Jump to content



Μεταφορά επαφών & SMS από Symbian S60v3 σε Android


asot

Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

Ήρθε η ώρα να αποχωριστώ το αθάνατο Nokia E66 και θέλω να περάσω όλες τις επαφές (με περισσότερα από 1 τηλέφωνα στην καθεμία) στο Samsung S5 mini. Αν μπορώ και τα SMS ακόμα καλύτερα. Τόσο οι επαφές όσο και τα μηνύματα έχουν Ελληνικά. Δε θέλω να μπλέξω με cloud, Google accounts κ.λπ., αλλά να το κάνω τοπικά στο PC μου.

 

Το έχει κάνει κανείς; Καμια συμβουλή;

Link to comment
Share on other sites

Το έκανα γύρω στο 2008 αν θυμάμαι καλά. Ήταν πολύ εύκολο κι απροβλημάτιστο, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο. Απλά πρέπει να βάλεις νερό στα κρασάκι σου! :)

Στην ουσία, με μια σουίτα που είχα και συνέδεα το symbian με το pc, έκανα συγχρονισμό επαφών. Αυτό σημαίνει πως είτε τα περνάω σαν επαφές στο Outlook, είτε μου δίνει ένα αρχείο .csv, το οποίο κάνω ότι θέλω. Υπάρχουν τέτοιες εφαρμογούλες στο symbian. Στη συνέχεια απλά πας στο gmail σου και κάνεις τα παρακάτω:

 

bYOVoOr.png

 

αφού πάρει το .csv, στα καπάκια κάνεις συγχρονισμό με το gmail σου στο κινητό και σε 1 λεπτό είναι όλα στο κινητό σου. Θυμάμαι μου είχε πάρει μισή ωρίτσα συνολικά κ μου είχε κάνει εντύπωση πόσο απροβλημάτιστα έγινε.

 

Φοβάμαι πως θα παιδευτείς αρκετά αλλιώς γι'αυτό και σου περιέγραψα αυτή τη λύση, για να δεις πόσο πιο εύκολο θα'ναι. Δυστυχώς αλλιώς, πρέπει να βρεις τις ανάλογες εφαρμογές ή τις επιλογές μέσω τηλεφώνων (π.χ. business cards via bluetooth). Τέλος ψάξε και το NBU Explorer/backup, κάπως έτσι λεγόταν μια εφαρμογή που είχα δοκιμάσει επίσης.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν δοκιμάζεις μήπως και το KIES μπορεί να σου τα μεταφέρει χωρίς την βαβούρα του 3rd  party app? Θυμάμαι όταν έκανα παρόμοια μετάβαση σε Sammy android με ρωτησε (το KIES) τι μάρκα είναι το άλλο μου κινητό ώστε να τραβήξει ότι είχα στο backup του υπολογιστή και μέσα στην λίστα είχε και τα Symbian.

Link to comment
Share on other sites

Το Kies είναι όντως άχρηστο.

 

Τελικά χρησιμοποίησα το MobileGo, μου πήρε 5' και όλα τα contacts μπήκαν με τα Ελληνικά τους και τις σημειώσεις τους σωστά. Μένει να επαληθεύσω αν μεταφέρθηκαν σωστά πολλά νούμερα σε κάποιες επαφές που είχαν π.χ. 3 κινητά, αλλά είναι λιγότερο σημαντικό, αφού πλέον μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συσκευή.

 

  :offtopic2:

Θα νοσταλγώ για χρόνια το E66 για την εξαιρετική χρηστικότητα που είχε σαν τηλέφωνο, νομίζω ότι με αυτή τη σειρά η Nokia είχε φτάσει σε κορυφαίο σημείο για κινητά/smartphones με πληκτρολόγιο. Τεχνολογικά το Symbian ήταν πολύ καλό στην εποχή του, αλλά κάτι παίχτηκε και ολόκληρη η εταιρία (ξε)πουλήθηκε στη Microsoft, γιά να παράγει με το brand Nokia μόνο φτηνά κινητά.

 

Ελπίζω το S5 mini να με αποζημιώσει σαν smartphone και να αντικαταστήσω πλήρως το iPhone 4s που είναι εξαιρετικά χρηστικό σαν smartphone, αλλά χάλια σαν τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.