Jump to content



Περίεργο πρόβλημα αδράνειας υπολογιστή


Recommended Posts

Πριν 3 χρόνια αγόρασα 2 πανομοιότυπους υπολογιστές από τα Public Ρόδου για τα παιδιά. Εδώ και ένα χρόνο ο 2ος με ταλαιπωρεί με ένα πρόβλημα που μου στοίχισε χρόνο και αρκετά χρήματα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ο υπολογιστής ερχόταν κάτι σαν κατάσταση αδράνειας χωρίς να επανέρχεται καθόλου. Το λαμπάκι της οθόνης αναβοσβήνει χωρίς εικόνα φυσικά (μαυρίζει), λαμπάκι σκληρού, ανεμιστήρες κλπ σε λειτουργία. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το πρόβλημα δοκίμασα όπως ήταν σε αυτή την κατάσταση να βάλω την οθόνη του άλλου υπολογιστή που ήταν ακριβώς ίδιος για να δω αν φταίει η οθόνη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πάει ο υπολογιστής στο σέρβις στα public και μου λένε φταίει η κάρτα γραφικών. Την αλλάζω, το πρόβλημα παραμένει. Μετά μου λένε φταίει το τροφοδοτικό....το αλλάζω...τα ίδια...κάθε φορά με έβαζαν και άλλαζα και κάτι έτσι ώστε κατέληξα να αλλάξω συνολικά την κάρτα γραφικών, τις μνήμες, το τροφοδοτικό, τη μητρική, αγορά UPS και τον επεξεργαστή !!. Αφού αλλάχθηκαν όλα με δυσβάσταχτο κόστος το πρόβλημα παρέμεινε το ίδιο. Δεν ξέρω πλέον τι άλλο να υποθέσω...κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Για να κατανοήσετε το πρόβλημα αν δεν σας κάνει κόπο κοιτάξτε το βίντεο που ανέβασα στο youtube που νόμιζα ότι έφταιγε το gaming keyboard της Logitech το οποίο αλλάχτηκε και αυτό και τη θέση του πήρε ένα Razer. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

 

Βίντεο προβλήματος

 

 

Link to comment
Share on other sites

off topic: αυτό που άλλαζες κάτι υπό τις συμβουλές του public κι αφού δεν φτιαχνόταν το πρόβλημα, συνέχιζαν να σου υποδεικνύουν άλλα πράγματα να αλλάξεις, πολύ με χαλάει.. ήθελα να'ξερα, τόσο άσχετοι είναι ή το έκαναν επίτηδες για να σου τρώνε τα λεφτά;; Μα καλά ΚΑΙ UPS σε έβαλαν να αλλάξεις;; Ντροπή τους!

 

Κατά 99% πρέπει να'ναι οι ρυθμίσεις των windows που έχουν να κάνουν με την εξοικονόμηση ενέργειας και το sleep mode. Εφόσον άλλαξες ΚΑΙ μητρική, είναι ηλίου φαεινότερον ότι δε φταίει το hardware, αλλά ή τα windows ή κάποιο software (λιγότερο πιθανό).

Για πήγαινε Πίνακας Ελέγχου --> Υλικό και Ήχος --> Επιλογές Παροχής Ενέργειας και δες εδώ:

o75oD4K.png

 

Σε τι σχέδιο είναι το computer; Αν δεν είναι στο υψηλών επιδόσεων, δοκίμασε να το βάλεις εκεί! Αλλάζει πολλά που μπορεί να επηρεάζουν και το ξύπνημα από το sleep π.χ. (δεν απενεργοποιεί τις usb στο sleep κλπ). Λογικά σε αυτό το σχέδιο, δεν θα σβήνει καθόλου η οθόνη, οπότε αν πάψει το πρόβλημα, σε δεύτερο χρόνο, σου λέμε κ ποια ρύθμιση είναι που θα κλείνει απλά την οθόνη ή θα κλείνει και το pc αλλά θα το επαναφέρει και σωστά.

Έγινε επεξεργασία από Delijohn
Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω έχεις αλλάξει τα πάντα εκτός από το καλώδιο σήματος οθόνης;

Επίσης είσαι σίγουρος ότι για όσα αναφέρεις μπήκαν καινούργια προϊόντα;

Edit: Μάλλον τα όσα αναφέρονται πάνω θα σου λύσουν το θέμα.

Έγινε επεξεργασία από Peter Pan
Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια. Εμένα βέβαια κάνει και παραλλαγές, δεν κάνει πάντα το ίδιο.

Όσο έχω ψάξει, λύση δε βρήκα, εκτός του να απενεργοποιήσω το sleep, κάτι όμως που δεν κάνω, γιατί μου είναι απαραίτητο.

Το μόνο που με παραξενεύει, είναι πως δε στο κάνει στον άλλο υπολογιστή, δεδομένου ότι μετά από τόσο ψάξιμο έχω καταλήξει κι εγώ ότι είναι θέμα Windows και όχι hardware.

Link to comment
Share on other sites

Η εξοικονόμιση ενέργειας είναι ρυθμισμένη ως υψηλή επίδοση. Το πρόβλημα δεν συμβαίνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Μπορεί να το κάνει 1-2 φορές την ημέρα, 1 φορά μετά από 3 ημέρες η μία εβδομάδα. Μπορεί να το κάνει μέσα από παιχνίδι, όταν σερφάρεις στο διαδίκτυο ακόμα και όταν κατεβάζω κάτι χωρίς να κάνει κάτι άλλο ο υπολογιστής. Έχω αλλάξει καλώδιο σύνδεσης της οθόνης, καλώδιο τροφοδοσίας υπολογιστή....άλλαξα τα πάντα βασικά εκτός κουτί, σκληρό δίσκο και οθόνη. Είναι πολύ περίεργο να εξακολουθεί να τα κάνει αυτά ο υπολογιστής πριν και μετά την αλλαγή σχεδόν όλου του Hardware. Το μόνο που μου μένει είναι να αλλάζω σιγά σιγά ότι έχει μείνει κοινό μεταξύ των δύο καταστάσεων. Να σημειώσω ότι τα παλιά εξαρτήματα, αυτά που οι τεχνικάρες στο Public με έβαζαν ν αλλάζω μπήκαν σε ένα άλλο κουτί και δουλεύουν κανονικότατα.

Link to comment
Share on other sites

Και το δικό μου την ίδια συμπεριφορά έχει.

Πλατφόρμα z68(win 8.1),έχω κάνει δοκιμές με nvidia και amd κάρτα γραφικών χωρίς να αλλάξει κάτι.

Δοκίμασα και disable το raid που διάβασα σε μερικά forum χωρίς αποτέλεσμα.

Αναγκαστικά έχω never το sleep και κλείνει μόνο η οθόνη.

Όλα τα parts windows υποστήριξη και μόνο σε windows το πρόβλημα.

Έγινε επεξεργασία από nikpoth
Link to comment
Share on other sites

A το κάνει και σε άκυρες στιγμές;; Εγώ νόμιζα μόνο όταν πέσει σε sleep από μόνο του κι απλά μετά δεν επανέρχεται. Χμμμ.. χαζή ερώτηση αλλά άλλαζες τα parts με ίδιας μάρκας;; Μήπως παίζει καμιά ασυμβατότητα σκέφτομαι.. Π.χ. τροφοδοτικό με μητρική ή κάρτα γραφικών.. 

Link to comment
Share on other sites

A το κάνει και σε άκυρες στιγμές;; Εγώ νόμιζα μόνο όταν πέσει σε sleep από μόνο του κι απλά μετά δεν επανέρχεται. Χμμμ.. χαζή ερώτηση αλλά άλλαζες τα parts με ίδιας μάρκας;; Μήπως παίζει καμιά ασυμβατότητα σκέφτομαι.. Π.χ. τροφοδοτικό με μητρική ή κάρτα γραφικών..

Όχι, δεν έβαλα τα ίδια περιφερειακά. Τα παρήγγειλα από eshop και ήρθαν όλα με σφραγισμένες συσκευασίες. Άλλο τύπο επεξεργαστή, μητρική από gigabyte σε asrock, από ένα άγνωστο τροφοδοτικό σε coolermaster κλπ. Πριν λίγο το πήρα πάλι στο service public και αγανακτισμένος τους είπα να βρουν επιτέλους τι φταίει.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.