Jump to content



σκληρός δίσκος


Recommended Posts

παιδιά ο ένας ο hdd σκληρός πολλές φορές κάνει ένα ήχο κλεισίματος και όταν πάω να τον χρησιμοποιήσω κάνει τον ίδιο θόρυβο λες και ξανα-άνοιξε ....όσο τον είχα εξωτερικό δεν με πείραζε αλλά τώρα στο πσ καθυστερεί στην αρχή ...ξέρει κανείς αν γίνετε να αλλάξει αυτό? ή αν είναι κάποιο πρόβλημα του σκληρού?

Link to comment
Share on other sites

Control panel --> Power Options --> Change Plan settings (στο επιλεγμένο plan) --> Change advanced power settings --> Hard Disk --> Turn off hard disk after

Βάζεις 0 για Never ή αυξάνεις την τιμή ώστε να κλείνει μετά από π.χ. 1 ώρα απραξίας ώστε η καθυστέρηση να μην είναι συχνή.

Link to comment
Share on other sites

Το "καλύτερο" σχετίζεται με το πόσο συχνά θα τον χρησιμοποιείς. Αν τον χρησιμοποιείς κάθε 10 λεπτά, είτε βάλεις 1 ώρα είτε 30 λεπτά, είναι σα να βάλεις Never, δε θα προλαβαίνει να κλείνει. Να θυμάσαι ότι ρυθμίζεις σε πόσα λεπτά απραξίας κλείνει.

Επειδή ο κύριος δίσκος σου λειτουργεί συνεχώς, δεν κλείνει και γι' αυτό καθυστέρηση είχε μόνο ο 2ος.

Αφού έχεις αντιληφθεί την καθυστέρηση, σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσεις το χρόνο γιατί τον χρησιμοποιείς περισσότερο. Αν είναι 20', μπορείς να το αυξήσεις π.χ. σε 30' ή 40' και να δεις αν είσαι ικανοποιημένος ή να το αυξήσεις περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα παιδια,εχω συνδεση στο pc απο τις πισω θυρες usb εναν WD εξωτερικο του 1 ΤΒ.

Αλλαξα μητρικη και εκανα format στο εσωτερικο μου HDD και οταν περασα τους drivers της μητρικης και τα σχετικα,συνδεσα τον εξωτερικο μου και μου δειχνει οτι ειναι 1.38MB αντι για 1ΤΒ.

Σε αλλο pc τον πηγα αμεσως να δω εαν υπαρχει και εκει το προβλημα και δεν εφτιαξε.

Ετρεξα το Data Lifeguard Diagnostic for Windows της Wester Digital και τα βρηκε ολα καλα!Επισης ετρεξα και κανα 2-3 αλλα Diagnostic αλλα παλι τιποτα!

Εχει κανεις καμια ιδεα για ποιο λογο μπορει να συμβει κατι τετοιο?

Ακομα και απο Live CD μπηκα με Ubundu αλλα παλι δεν εβλεπα τα αρχεια μου!

Η καινουργια μητρικη που εβαλα ειναι η ASROCK EXTREAM 6!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.