Jump to content



Αγορά "σκυλιού" Access Point


Recommended Posts

Καλημέρα, Θέλω να αγοράσω ένα Access Point για να μεγαλώσω την εμβέλεια του wifi δικτύου μου, αλλά θέλω να μπορούν να συνδεθούν απροβλημάτιστα περίπου 100 χρήστες ταυτόχρονα, οπότε ψάχνω για κάποιο "σκυλί" access point. Από θέμα απόστασης δεν έχω θέμα, καθώς είναι μόνο 1 όροφος (έχει καλή λήψη) αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είμαι καλλυμένος με τις πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις.

Έχετε καμιά πρόταση;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

μισο λεπτο... μπορεις να βρεις πολυ καλα ΑΡ (cisco, ubiquiti, mikrotik) τα οποια μπορουν να διαχειριστουν με ανεση το load πολλων client.

Αλλα πολυ πρωτου φτασεις εκει, θα εχει "στουφωσει" το ΑΡ οσον αφορα το καναλι. Με αλλα λογια, δεν υπαρχει περιπτωση να "μιλανε" οι 100 clients αξιοπρεπως με το ΑΡ, μονο οι πιο δυνατοι

Για τοσους clients *ταυτοχρονα* πρεπει να πας αναγκαστικα σε λυση 8+ ΑΡ και πολυ προσεκτικο διαχωρισμο τους

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο προβλημα ειχα στο χώρο εργασίας μου ,γιατί μπαίνουν πολλα άτομα που κάθονται σε χώρο αναμονής,όντως με πιο πολλά ΑΡ ειδα επιτέλους να δουλευει,να'ναι καλα το παλληκάρι που είχε φτύσει αιμα τοτε μεχρι να δουλέψουν ,αλλα δεν ξαναααχοληθηκα έκτοτε.

Link to comment
Share on other sites

Τα περισσότερα ap μπορούν να διαχειριστούν έως 30 clients και αυτό όχι πολύ καλά. Για 100 χρήστες δεν θες απλά πολλά ap όμως θέλεις και πολλά ap αλλά και ρούτερ με @@.

Link to comment
Share on other sites

Προσεξε και τις κεραιες. Να αποφυγεις τις πολλες ομνι αν βρισκονται σε μικρη αποσταση. Ειναι καλυτερα να κανεις γεωγραφικο διαχωισμο χρησιμοποιωντας κατευθυντικες κεραιες (πχ σεκτορ, πανελ)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.