Jump to content

2ο chaintech off!

kbilly13

Recommended Posts

Δεν σας τό΄πα...

Το καμμένο Chaintech VNF3-250 το είχα στείλει rma, και μου έστειλαν άλλο

’ντε λέω να δούμε...

Δεν το ζόρισα καθόλου, low level ocing με default ρεύματα παντού, δούλεψε μια χαρά, 1 μέρα, 2 μέρες, την 3η άρχισε να πετάει random restarts, την 4η δεν bootαρε πάντα, ενώ χρειάστηκε με τις μ@$#κίες του να περάσω 3 φορές Windows

Mετά την τέταρτη μέρα λοιπόν ΠΟΤΕ δεν δούλεψε σωστά, ούτε ΜΕ ΟΛΑ DEFAULT!

δεν το σκέφτηκα και πολύ, δεν ξεχνάω τι είχα τραβήξει με το πρώτο, και μετά τα απαραίτητα καργιολίκια, το ξηλώνω όπως είναι, του στράβωσα τη μούρη, και κατευθείαν ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ!

Εκεί του αξίζει - δεν θα μου χαλάνε την ψυχολογία τα παλιοπράματα

Θα μου πείτε μήπως έφταιγε κάτι άλλο?

Έβαλα μετά στο ίδιο ακριβώς σύστημα το Albatron με το Via chipset, και εδώ και 3 εβδομάδες, δουλεύει κάτι παραπάνω από άψογα!

Ένα mail στην Chaintech έστειλα μόνο, με τα συγχαρητήρια μου....

Ούτε τζάμπα, και σε φίλο δεν θα το έδινα, και ας μου έστελναν και τρίτο

δεν το κλείνουν το "μαγαζί" λέω γω? αφού δεν το αντέχεις, τι το θες?

εγω ειχα το ZNF3-250 και μου χαλασε...μουφα ηταν ετσι και αλλιως απλα εσυ ησουν ατυχος..Ξερω αλλους που τα εχουν χρονια και δεν εχουν παθει τιποτα.τυχερα ειναι αυτα!

Στο πρωτο "καλο" μου pc ειχα βαλει μια ASUS A7V333-DLX,την ειχα παρει τοτε 170 ευρω...κατι τετοιο...στους τρεις μηνες χαλασε και μου την εσπασε η Ασουσ.Περιμενα 1 μηνα τον πουλιαδη τον λαμα και στο μεσοδιαστημα πηρα(μου δανεισε το καταστημα) μια Gigabyte Kt400 η οποια ηταν καλυτερη μητρικη με χειροτερη αποδοση....

Τωρα κατεντησα να εχω 3 ασους που δουλεουν μια χαρα* και μια που εχει βλαμενο βιοσ απο δικο μου λαθος..Ετσι λοιπον ειναι καθαρα θεμα τυχης και ποιοτητας που φαινεται στο ματι!

Ωστοσο αν με ρωτησεις αν θα ξαναπαρω chaintech προιον θα σου πω οχι.

*2 μεταχειρισμενες και μια μονταρισμενη εδω και 5 μηνες:T:

Παιδιά εδώ αγοράζεις αυτοκίνητο με 30 και βάλε χιλιάδες ευρώ και σου βγαίνει προβληματικό, δεν θα σου έβγαιναν σε τόσο φθηνά ηλεκτρονικά συστήματα ; Νομίζω ότι συμβαίνουν σ'οποιαδήποτε μάρκα αυτά. Η δική μου VNF3-250 δουλεύει άψογα εδώ και δύο μήνες πάντως.

Μιχάλης :alien:

Ναι, σε οποιαδήποτε μάρκα συμβαίνουν. Αλλά το θέμα σε ποια συμβαίνουν πιο λίγες φορές. Μη συγκρίνεις τώρα Chaintech με Gigabyte σε αξιοπιστία. Eίναι σα να συγκρίνεις Lancia με Honda.....

Η Mercedes δεν έχει τώρα τελευταία προβλήματα.... Μια ολόκληρη παραγωγή S-Class του ΄95 είχε αποσυρθεί από τη Mercedes λόγω προβλημάτων από τα ηλεκτρικά παράθυρα έως το κλιπ του πορτ-μπαγκάζ... Και πάρα πολλά άλλα που έκαναν τα Γερμανικά ΚΤΕΟ να δημοσιεύσουν μια λίστα πριν κάποια χρόνια οπου και κατετασαν πρώτα τα ΤΟΥΟΤΑ σε ΟΛΕΣ τις καηγορίες (από το starlet έως τα Lexus) ακολουθούμενα από τα Honda, Mazda και λοιπά Ιαπωνέζικα. Επίσης, το αμάξι ορόσημο αξιοπιστία ήταν το θρυλικά Mazda 626. Όχι η Mercedes και τα λοιπά ευρωπαϊκά....

το θέμα είναι ότι δεν ξαναπιάνω chaintech στα χέρια μου...

ειδικά όταν μάθεις σε ποιότητα-αξιοπιστία-σταθερότητα (βλ. Gigabyte) κάτι τέτοια σου φαίνονται τελείως σαβούρες!

(δεν ξεχνάω πως "στράβωνε" το pcb του vnf3-250 μετά την εγκατάσταση της SLK948U! - και παρ'ολο που δεν είναι και full-size mobo... )

Αρχική απάντηση από kbilly13

το θέμα είναι ότι δεν ξαναπιάνω chaintech στα χέρια μου...

στον πρωτο μου Κ7 δοκιμασα να παρω το chaintech δεν θυμαμαι model αλλα ηταν με NForce2 ultra. δεν bootαρε ποτε και εφυγε κατ'ευθεια στο πλαισιο και ιδια μερα αλλαγη με asus

kbilly13 σε βλεπω με DFI και τσαμπα οι καυγαδες που ειχαν πεσει παλιοτερα :-)

kbilly13 σε βλεπω με DFI και τσαμπα οι καυγαδες που ειχαν πεσει παλιοτερα :-)

είναι ΑΝΤΙΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ! - θα μου βγει το όνομα :-)

άσε που έχω δει κάτι 280 1:1 2-2-2-4 1Τ με Gigabyte nf4-sli και έχω αρρωστήσει! (3.80 vmem :) )

όσο για τους καβγάδες, τσάμπα είναι το ξέρω... ;)

αλλά πως και το λες αυτό ότι με βλέπεις με DFI? Tι αφορμή έδωσα? :)

Αρχική απάντηση από kbilly13

αλλά πως και το λες αυτό ότι με βλέπεις με DFI? Tι αφορμή έδωσα? :)

δολωμα εριξα και ψαρωσες!:p φαντασου οτι με το DFI γι'αυτα τα 280 δεν θα θες καν booster (κατα πασα πιθανοτητα) και sorry αλλα ειναι κατα 95% θεμα μνημων και οχι board αυτο το 2-2-2-4 στα 280V

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Χθες, στις 21:29]

Επίσης, το αμάξι ορόσημο αξιοπιστία ήταν το θρυλικά Mazda 626. Όχι η Mercedes και τα λοιπά ευρωπαϊκά....

Δεν έπιασες τι ήθελα να πω. Ακόμα και οι καλύτερες εταιρίες (ελπίζω να μην αμφισβητεί κανένας ότι στον χώρο των hi class αυτοκινήτων η mercedes κυριαρχεί σαν εταιρία) έχουν προβλήματα (πες το αξιοπιστία σε συγκεκριμένα μοντέλα, πες το ότι θες). Κι αυτό ισχύει παντού. Θέμα ποιότητας υπάρχει φυσικά αλλά το αν αυτό που θ'αγοράσεις θα σου παρουσιάσει πρόβλημα είναι περισσότερο θέμα τύχης παρά κατασκευαστή.

Επίσης, όταν θελήσεις να προχωρήσεις ένα βήμα παραπέρα και να πιέσεις το υλικό στα όριά του, εννοείται πως κάτι ποιοτικότερο θ'αντέξει περισσότερο. Στην περίπτωση που θες να το κάνεις αυτό, γιατί κατηγορείς την εταιρία που στο κάτω κάτω δεν σου παρέχει καμμία εγγύηση ότι θα μπορέσεις να κάνεις κάτι τέτοιο ; Δεν μπορείς να έχεις ford fiesta και να τρέχεις με 170 στην εθνική και να παραπονιέσαι στην ford γιατί κάνει θόρυβο και τρέμει και σε πετάει εκτός πορείας μία λακούβα.. Πρέπει να τρέχεις όσο σε παίρνει..

Μιχάλης :alien:

Δεν πολυκατάλαβα που διαφωνείς.

Κατάλαβα όμως πολύ καλά τι εννοείς. Και επαναλαμβάνω και σου λέω οτι παίζουμε με πιθανότητες. Σαφώς και δεν είπα οτι μια GigaByte δεν υπάρχει περπτωση να σου καεί ποτέ. Αλλά έχει 10 φορές πιο λίγες πιθανότητες να συμβεί από το να καεί μια DFI.

Oπότε τι θα προτιμήσεις?

Αυτό πάλι είναι στην προσωπική κρίση του καθενός αφού ζυγίσει τι θέλει από αυτό που αγοράζει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.