Jump to content



Gaming συνθεση


Recommended Posts

Χαιρετω!

Υστερα απο 6 χρονια ασταματητης λειτουργια τα φτυσε το pcακι μου.Χρονια ελεγα οτι θα παρω καινουργιο αλλα ποτε δε πηρα!Παμε κατευθειαν στο ψητο.

ΚΟΥΤΙ: Για αρχη θα κρατησω αυτο που εχω

CPU:Σκεφτομαι για αυτον ή καποιον αλλο ξεκλειδωτο.Δε θα με χαλαγε καποια συνθεση με amd αμα βεβαια δεν εχανα υπερβολικα πολλα

M/B:Τωρα δε ξερω τι διαφορες παιζουν μεταξυ των m/b και εχω βρει αυτην

RAM: αυτες ουτε παλι ξερω τι διαφορες παιζουν

VGA: αυτην. Δε ξερω κατα ποσο ειναι τοσο καλη και ουτε αμα πρεπει να παω nvidia/amd
 

HDD:εβαλα τον πιο φθηνο που βρηκα και αργοτερα θα γινει αναβαθμιση σε ssd

PSU: σκεφτομαι για αυτο δε ξερω καταποσο θα φτανουν τα watt,πιστευω ειναι αρκετα

Ο υπολογιστης προοριζετε για παιχνιδια μονο,δωστε μου τα φωτα σας.Μηπως να εβαζα amd(8350) και να εδινα περισσοτερα στην κγραφικων.Πραγματικα δε ξερω εδω και 2 βδομαδες ψαχνω αλλα δε ξερω τι να παρω!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δέν συμφωνώ με κανένα part απο αυτά που έχεις επιλέξει.

 

Τα θεώρώ όλα κακές επιλογές!

 

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε επιπλέον πληροφορίες, όπως για παράδειγμα, σε τι οθόνη/ανάλυση προορίζετε το gaming?

 

Τι παιχνίδια έχεις στο μυαλό σου? μήπως παίζεις κάτι συγκεκριμένο όπου θα ήθελες να το παίρναμε ως target και με βάση αυτό να κάναμε το build?

 

Και κάτι ακόμα...HDD σε gaming pc...απλά δέν υφίστατε! :p

 

Επίσης...ο νόμος του gaming είναι απαραβίαστος...

Όσα περισσότερα λεφτά δώσουμε, τόσο καλύτερα θα το απολαύσουμε και θα μπούμε μέσα στο παιχνίδι!

Έγινε επεξεργασία από Heir of a dying day
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ποσα περιπου εχεις να δωσεις;

Ο επεξεργαστης είναι τέλειος. Σε καμία περίπτωση μην τον αλλάξεις για τον FX.

Ραμ οκ. Και η μητρική.

SSD θα έβαζα προσωπικά ( βέβαια μπορει να μη το επιτρέπει το μπατζετ σου )

Καρτα γραφικών, ανταγωνιστής της 280 είναι η 960. Χρήστες που έχουν κάποια απο τις κάρτες μπορούν να σε βοηθήσουν περισσότερο.

Το τροφοδοτικό θα την κάνει τη δουλειά του πιστεύω.

Link to comment
Share on other sites

Μεχρι 850ευρω.Για οθονη εχω την dell ultrasharp u2312hm(1920x1080).Με αυτο που ειχα δεν μπορουσα να παιξω τιποτα και να μπορουσα ακομα και στα χαμηλοτερα γραφικα κολλαγα οποτε δεν το εψαχνα,για αυτα που παιζω τωρα θεωρω και με πολυ λιγοτερα μπορω να φτιαξω ενα pc απλα θελω ενα τερατακι :p .LoL,CS GO,COD MW,ειναι αυτα που παιζω τωρα επειδη μπορω καπως να παιξω(στα πιο low γραφικα).Θα μπει ssd αλλα αργοτερα,μετα το πασχα δηλαδη

Έγινε επεξεργασία από NiRou
Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με τον επεξεργαστή, διαφωνώ με όλα τα υπόλοιπα.

 

Επιμένω οτι ο ssd είναι απαρέτητος.

 

Οσο για το τροφοδοτικό...άμα πας σε GTX960 εκτός του ότι είναι τεράστιο (650w) είναι και απο τα χειρότερα που μπορείς να πάρεις.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι οτι δε ξερω τι διαφορες παιζουν σε μια m/b,δηλαδη ποια μου προτινεις ή στις ram.Οσο αναφορα για την καρτα γραφικων 960vs280 ποια απο τις δυο?Το psu το εβαλα μονο επειδη ειναι corsair και 650watt,modular θα ηθελα αλλα δεν βρηκα κανενα.

Link to comment
Share on other sites

Μήν περιμένεις να σου πεί κάποιος τι ακριβώς να πάρεις.

 

Κάνε έρευνα και μην βιάζεσε.

 

Εγκληματίσου με αυτό εδώ το site: http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=2436&gid2=1861&compare=geforce-gtx-960-2gb-vs-radeon-r9-280

Σύκγρινε διάφορα, διάβασε σχόλια και θα πάρεις πολλές ιδέες.

 

Η ATI εξ απανέκαθεν έφτιαχνε κάρτες που καίνε τα διπλάσια watts απο την nvidia για την ίδια απόδοση.

Για μένα αυτό (που είμαι και πολύ TDP lover, power saver) ας πούμε παίζει προταρχικό ρόλο στην αγορά μου.

Link to comment
Share on other sites

Ναι να κανω ερευνα αλλα εχω χαθει με τοσα πραγματα και δεν ξερω τι να επιλεξω!!!Τα βασικα να βρω δηλαδη cpu/vga/mobo και πιστευω οτι στα υπολοιπα δεν θα υπαρχουν διαφορες.Επισης πιστευεις οτι με ενα 500-600watt θα ειμαι κομπλε?ειτε παω στην 960 ειτε στην 280,μην ζοριζεται το καημενο,3 εχω καψει(της πλακας,αλλα και παλι).Ram δηλαδη αυτες καλυτερα? ( μονο skroutz κοιταω και οτι δω απο κει,παταω και στα δημοφιλη πιστευοντας οτι αυτα ειναι τα καλυτερα )

Link to comment
Share on other sites

Αμα πας σε i5-4690K + GTX960 με 400w psu είσαι okay, αν έχεις σκοπό να κάνεις και overclocking cpu+gpu τότε πήγαινε σε 500w. ούτε συζήτηση για μεγαλύτερο.

Οι (corsair 1600mhz 8GB DDR3 dual channel) οι μνήμες που διάλεξες ναι, είναι μία χαρά και είναι αναλογικά ότι πρέπει με το συνολικο setup.

Για motherboard ρίξε μία ματιά σε msi και asus το τι παίζει...μπές στις σελίδες τους και διάβασε αναλυτικά όλα τα features που παρέχει η κάθε μία.

Για το psu...νομίζω οτι η καλύτερη επιλογή είναι της seasonic (Seasonic G Series 450W). αλλά δέν το έχω κοιτάξει πολύ βαθιά το ζήτημα οπότε υπάρχει και μία μικρή πιθανότητα να κάνω λάθος.

Και έναν ssd οποσδήποτε...ακόμα και ο πιο Φθηνός της αγοράς είναι 1000 φορές καλύτερος απο οποιονδήποτε HDD. είναι απλά must σε όλων των κατηγοριών pc. πόσο μάλλον για gaming pc.

Link to comment
Share on other sites

Όποιον ssd και να πάρεις...θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες σου και με το παραπάνο οσον αφορά την απόδοση...στην χωρητικότητα μόνο θα στριμοχτουμε:p

Link to comment
Share on other sites

αν δώσεις κ κάτι παραπάνω, πας σε 256 ssd.. επίσης μπορεί τα 128gb να σου φαίνονται λίγα (και είναι) αλλά νομίζω ότι αν αργότερα βάλεις κι έναν hdd ή έναν ίδιο 128άρι ssd σε raid 0, θα'σαι μια χαρά... απλά θα προσέχεις να μην έχεις 4-5 παιχνίδια μαζί και να μη χρησιμοποιείς αυτό τον υπολογιστή σαν κατεβαστήρι.. 

νομίζω πως αξίζει χίλιες φορές η 290 σε αυτά τα λεφτά, παρά μια 960 στα λεφτά που σου πρότειναν.. είναι πολύ πιο καλή για παιχνίδια.. όσο για την κατανάλωση, πάρε την 960 αν θες να γλιτώσεις κάνα 20€ το χρόνο.. η καραμέλα πάλιωσε.. 

 

mHhCgiO.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

η mobo εσύ ξέρεις αν σε καλύπτει οπότε pass

cpu pass

psu (άντε να πήγαινα εδώ αλλά δεν αξίζει) 

ram pass

ssd αρκετά πιο αργός από τον intel

 

για την 290 σου κάνει κι ένα ΠΟΛΥ καλό 500άρι.. φήμες λένε.. θεωρώ πως ψυχολογικά θα είσαι οκ με ένα 600+.. εκτός κι αν την κλοκάρεις στο θεό ή έχεις σκοπό να βάλεις πάνω και 2η σύντομα.. αν δεν, μη σκας.. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.