Jump to content



6800GT@Ultra


Gabriel

Recommended Posts

Προμηθεύτηκα πρόσφατα μια Gigabyte 6800GT (με τα pipes),της πέρασα το Bios για Ultra βλέποντας ότι ανταποκρίνεται άνετα στις συχνότητες αυτής,παρόλα αυτά φαίνεται ότι κάνει throttle ή κάτι τέτοιο τέλοςπάντων.

Αυτό οφείλεται στο ότι έχει ένα molex αντί για 2?Και αν ναί,υπάρχει κανένα κολπάκι που να κάνει bypass το συγκεκριμένο κολπάκι της nvidia?

Ξέρε κανείς επίσης αν η κάρτα φοράει 1.6 ή 2ns μνήμες?Κάποιες GT φοράνε 1.6ns...

:inlove:

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες κανει throttle τι εννοεις? Ριχνει την συχνοτητα της λογω θερμοκρασιας?

Ψαξε στον google για ενα προγραμματακι που κανει edit το BIOS της καρτας(σαν αυτο OmniExtremeEditFXv15). Βαλε ιδιες συχνοτητες για πυρηνα και μνημες στα 3D Και 2D και δωσε ιδιο ακριβως ρευμα στον πυρηνα.

Επισης νομιζω οτι το throttle πρεπει να απενεργοποιειται αλλα δεν εχω τωρα την καρτα για επιβεβαιωση.

Link to comment
Share on other sites

για το throttle σου απάντησε ο jax

Ψιλοχλωμό να βρεις GT με 1.6ns μνήμες.Οι μοναδικές GT που στάνταρντ έχουν μνήμες των 1.6ns είναι οι "Goes like hell" GT της Gainward. Έχε κατα νου οτι 2ns μνήμες φοράνε οι Ultra οπότε πιστεύω είναι λίγο too much να βρεις GT με 1.6ns

Link to comment
Share on other sites

2ns αποκλείεται,κατά τη γνώμη μου βέβαια,να φοράνε οι Ultra μιάς και rated είναι 1GHz και η Ultra δουλεύει σε 1.1GHz,χλωμό να δουλεύει μια καινούρια κάρτα με μνήμη Out of specs.

Τώρα όσο αναφορά το bios,μα εννοείται πως το έφτιαξα με OmniextremeFX edit...

Kατέβασα το reference bios της Ultra και απλά έβαλα στο Vendor GigaByte,δε πείραξα τάσεις όμως,μου φαίνεται πώς ήρθε η ώρα να τις πειράξω...

Όταν εννοώ Throttle,εννοώ πώς τρέχω Aquamark,παγώνει για 4-5 δευτερόλεπτα τελείως και ξανασυνεχίζει,το κάνει αυτό 3-4 φορές κατα τη διάρκεια του bench.

Το σκόρ φυσικά είναι πολύ χαμηλότερο από το να έχω τη GT σε Specs Ultra... (55k vs 67k)

Link to comment
Share on other sites

οι ultra φορανε 1,6 ns μνήμες από ότι διάβασα σε διάφορα specs. Και επίσης αυτό με τα lock ups κάπου λέγανε ότι οφείλετε στην διαφορετική ταχύτητα που τρέχουνε τα 2d με 3d και μέσω rivatuner το διορθώνουνε και είναι οκ. Ψηνομαι και εγώ για Ultra και με φοβίσανε αυτά τα κολήματα που κάνουνε μερικές φορές κάποιες 6800 και αναφέρονται μέσα σε διάφορα forums

Link to comment
Share on other sites

αν δεν κάνω λάθος 1.6ns μας δίνει 1200mhz και οχι 1100 που δουλευουν οι ultra

http://www.samsung.com/Products/Semiconductor/GraphicsMemory/GDDR3SDRAM/256Mbit/K4J55323QF/K4J55323QF.htm

οπότε και πάλι είναι out of specs για ultra, πόσο μάλλον για GT!!!

Link to comment
Share on other sites

είναι μερικές που έχουνε 1,6 ns μνήμες πάνω(πχ POV , XFX) και μερικές άλλες έχουνε 2 ns τελικά αυτό μου διέφυγε(αυτές που έβλεπα εγώ είχανε 1,6 ns όλες).Δεν ακολουθάνε δηλαδή όλες κατά γράμμα την reference υλοποίηση της NVIDIA (πράγμα φυσικό για μερικούς κατασκευαστές ). Τι να κάνω το ψάχνω και εγώ όσο μπορώ αλλά πάνε γύρω στα 18 χρόνια που ασχολούμε με pc και φένεται αρχίζω και γερνάω:D

Link to comment
Share on other sites

και κατι άλλο που πρόσεξα μόλις τώρα .Στον θωμά λεει memory clock 550 για την 6800 ultra αλλά μετά γράφει Memory(on reference board) Samsung 600MHz GDDR. Μήπος έχουνε όλες οι 6800 ultra 1,6 ns μνήμες αλλά μερικές τις τρέχουνε απλά στα 1100 και όχι στα 1200 που αντιστοιχούνε τα 1,6?

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς όπως το ανέφερες στο τέλος φίλε cmaris...

Έχουν 1.6ns αλλά δουλεύουν στα 1100..

Aπλά πράγματα ρε παιδιά,η Χ800 Pro που είχα είχε 2ns μνήμες και δούλευε στα 950MHz δηλαδή Undeclocked...

Link to comment
Share on other sites

επειδή έχουνε 1,6 δεν σημαίνει όμως ότι μπορούνε να δουλέψουνε και στα 1200 διότι μπορεί να δίνουνε στις μνήμες τους πιο μικρή τάση από το κανονικό η απλός η μνήμες σε μερικές 6800 να μην μπορούνε να σηκώσουνε 1200 αν και υποτίθεται ότι έχουνε την δυνατότητα γιαυτό άλλοι κατασκευαστές τις δίνουνε 1100 και άλλοι 1200 . Τελικά στην Giga έβγαλες άκρη τι μνήμες έχει πανω 1,6 ή 2 . Μάλλον 2 την κόβω πάντως λόγω του ότι είναι GT. Από o/c τι λέει την πήγες παραπάνω? Τις ανέβασες και τις τάσεις από το bios?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Gabriel [Σήμερα, στις 18:01]

Τάσεις όχι ακόμη αλλά πάει 1.15GHz οι μνήμες και 420 το core.

Δώσε 1.4 vgpu αλλά μετά για να το εκμεταλευτείς θα χρειαστείς μάλλον νεράκι. Από που την πήρες και πόσο;

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Gabriel [Σήμερα, στις 16:01]

Τάσεις όχι ακόμη αλλά πάει 1.15GHz οι μνήμες και 420 το core.

πολύ καλά τα πάει η gigabyte. πριν απο κανα δυο λεπτά παράγγειλα τελικά και εγώ την 6800 gt της leadtek. Eιχε τα ίδια λεφτά με την giga αλλά την προτίμησα γιατι έχει πιο γομάρι ψύκτρα . Επίσης κάτι άλλο που διάβασα και δεν ξέρω αν ισχύει είναι ότι το bios της GT είναι πιο γρήγορο από το bios της ultra αν παίζει στις ίδιες συχνότητες με αυτήν και μάλιστα ένας πρότεινε να αλλάζουμε τις συχνότητες και τα ρεύματα στο original gt bios και όχι να βάζουμε το ultra πανω.

αυτό ακριβώς έγραφε :

GT bios is faster than Ultra's clock for clock so stick to GT bios and just edit the volts and clocks.

εδώ και το λινκ 6800 mod

Link to comment
Share on other sites

πάντος έχω δει σε διαφορα forums 6800gt με μνήμες 2 ns να πηγαινουνε άνετα στα 1200. Ειναι καθαρα θέμα τύχης σε τι κομμάτι θα πέσεις. Σε ένα άλλο forum που διάβαζα λέγανε ότι δεν πρέπει στην Gt να ανεβάζεις το ρεύμα σε 1,4 από 1,3 γιατί σε λίγο καιρό θα την πάρεις στο χέρι την κάρτα.

Link to comment
Share on other sites

δουλεύω καθημερινα την κάρτα στα 430/1100 για 3D με το μαμισιο BIOS πειραγμένο με 1.4v για 3D. Watercooled με block της swiftech. Για 2D η κάρτα δουλεύει στα stock με 1.1v

Οι μνημες bencharoun στα 1300mhz και ειναι των 2ns. Αrtifacts free περίπου στα 1200mhz

Όσοι πήρανε την κάρτα στο χέρι δουλεύαν την κάρτα με 1.4v και αέρα...διάβαζα για κάτι 70αρια idle

post-410-1416071445,719_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

εγώ πάντος την leadtek όταν έρθει την Δευτέρα με το καλό δεν με βλέπω να τις δίνω 1,4 στο 3d. Οσο πάει από ο/c με default ρευματα. Και εγώ με νερό παίζω αλλά βαριέμαι να κάθομαι να βάζω block στην VGA και να ξαναμαζεύω τους σωλήνες μέσα στο κουτί, εξαερώσεις πάλι(πριν από καμιά βδομάδα έκανα συντήρηση το water cooling) κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.