Jump to content

seagate sata 160 ncq vs 200 no ncq

Recommended Posts

Νομίζω κάπου είχα διαβάσει σχετικά αλλά δεν το βρίσκω πουθενά...

Ποιός από τους 2 είναι που κάνει περισσότερο θόρυβο; Ο 160 με ncq ή ο 200 χωρίς;

http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10335

Απο οτι γενικα διαβαζω καλο ειναι το ncq αλλα μην περιμενεις να δεις και τεραστιες διαφορες.Απλα αξιζει σαν επενδυση και δινει οντως καλυτερες επιδοσεις.

Υπ οψιν οτι πρεπει να υποστηριζετε απο την mobo.

Εγω παντως θα πηγαινα για τον 250 με ncq και 16 mb cache της μαχτορ.

Δεν πήρα τον μαξτορ διότι διάβασα κακές κριτικές για χρόνο απόκρισης.

Πήρα τελικά 2χ160 seagate 7200.7 NCQ και θα τους βάλω raid 0 σε nf4.

Εάν είναι και οι δύο της σειράς 7200.7 τότε έχουν και οι δύο τον ίδιο αριθμό platters (2) και τον ίδιο αριθμό κεφαλών (3). Oπότε λογικά θα κάνουν και τον ίδιο θόρυβο...

Απλά ο 160άρης έχει 80GB/platter και ο 200άρης έχει 100GB/platter, οπότε θα σου πρότεινα τον 200άρη. Πάντως δες και αυτό .

Ναι, σύμφωνα με αυτό το link, εαν ο 200άρης που αναφέρεσαι είναι της σειράς 7200.7 δεν έχει NCQ. Εαν όμως είναι της σειράς 7200.8 έχει NCQ. Υπ' όψην ότι για να δουλέψει το NCQ πρέπει να το υποστηρίζει και ο controller. Ο controller σου έχει support για NCQ; Αν όχι, τότε σου προτείνω τον 200άρη!

Με 'γειά! Πήρες τελικά Seagate 160GB 7200.7 8MB SATA με NCQ? :T:

Θα ήθελα να μου πείς τις εντυπώσεις σου σχετικά με το θόρυβο, αλλά για να μην ξαναγράφω το ερώτημα, αν θέλεις κάνε ένα κλίκ εδώ , ευχαριστώ...

Ευχαριστώ. Αυτοί είναι. Δεν τους έχω βάλει ακόμα πάνω στη μητρική διότι αυτή δεν έχει έρθει ακόμα.

Έχω όμως παλιό πσ με σατα κοντρολερ που μπορώ να τους βάλω αλλά δεν ξέρω τι πρέπει πρωτα να κάνω. Να τους βάλω σε σατα σαν μαστερ και να τους φορμάρω με τις δισκέτες της seagate? Ψάχνω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.