Jump to content



Ενδιαφερον για CRUD web app


Recommended Posts

Καλησπερες,

 

Βλεπωντας κατα καιρους σε διαφορα post χρηστες που εμφανως εχουν γνωσεις προγραμματισμου σκεφτηκα πως με την βοηθεια τους μπορουμε να δωσουμε μια ωθηση σε αυτη την κατηγορια. Η αρχη μπορει να γινει με ενα tutorial πανω σε μια CRUD (Create,Read,Update,Delete) εφαρμογη. Η κατανοηση των λειτουργιων μιας τετοιας εφαρμογης θα δωσει τις απαραιτητες γνωσεις σε οσους θελουν να ασχοληθουν με τον προγραμματισμο.

 

Πριν μερικες μερες ετυχε να διαβαζω για το resource module του angularjs και μου ηρθε στο μυαλο αυτο το thread. Οποτε σαν ασκηση για να μαθω καλυτερα το πως δουλευει εφτιαξα μια μικρη εφαρμογη διαχειρησης επαφων που βασιζεται πανω σε αυτο το module. Κατα τη γνωμη μου η εποχη του stack linux,apache,mysql,php ειναι παρελθον. Οσοι ασχοληστε με web development θα εχετε δει τον τεραστιο ντορο γυρω απο το nodejs και τo angularjs framework. Πιστευω αν καποιος θελει να ασχοληθει με προγραματισμο web εφαρμογων καλυτερα ειναι να δει προς αυτη τη μερια.

 

Συνοψιζοντας λοιπον μπορει να γινει ενα tutorial για το πως φτιαχτηκε αυτη η εφαρμογη η οποια βασιζεται απο τη μερια του server σε NodeJs, ExpressJS middleware και μια NoSql database, εν προκειμενω διαλεξα την απλη LokiJs. Απο τη μερια του client χρησιμοποιησα Angularjs σε συνδιασμο με Bootstrap και Html βεβαια. Το tutorial για να ειναι πιο ευπεπτο θα ειναι χωρισμενο σε κομματια τα οποια θα ανεβαινουν καθε μερικες ημερες.

 

Τι θελω απο εσας:

  • Οσοι χρηστες χωρις γνωσεις προγραμματισμου θελουν να εκδηλωσουν ενδιαφερον. Αν ο αριθμος ειναι ικανοποιητικος θα προχωρησουμε.
  • Οσοι χρηστες με γνωσεις προγραμματισμου θελουν να εκδηλωσουν ενδιαφερον για βοηθεια στη συγραφη και να προτεινουν πως να χωριστει το tutorial . Παραδειγμα "Μαθημα πρωτο - Εισαγωγη στη Javascript" κλπ. 

Αν πανε ολα καλα μπορουμε στο τελος αυτο το tutorial να το μετατρεψουμε σε δωρεαν ebook με credit σε οσους βοηθησαν. Θελω να ακουσω τις προτασεις - ιδεες σας.

 

 

 

 

 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ενδιαφέρον.

 

Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Nodejs ή Angularjs αλλά έχω χρησιμοποιήσει αρκετά bootstrap οπότε θα μπορούσα να βοηθήσω σε αυτό το part αν και το documentation στο getbootstrap.com το θεωρώ υπερπλήρες.

 

Για το πως θα χωριστεί το tutorial εξαρτάται πόσο εκτενές θέλουμε να είναι.

 

Αρχικά θα μπορούσε μια ενότητα να αναφέρει πως είναι το "κλασσικό" stack apache,mysql,php και την οργάνωση της εφαρμογής σε αυτό (επιγραμματικά ή πιο αναλυτικά)

 

Επόμενη ενότητα γιατί Nodejs/Angularjs και οι υπόλοιπες τεχνολογίες που προτιμήθηκαν.

 

Τρίτη ενότητα προτερήματα/ελατώμματα του κάθε τρόπου και μια μορφή σύγκρισης

 

Μετά αρχίζουν οι ενότητες για το κάθε τι που χρησιμοποιήθηκε από πίσω προς τα εμπρός δηλαδή Lokijs -> Nodejs -> ExpressJS -> Angular -> Bootstrap/HTML (είμαι σίγουρος ότι κάπου έχω κάνει λάθος στο τι οδηγεί σε ποιο είπα ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τις παραπάνω τεχνολογίες απλώς έχω διαβάσει βασικά πράγματα οπότε συγνώμη για το λάθος αν έχει γίνει)

 

Τέλος βασικό είναι τι επίπεδο γνώσης έχει κάποιος που θα το διαβάσει.

 

Τέλος στις σελίδες δεν θα έπρεπε κάθε label και textbox να είναι σε διαφορετικό form-group? :p

Έγινε επεξεργασία από nucleus
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για το input.

 

Ουτε κι εμενα ειναι ο χωρος μου το Nodejs κλπ. Με asp.net/mvc/xslt/c# ασχολουμαι, ομως καταλαβα εδω και λιγο καιρο οτι πρεπει να αποκτησω γνωσεις και σε αυτο το πεδιο. Το paypal για παραδειγμα εκανε επιτυχως μεταβαση σε nodejs.

 

Μη δινεις σημασια, free template χρησιμοποιησα. Δεν εχω ουτε validation :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.