Jump to content



Win8.1 Ξαφνικά αργει στο bootαρισμα ,κολλαει


Recommended Posts

Πριν μερικές μέρες μου παρουσίασε το desktop μου κάποια συμπτώματα που δεν μου άρεσαν αργό restart και bootaρισμα,κολλήματα στα καλά καθούμενα δεν αποκρίνονται τα προγράμματα με ''πάγωμα'' της οθόνης κλπ.

Είχα περίπου έναν χρόνο που δεν έκανα φορματ και το βρήκα σαν ευκαιρία.

Έχω δυο ήμερες που το έκανα και σήμερα πάλι τα ίδια αργεί να μου ανοίξει τα windows 8.1 ο SSD samsung 120gb evo

είναι εντελώς άδειος 75 gb ελεύθερα σε κάποια φάση άνοιξα τον τασκ μάνατζερ και είδα προς μεγάλη μου έκπληξη

τον ssd να εχει 100% λειτουργία χωρίς να τρέχει τίποτα στο σύστημα και έπαθα πλάκα

κατέβασα λοιπόν το hard disk sentinel και το έτρεξα μου έλεγε πως όλα είναι εντάξει με τον σκληρό και σε λίγα δευτερόλεπτα

μου γράφει the program not responting και κόλλησε το σύμπαν η επανεκκίνηση έγινε μετά από αρκετά λεπτά

και αυτό γίνεται συνέχεια από το πρωί (το κόκκινο λαμπάκι που έχει το κουτί που δείχνει την λειτουργία του δίσκου μένει συνέχεια αναμμένο όταν κολλάει ο υπολογιστής) αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι να βγάλω τον SSD και να τον φορμάρω στον παλιό μου Η/Υ και να τον ξαναπεράσω

τα 8.1 μου προτείνεται μήπως κάποια άλλη λύση πριν πάω για νέο φορμάτ; κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα για φορμάρισμα

του δίσκου ξέρετε;

Να υπογραμμίσω πως το λειτουργικό δεν είναι αυθεντικό και το έχω κάνει activation με τον γνωστό τρόπο.ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω κάποιος να γνωρίζει επί του θέματος,

έχω κουμπώσει τον ssd στο παλιό μου pc για να τον κάνω format και καθάρισμα

με το Αctive@ KillDisk όμως δεν το γνωρίζω καλά το πρόγραμμα και φοβάμαι μην κάνω καμιά χαζομάρα τι να επιλέξω wipe disk η kill;

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε το Samsung magician και παίξε από εκεί. Μετά αγόρασε ένα λειτουργικό σύστημα και βεβαιώσου ότι περνάς όλους τους - ενημερωμένος - drivers και τίποτα άλλο από χακεμενα προγράμματα.

Link to comment
Share on other sites

Η περιγραφή του προβλήματος, μου θυμίζει πκάποια παρόμοια θεματάκια που είχα με έναν intel. Δυστυχώς δεν τον υποστήριζε η μητρική και γενικώς δεν υπαοστήριζε SSDs. (αρχαίο σύστημα έτσι). Ποια έχεις;

Link to comment
Share on other sites

Όχι την MOBO δεν θα την έλεγα και αρχαία το 2010 την αγόρασα είναι GIGABYTE 790 fxta-ud5 GIGABYTE - Motherboard - Socket AM3 - GA-790FXTA-UD5 (rev. 1.0)

Τον SSD τον έχω περίπου έναν χρόνο δεν είχα προβλήματα μάλλον όλα ξεκινάνε

από το ''σπασμένο'' λειτουργικό όπως λέει και παραπάνω ο Fantomas και τα λεει πολύ καλά όμως δεν υπάρχει σάλιο για αγορά λειτουργικού εδώ φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση.

Link to comment
Share on other sites

Μου έκανε ακριβώς το ίδιο το PC μου προχθές(Win 8.1 και 840 EVO).. Δεν έχω ιδέα τι το προκάλεσε και το fix για τον evo το είχα τρέξει πολύ καιρό πριν χωρίς προβλήματα με τον ssd να έχει καλύτερες επιδόσεις απ'ότι όταν τον πήρα 7-8 μήνες πριν.

Τελευταίο Boot time στο Task manager περίπου 82 sec.. 2-3 επανεκκίνησεις μετά τίποτα δεν είχε αλλάξει.. Αλλά το έφτιαξα.. Αρχικά κοίταξα για τίποτα περίεργα προγράμματα που θα μπορούσαν να είχαν εγκατασταθεί τις τελευταίες μέρες. Βρήκα το AMD Dual Core Optimizer, που εγκαταστάθηκε μαζί με κάποιο Batman game, το έσβησα, μετά έκανα shutdown το PC, αποσύνδεσα τα πάντα πλην του πληκτρολογίου, τον άνοιξα, όλα καλά, μπήκα στο Bios, επέλεξα κανονικό start(το είχα στο fast), τον έκλεισα, τα σύνδεσα όλα πάλι, τον άνοιξα και το πρόβλημα λύθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.