Jump to content



HP N54L & Raid6 & Controller


Recommended Posts

Αλόχες και χρόνια πολλά.

 

Σκέφτομαι να ετοιμάσω ένα Raid6 (5x2TB) σε N54L αλλά δεν είμαι σίγουρος σε ποιο hw controller να καταλήξω.

 

Έλεγα να πάρω έναν perc6 (ebay) γνωρίζοντας τον περιορισμό του στους 2TB δίσκους (δεν υπάρχει budget κιόλας για 3tb), αλλά δεν ξέρω εάν μπορώ να βρω σε λογική τιμή κάποιον LSI 9260-8i, γενικά τι επιλογές έχω σε αξιόπιστο/οικονομικό controller που να χωράει κιόλας στο N54L?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά και καλή χρονιά!

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαντάω ακριβώς την ερώτησή σου, αλλά σκέφτηκες να μην πάρεις κανένα controller και να χρησιμοποιήσεις τις SATA του Microserver με software raid? Υπάρχει BIOS που σου δίνει την SATA του οπτικού δίσκου για πλήρη χρήση, ενώ με ένα απλό καλώδιο eSATA-SATA χρησιμοποιείς και την εξωτερική.

Από λογισμικό έχεις άπειρες επιλογής, όλα τα NAS λειτουργικά υποστηρίζουν RAID6, αλλά υποψιάζομαι ότι και ότι σύστημα έχεις ήδη εγκατεστημένο το κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

 

Θα βάλω custom bios για να έχω και την 5η θύρα sata σε φουλ χρήση, θα προτιμούσα hw raid controller για να μην έχω θέματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά σε hw κομμάτι (νομίζω το rebuild σε software raid6 θα πρέπει να παίρνει αιώνες...) αλλά και να μπορώ να έχω την δυνατότητα να το μεταφέρω σε άλλο κουτί εάν ποτέ χρειαστεί.

 

Τελικά ο perc6i από ότι βλέπω δεν χωράει στο N54L, άρα μάλλον πάω σε υλοποίηση LSI 9260-8i, εκτός εάν καταφέρω να χτίσω δικός μου custom κουτί με κάνα Fractal Design Node 304 γύρω στα 250-300 tops (δεν έχω και ιδιαίτερες γνώσεις στα micro-atx)...

Link to comment
Share on other sites

Αν πας σε hw raid υπολόγιζε οτι θα πρεπει να αγοράσεις 2 ίδιους controllers σε περιπτωςη που χαλάσει, γιατι μετα ιςως ειναι δύσκολο έως απίθανο να βρεις τον ίδιο, και να χάσεις όλα τα δεδομένα του pool λογο controller.

Οι microserver δέχονται μεχρι 6 δισκους (odd και eSata)

Έγινε επεξεργασία από auteur
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.