Jump to content



Προβλημα υπολογιστη μετα απο διακοπη ρευματος


Recommended Posts

Γεια σας μετα απο προσφατη διακοπη ρευματος ο υπολογιστης ανοιγει αλλα δεν δειχνει τιποτα. Και οταν ανοιγει το καταλαβαινω απο τον θορυβο δεν δινει την καταλληλη δυναμη για να εκκινησει σωστα και ετσι ανοιγει χωρις να δειχνει τιποτα, τι να εχει γινει? help. Ξερω οτι φταιει που δεν ειχα μπαταρια στο ups..Και κατι αλλο, στο ups οποτε τελειωνει η μπαταρια πρεπει να αγοραζω αλλη? Δεν γινεται με καποιο τροπο να φορτιστει?

Link to comment
Share on other sites

Στην καλυτερη των περιπτωσεων μπορει να την εχεις γλυτωσει με προβλημα στο τροφοδοτικο το οποιο μπορει να αντιμετωπιστει με την αγορα καινουργιου.

Στην χειροτερη ενδεχεται να επαθε ζημια και καρτα γραφικων ή και αλλα μερη του υπολογιστη.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ενα τροφοδοτικο απο κανενα φιλαρακι να δοκιμασεις με εκεινο αρχικα να δεις αν θα ανοιξει ο υπολογιστης σωστα.

Αν παλι δεν ανοιξει προσπαθησε να βρεις καρτα γραφικων να τσεκαρεις.

 

Αυτο με το ups δεν το γνωριζω,οποτε το αφηνω σε καποιον που  μπορει να σου απαντησει σιγουρα

Link to comment
Share on other sites

Ειχα στην ακρη τροφοδοτικο που δουλευει αλλα τιποτα. Επισης καρτα γραφικων την αλλαξα προσφατα και ετσι ειχα στην ακρη την προηγουμενη που ηταν μια χαρα επισης τιποτα. Δοκιμασα και αλλη οθονη μηπως εχουν καει τιποτα πιξελ αλλα τιποτα και παλι. Τι να φταιει? μηπως η μητρικη? 

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασε να βγαλει την μπαταρια του bios για κανενα 5λεπτο και ξανα βαλτην μην εχει γινει κανενα κολλημα και ξεμπλοκαρει.

Δοκιμασε να το αναψεις με μια μνημη ραμ και εναλλαξ με την αλλη.

Γενικα βγαλε τα καλωδια και ξανα συνδεσετα πανω σε ολα τα εξαρτηματα.

 

ενδεχεται να ειναι και μητρικη.

Link to comment
Share on other sites

Η μητρικη οταν τον ανοιγω κανει καποιον ηχο αλλα ειναι αυτο που ειπα πιο πανω..πως να στο πω οταν ανοιγε ο υπολογιστης εκανε κανονικα σαν να ανεβαζε ισχυ και δουλευε κανονικα δηλαδη σαν σε ενα αμαξι να πατας γκαζι λιγο και μετα ισσοροπουσε(αυτο ηταν το φυσιολογικο). Τωρα οταν τον ανοιγω παει να κανει τον ηχο αλλα δεν τον κανει δηλαδη οπως εδωσα το παραδειγμα πριν με το αμαξι εκει που παει να βαλει γκαζι φρεναρει και δεν δινει ωθηση.

Link to comment
Share on other sites

Τι να σου πω εχω ξεμεινει απο ιδεες.

Ισως να ειναι μητρικη αλλα δεν γινεται να την δοκιμασεις αυτη με αλλα εξαρτηματα.

Ετσι απο περιεργια οταν εγινε η διακοπη ρευματος το pc ηταν απανω στο ups ή σε κανονικη μπριζα?

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα.Αυτο παντως που λες οτι δεν ακους να δινει ρευμα στο pc

ειναι θεμα τροφοδοτικου οποτε σκεφτεται κανεις οτι εκει ειναι το προβλημα.

Τι τροφοδοτικο δοκιμασες?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρησα οτι δεν ειναι επειδη δινει ρευμα ακους ηχο δηλαδη απλα δεν δινει αρκετο ισως για να εκκινησει πληρως. Δοκιμασα τροφοδοτικο με το οποιο ειμουν 1 χρονο μετα απλα ειχα αγορασει για καλυτερη ισχυ το αλλο που ανεφερα πανω και αφου οταν αλλαξα το παλιο δουλευε μια χαρα δν ξερω..

Link to comment
Share on other sites

Το τροφοδοτικό που έχεις ίσως ευθύνεται για τα θέματα που έχεις. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις όλα τα περιφερειακά σου ( VGA , HD , RAM κλπ) σε ένα άλλο pc ώστε το μόνο που θα απομένει να είναι η μητρική σου.

  Όσον αφορά το ups - σε όλα τα ups η μπαταρία είναι υπό φόρτιση , αλλά καθώς οι μπαταρίες φθείρονται με τα χρόνια θα πρέπει να αντικαθίστανται , σε 3-5 χρόνια ανάλογα με την μπαταρία και το ups.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Έχω κι εγώ ενα περιεργο θεμα με το pc μου μετα απο διακοπή ρευματος.

Το μηχάνημα αποτελείται απο

intel 2500 cpu

P67 pro 3 motherboard

GTX 660 direct CU2 oc GPU

8 gb ram ddr3 1333

GX 550w cooler master PSU

Xθές είχα ένα black out στη γειτονιά και η διάρκειά του ήταν μίας ώρας.Υστερα απο αυτό το διάστημα επανήλθε και ξαναναψα το pc χωρίς κανένα πρόβλημα.Στο καπάκι όμως έγινε μια διακοπή που κράτησε 30-35 δευτερόλεπτα και ο υπολογιστής αντί να μείνει σβηστός ξεκίνησε μόνος του να μπαίνει κανονικά σαν να του πάτησα το κουμπί.

Έχω ορίσει απο το bios να μην ξεκινάει μετα απο διακοπή ρευματος και την πρώτη φορά που η διακοπη ήταν 1 ώρας το εκτέλεσε κανονικά.Την δευτερη που ξαναπήρε μονος του μπροστα.Πρόλαβα να δω οτι το λαμπάκι της GTX 660 δεν πρόλαβε να σβήσει όπως την πρώτη φορά(είχαν κρατήσει οι πυκνωτές ρευμα μάλλον)

Όσες φορές και να διακόψω την τροφοδοσία και η κάρτα έχει ρευμα κρατημένο το μηχάνημα πέρνει μπρός,όταν προλάβει και αδειάσει το ρευμα της δουλεύει κανονικά όπως πρέπει.Να σημειωθεί εδώ ότι όταν γίνεται απενεγοποίηση του υπολογιστή με κανονικό τρόπο την ώρα που το τροφοδοτικό σταματάει την τροφοδοσία σβήνει και το λεντάκι της κάρτας.

Τι μπορεί να είναι αυτό ρε παίδες ?Βλάβη,το έχει ξανασυναντήσει κάποιος?.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.