Jump to content



Migrate Microsoft SQL database


Recommended Posts

Καλησπερα,

εχω μια βαση σε windows server 2003 32bit και SQL 2005 και θελω να την μεραφερω σε ενα Server 2012 R2 64bit με SQL 2012. Και οι 2 ειναι VM μηχανες και μπορω να κανω snapshot για προσωρινο backup. 

Υπαρχει καποιο εργαλειο της Microsoft που μπορω να κανω αυτοματα το Migration η να μου πειτε με λιγα λογια τα βηματα για να κανω χειροκινητα την μεταφορα?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Η ευκολότερη λύση είναι να εγκαταστήσεις το Microsoft SQL Management Studio και να κάνεις backup/restore απο εκεί. Μπορεί να το έχεις ήδη εγκατεστημένο.

 

Πας αρχικά στον windows server 2003. Διαβάζεις το παρακάτω https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms187510%28v=sql.90%29.aspx

 

Μετά παίρνεις το .bak αρχείο που έφτιαξες. Το αντιγράφεις και το βάζεις μέσα στο VM του Server 2012 R2 64bit με SQL 2012. Ανοίγεις το SQL Management Studio εκεί και ακολουθείς τον παρακάτω οδηγό για να το κάνεις restore https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms177429%28v=sql.110%29.aspx.

 

H παραπάνω διαδικασία θα φτιάξει στον SQL server 2012 μια βάση όπως ακριβώς είναι και στον SQL server 2005 με compatibility mode = sql server 2005. Θα μεταφέρει και τα δεδομένα που ίσως υπάρχουν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις το compatibility εκτός και αν θες να χρησιμοποιήσεις κάποια από τα χαρακτηριστικά που υποστηρίζει μόνο ο sql server 2012 σε αυτή την βάση.

 

Για τους χρήστες (που φαίνονται στο management studio όταν επιλέγεις μια database και κάνεις expand το Security -> Users) ναι θα στους περάσει και αυτούς.

 

Αν υπάρχει χρήστης στο νέο sql server που έχει το ίδιο όνομα με κάποιον στον παλιό sql server καλό θα ήταν να το ελέγξεις αν έχει πρόσβαση βέβαια.

 

Στο management studio στο δέντρο επιλέγεις Security μετά Logins.Βρίσκεις τον χρήστη που θες right click και Properties. Στο νέο παράθυρο πας στο User Mapping. Ελέγχεις αν το checkbox στην στήλη Map δίπλα από την Database που θες είναι tickαρισμένο. Αν το όνομα στην στήλη User είναι σωστό και απο κάτω τι δικαιώματα έχει ο χρήστης για την επιλεγμένη βάση.

 

Αν σε ενδιαφέρουν και τα δεδομένα που ίσως είχε η βάση αρχικά έλεγξε και ότι αυτά έχουν περαστεί σωστά.

Έγινε επεξεργασία από nucleus
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.