Jump to content



απορία σχετικά με υπηρεσία yahoo mail και δίσκους


Recommended Posts

μόλις μπήκα σε ένα παλιό εμαιλ που είχα και είδα ότι προσφέρει 1TB αποθεκευτικού χώρου . είναι δυνατόν να προσφέρει τόσο πολύ ??? κάθε τρεις χρήστες θέλει ένα δίσκο . εάν έχει 3.000.000 πελάτες θέλει ένα εκατομμύριο δίσκους . πόσους δίσκους έχουν τα data centers τους ?????έχει κανείς καμιά ιδέα ???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έχει μπαγιατέψει λίγο το ερώτημα, αλλά  προφανώς έχουν τεράστιες συστοιχίες από δίσκους. Επίσης, συνήθως δεν γίνεται πρόβλεψη διαθεσιμότητας για τη μέγιστη χωρητικότητα (δηλαδή αριθμός χρηστών x 1ΤΒ), αλλά το αποκαλούμενο thin provisioning, όπου κάθε χρήστης μπορεί να βλέπει 1 TB, αλλά η πραγματική χωρητικότητα που είναι διαθέσιμη κάθε δεδομένη στιγμή είναι δυναμική, ενώ μπορείς εύκολα να προσθέσεις και να αφαιρέσεις διαθέσιμους πόρους.

Γενικά οι πάροχοι υπηρεσιών νέφους έχουν διαφορετική μεταξύ τους υποδομή, όλοι όμως χρησιμοποιούν τεχνολογίες εικονικοποίησης (virtualization), τόσο για το δίκτυο, όσο και για τους servers και τον αποθηκευτικό χώρο.

Ένα κλασικό παράδειγμα του πόσο ευέλικτη μπορεί να είναι μια εικονικοποιημένη υποδομή, είναι το Amazon EC2, όπου μπορείς να αγοράσεις υπολογιστικούς πόρους "με το κιλό", και πρόσφατα "unlimited" χώρο αποθήκευσης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.