Jump to content



Περί Thermaltake Silent Tower


nobig

Recommended Posts

Έχω μπανίσει αυτή την ψήκτρα. Μου φαίνεται αρκετά καλή και σε λογική τιμή. Αν κάποιος την έχει ή αν ξέρει ποια η απόδοση της σε σχέση με ένα φθηνό σύστημα υδρόψυξης (zalman ας πούμε);

Η άλλη απορία είναι ότι στην thermaltake λέει ότι θέλει μητρική με τρύπες. Εμένα δυστυχώς δεν έχει. Δεν μπορεί να στυριχτεί με καμιά πατέντα στα clip του socket;

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον η μητρική σου δεν έχει τρύπες καλήτερα να ψάξεις για άλλη ψήκτρα!

Τα κλιπάκια την συγκεκτρημένη ψήκτρά (λόγο μέγεθους και μορφής) είναι πολύ δύσκολο να την κρατήσουν σωστά ακόμα και αν μπορέσεις να την στερεώσεις...

post-1666-1416071444,6972_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλή πρέπει να είναι, αλλά δεν φοβάσε μην πέσει κατά λάθος και σε χτυπήσει; :)

Την καινούργια της ASUS την είδες; Μα τί βγάζουν οι άνθρωποι;;; Και η πλάκα είναι ότι είναι χειρότερη από την stock της Intel!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν θα την έβαζα αυτή που να μου τη χαρίζανε! Μάλιστα πριν λίγους μήνες που είχα πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό του PC Master σκεφτόμουνα οτι αν την κερδίσω θα την πουλήσω... Είναι θεριό αυτή! Θα φύγει καμια ώρα το socket άμα τη βάλεις με κλιπσάκια...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά έχω και χρησιμοποιώ αυτή την ψύκτρα αυτή τη στιγμή και μπορώ να σου πω εντυπώσεις...Είναι υπέρ του δέοντως εντυπωσιακή κα ισε συνδυασμό με πλεξι πλαινο δημιουργεί ωραίο θέαμα. Η τοποθέτηση της είναι μανούρα γιατί πρέπει να βγάλεις τη μητρική, όχι μόνο για να αλλάξεις το backplate με αυτό της silent tower, αλλά και για να την σφίξεις...Ειδικά το τελευταίο είναι γρίφος, γιατί με το ένα χέρι κρατάς το παξιμαδάκι και με το άλλο σφίγγεις και το θέμα είναι ότι παίρνει πολύ σφίξιμο, οπότε εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις πόσο....Είναι πιο ελαφριά από την 7700 της Ζαλμάν, την οποία δοκίμασα και κατέστρεψα, αλλά έχει χειρότερο κέντρο βάρους.Τα πτερύγια της είναι αλουμινένια και έχει βγει και έκδοση με χάλκινα. Θετικό είναι ότι παίρνει δύο ανεμιστήρια(έρχεται κανονικά με ένα 92ρι). Δεν ξέρω κατά πόσο εμποδίζει τη ροή αέρος στο κουτί το μέγεθος της. Η απόδοση της είναι συγκρίσιμη με αυτή της 7700, πιο εντυπωσιακή , αλλά με περισσότερη μανούρα στη τοποθέτηση.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, το έχουν τονίσει αυτό σε review, ότι η χάλκινη έκδοση είναι σημαντικά βαρύτερη από αυτήν με αλουμίνιο, η οπόια όμως έχει τα heatpipes από χαλκό.

Και:OT: υπάρχει και το τέρας η Hyper 6, από χαλκό, η οποία έχει παρατηρηθεί να δημιουργεί ακόμη και δονήσεις λόγω της κίνησης του ανεμιστήρα, αν και η νεότερη έκδοση που δεν έχει έρθει στην Ελλάδα η Hyper 48 το έχει λύσει το πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Προσέξτε με όλες αυτές τις ψύκτρες οι οποίες έχουν αρκετά μεγαλύτερο βάρος από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή!.

Χρησιμοποιιώ και εγώ μία ανάλογη ψύκτρα σαν αυτή (χάλκινη βάση, χάλκινους σωλήνες μεταφοράς θερμότητας αλλά αλουμινένια πτερύγια) με συνολικό βάρος μαζί με τον ανεμιστήρα μέσα στα όρια του κατασκευαστή (socket 478) που είναι περίπου 500γρ.

Σκεφτείτε ότι οι βαριές ψύκτρες αναφέρουν ρητά ότι ο Η/Υ δεν πρέπει να μετακινείτε διότι υπάρχει κίνδυνος καταστροφής του socket!!

ΟΠΟΤΕ, στη χώρα μας που είναι και αρκετά σεισμογενείς ούτε λόγος να γίνεται για τέτοιες ψύκτρες!!!

Με τίποτα και δώρο να σας την κάνουν! Υπάρχουν και άλλες ελαφριές και εξίσου αποτελεσματικές!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από mlemo [Σήμερα, στις 23:18]

...........

ΟΠΟΤΕ, στη χώρα μας που είναι και αρκετά σεισμογενείς ούτε λόγος να γίνεται για τέτοιες ψύκτρες!!!

...........

Έλεος ρε συ. Αν γίνει σεισμός το pc θα μας νοιάξει??? :D

Link to comment
Share on other sites

[on topic]

Την έχω πάρει κι εγώ αυτή την ψύκτρα. Ήθελα κάτι φθηνό και αθόρυβο για το "νέο" κατεβαστήρι μου. Την έβαλα με τον ανεμιστήρα της στα 7 Volt και τον "παλιό" μου AthlonXP Mobile 2500+ να δουλεύει με default ρεύμα και MHz και να παίζει στους 33-35 βαθμούς idle.

Πάντως, το σύτημα με τις βίδες που έχει είναι πολύ ηλίθιο γιατί δεν έχει κάποιο stop ή κάποια ένδειξη για το πότε πρέπει να σταματήσεις να το σφίγγεις.

Έτσι, θέλει πολύ προσοχή να μην το σφίξεις παραπάνω και μετά κλαις τον επεξεργαστή σου, ή να μην το σφίξεις λιγότερο και να μην μεταφέρει σωστά τη θερμότητα από τον επεξεργαστή.

[/on topic]

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει την Tower112 σε Pentium4 3.4. Ευτυχώς την έβαλα κατά την διάρκεια της 1ης συναρμολόγησης του συστήματος οπότε δεν είχα να βγάλω τη μητρική. Ο όγκος της ψύκτρας είναι το αγγούρι και όχι το βάρος της, το οποίο δεν φαίνεται να προκαλεί πρόβλημα. Η διαδικασία εγκατάστασης παίρνει ένα καφέ....

Οπότε έχουμε και λέμε...

α). είναι τόσο ψηλή που αναγκάστικα να βγάλω τον ένα πλαϊνό ανεμιστήρα από το κουτί (Τhermaltake WinGo)

β). τα μεταλλικά στηρίγματα έβρισκαν πάνω στους πυκνωτές της μητρικής και αναγκάστικα να ενώσω μερικά από τα λεπτότερα στηρίγματα που είχε (ευτυχώς).

Απόδοση: Με 1 ανεμιστήρα 90χ90

Στις 2000 rpm 40 idle - 50 full load

Στις 2500 rpm 36 idle - 45 full load

με τον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού να δουλεύει στις ίδιες στροφές.

Θερμοκρασία δωματίου 18°.

Έχω πάρει και ένα silentcat 9άρη το οποίο θα δοκιμάσω κάποια στιγμή (αυτός που έχει τώρα είναι φωτειζόμενος και μέσα από το παράθυρο το όλο look *αμεί και δέρνει...)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από vdeseris [06-01-2005 23:23]

Έλεος ρε συ. Αν γίνει σεισμός το pc θα μας νοιάξει??? :D

Είσαι και από τη Θεσσαλονίκη και δεν θα πρέπει να το έπαιρνες τόσο αψήφιστα!

Και φυσικά δεν θα μας νοιάξει o Η/Υ σε έναν μεγάλο σεισμό με καταστροφές...

Σε έναν, ας πούμε γύρω στα 4,5-5 Ρίχτερ, τότε τι θα έλεγες! Θα βλασθημούσες για την φαεινή σου ιδέα για μια τέτοια ψυκτρα σε βάρος;

Σκέψου το (οι προδιαγραφές βάρους δεν γίνονται από τους κατασκευαστές στο "πόδι")!

Κάτι παραπάνω ξέρουν!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από georgeadams [06-01-2005 23:41]

Σε περίπτωση tsunami, είμαστε τουλάχιστον καλυμένοι ή κινδυνεύουμε και τότε?

Εσύ μας πήρες τελείως στην πλάκα...

Μα καλά το '99 που είσουνα, δεν κατοικούσες στην Αττική!!

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 00:17]

Αυτό που μου κάνει εντύπωση πάντως είναι οτι οι περισσότερες καλές ψύκτρες ξεπερνάνε τις προδιαγραφές...

Σωστά παρατηρείς!

Φαίνεται ότι πλέον τους κατασκευαστές "after sales" θα' λεγα δεν τους πολυενδιαφέρει και πολύ το θέμα της αξιοπιστίας της κατασκευής για τα επόμενα χρόνια. ’λλωστε μας έχουν καθιερώσει τις πολύ συχνές αναβαθμίσεις, οπότε.....

Πάντως, οι περισσότεροι, γράφουν εκεί στα ψιλά γράμματα, ότι η πρότασή τους είναι επιρεπής στις δονήσεις! Αυτό τα λέει όλα!

Και κάτι περί προδιαγραφών, που δεν τα λαμβάνει σχεδόν κανένας υπόψη του. Πόσοι γνωρίζουμε ότι στο Socket 478, έχουμε όριο βάλε-βγάλε του επεξεργαστή τις 15 φορές! (αναφέρεται στο τεχνικό εγχειρίδιο του επεξεργαστή, Northwood & Prescott)!!

Μετά από αυτό το όριο, φαίνεται ότι "χαλαρώνει", το socket και ίσως αρχίζουν τα προβλήματα. Φαντάζεσαι τώρα το αποτέλεσμα με τις βαριές ψύκτρες, εφόσον όλες μπαίνουν παράλληλα με το έδαφος!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.