Jump to content



Περί GIMP


ΣτοΠαραΠεντε

Recommended Posts

Είναι πράγματι τόσο καλό ή και καλύτερο του Photoshop; Είχα το τελευταίο πριν χρόνια και είναι αρκετά βαρύ και πολύπλοκο. Το GIMP έχει αρκετά καλά κόλπα, αλλά δε με έχει ιακνοποιήσει αρκετά, ενώ δεν ξέρω πώς μπορώ να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες μου, ώστε πχ να αφαιρώ λεκέδες, σημάδια από το πρόσωπο, να αλλάζω το χρώμα των ματιών/δοντιών κτλ ή να "αφαιρώ/προσθέτω κιλά" ή να κάνω φωτομοντάζ για πλάκα όπως κάνουν στους επώνυμους. Επίσης, η τρέχουσα έκδοση είναι εξίσου βαριά τόσο στο Vista όσο και στο Ubuntu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είναι πράγματι τόσο καλό ή και καλύτερο του Photoshop; 

 

Εγώ ξεκίνησα με Photoshop και το χρησιμοποιω εδω και πολλα χρόνια, μου εχει γινει συνηθεια πλεον. συνεπώς οτιδηποτε αλλο μου φαίνεται δύσκολο :p 

Στο GIMP δεν μου αρεσει το interface.

Link to comment
Share on other sites

Το gimp δεν είναι πιο βαρύ από το PS. Απλά κάποιες εκδόσεις έχουν προβλήματα με συγκεκριμένα φορμά. Π.χ. με μερικά 800x600 jpg κάποιες εκδόσεις σέρνονται ενώ με 14MP PNG δε μασάνε.

 

Άμα δε ξέρεις πώς να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου στο gimp, δε ξέρεις πώς να τις επεξεργαστείς ούτε στο PS. Υπάρχουν ένα κάρο τουτόριαλς αλλά άμα έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, ρίξε κάνα μήνυμα και θα σε βοηθήσουμε.

 

Ένα παράδειγμα από εδώ σε εδώ μου πήρε μισή ώρα και δεν είμαι ούτε κάν "μέτριος" χρήστης.

Έγινε επεξεργασία από Volrath
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.