Jump to content



Home server Σύνθεση(Some parts)


Recommended Posts

Καλησπερα,

Θέλώ να φτιάξω ενα μηχανηματάκι για να δουλεύει σαν NAS, file server backup etc

Έχω ήδη έναν C2D 8400 μια ASUS P5Q και 4GB ram και δίσκους απο τον προηγούμενο NAS μου.

Οπότε χρειάζομαι ενα οικονομικό και ησυχο τροφοδοτικο που θα καλύπτει το συστημα μαζι με τους 3 δίσκους.

Μια ησυχη αεροψυκτρα (ή μηπως την μαμα?) και ενα μικρό κουτάκι για να μην πίανει και χώρο.

Με νοιάζει αρκετα η κατανάλωση επειδη θα λειτοργει 24/7

 

Επίσης τι λειτουργικο να χρησιμοποιησω? FreeNAS?WIndows home server ή κατι τύπου XPEnology.  Ο προηγούμενος NAS ήτανε Synology και το λειτουργικο μου φανηκε οτι ακριβως ήθελα. Και τα Home Server απο οτι διαβάζω δεν τα πάνε και άσχημα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν δοκιμαζεις xpenology αφου εχεις ηδη εμπειρια απο synology και οπως λες σε καλυπτε; Απλα βεβαιωσου οτι ειναι συμβατη η μητρικη σου. Σαν 2η επιλογη λειτουργικου θα σου προτεινα unraid. Για freenas ισως να μην εχεις αρκετη ραμ, αλλα μπορεις να δοκιμασεις (χοντρικα θελει 1γιγα μνημη/ 1 τερρα σκληρου) http://olddoc.freenas.org/index.php/Hardware_Recommendations . Το σημαντικοτερο προβλημα του unraid ειναι η δυσκολη/περιορισμενη remote προσβαση.

 

windows home server εχω δοκιμασει τα 2011 και αναθεμα την ωρα και τη στιγμη... χρησιμα σε καποιον που εχει αρκετα windows pcs και θελει να χρησιμοποει το backup&restore των windows, αλλα απο εκει και περα δεν μπορω να βρω χρησιμοτητα σε σχεση με τα αλλα δωρεαν OS.

 

Παντως απο καταναλωση δεν σε βλεπω να πηγαινεις και πολυ καλα. Μετρησε την καταναλωση σου, αλλα σε βλεπω σιγουρα στα 100βαττ οταν βαλεις πανωκαι τους δισκους.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο φοβάμαι και εγώ με την κατανάλωση και ίσως αμα πάμε σε 100watt+++ να ήτανε καλύτερο να πούλαγα το hardware και να πήγαινα σε nas.

Δεν θέλω να βάλω κάποιο raid , είναι καθαρά για storage backup και να τρέχει ενας webserver . Streaming δεν θέλω μιας και ποτε δεν με βόλεψε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.