τα skills και φυσικα το ποσο εμπειρος εισαι ωστε να χρησιμοποιησεις σωστο συνδυασμο skills στην καθε περιπτωση κτλ κτλ κτλ

Μη τα μπερδευεις με τις μαχες που στηνετε στα fps που μπαινετε 10-20 ατομα κι αυτο ειναι ολο. Εδω εχεις να κανεις με ενα κεντρικο σερβερ που ειναι στου διαολου τη μανα και που σε ενα raid μπορει να βρισκονται γυρω σου και 400 ατομα και τους μισους να τους βλεπεις αχρωμους και η εικονα να παει καρε καρε (οχι αναλογα το pc σου, αλλα αναλογα το ping, τη συνδεση σου, το ποσοστο υπερπλυθισμου στο χαρτη, το ποσοστο υπερπλυθισμου στο spot, το ποσοστο υπερπλυθισμου στο server κτλ κτλ κτλ, πραγματα που ετσι κι αλλιως δε μπορεις να κανεις τιποτα γι αυτα)... Στο KOK3, στο boi και στο woi οταν ηταν στις δοξες τους θυμαμαι οταν πηγαινα να διασχισω τις περιοχες που στηνονταν -χιλιαδες- μαγαζια πηγαινα με 1-3 fps

Competitive FPS δεν έχω παίξει ποτέ. Από mmo έχω κάποια εμπειρία.

Ηz > Res. Άμα έχει 500ms latency και παίζει με 1-3fps, καλύτερα να βρει με κάτι άλλο να ασχοληθεί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.