Jump to content



Εξωτερικος με χαμενο space


Recommended Posts

Καλησπερα ομαδα, epicο προβλημα που μου εχει προσφερει αρκετα εγκεφαλικα απ το πρωι!!! 

 

Λοιπον, εχουμε εναν seagate barracuda 3tb ο οποιος ηταν στο main ring σαν εσωτερικος χωρος αποθηκευσης με 2 partition. To setup πουληθηκε και ειπα να τον βαλω σε ενα εξωτερικο toshiba tray (το οποιο δουλευει μια χαρα) για να χαζεψω καμια ταινια. Το συνδεω με το usb στο laptop και μολις ανοιξε αναγνωριζοταν μονο το ενα partition αλλα στο disk management φαινοταν σαν raw disk. δοκιμασα να αλλαξω to letter του αλλα ματαιο. Δοκιμασα απο ενα linux distro και καταλαθος εκανα βλακεια και εφτιαξα ενα partition απο gparted wizard. Απο κει και περα εχω μονο το Partition που φτιαχτηκε και ο υπολοιπος χωρος δεν μπορει να εμφανιστει πουθενα!!!! 

 

Το εχω διαγραψει και ξανα formαρισμα αλλα τπτ. Χρησιμοποιησα ολα τα γνωστα προγραμματα για να βρω τον χαμενο χωρο (EaseUS - Paragon partition -find and mount- minitool ) αλλα με τιποτα δεν μπορω να βρω και να φορμαρω ολο τον δισκο. 

Στην αρχη ηταν 2 partitions 1= 1,23Tb 2=1,40tb Τωρα εχω ενα part 750gb. 

 

Υπαρχει καποια βοηθεια μηπως και βρω λυση γιατι ειμαι θολωμενος πραγματικα!! 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο δίσκος είναι >2ΤΒ, χρειάζεται συμβατό tray που να τον διαβάζει. Ίσως να έχει να κάνει και με το BIOS του laptop. Δες αν έχει καινούριο.

 

Aργησα να το σκεφτω και θεωρησα οτι το προβλημα ειναι ο δισκος γι αυτο και αρχισα τα formαρισματα. Τωρα που βλεπω παντου μονο τα 750gb, υπαρχει περιπτωση να κανω δουλεια αν τον συνδεσω κανονικα με sata σε pc? 

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά, αρκεί κι αυτό να έχει ενημερωμένο/καινούριο BIOS ώστε να βλέπει δίσκους μεγαλύτερους των 2ΤΒ

Αν έχεις κάνει απλά format και δεν έχεις γράψει τίποτα απάνω, υπάρχουν και κάποια εργαλεία που μπορούν να το επαναφέρουν.

Δε γνωρίζω συγκεκριμένα όμως για να σου πω.

Link to comment
Share on other sites

αν σε ενδιαφέρουν τα δεδομένα του δίσκου, μην πειράξεις τπτ αλλο. και ξεκίνα ανακτηση δεδομένων με κάποιο προγραμμα για αυτή τη δουλεια (πχ recuva)

 

αν απλώς θέλεις να έχεις όλο το χωρο του δίσκου σε ένα partition,  συνδεδεσε το δισκο εσωτέρικα σε ένα pc, bootαρε απο ενα live cd/usb gparted δισκακι, επελεξε το δισκο και μετά create new partition table (gpt), και μετα δημιούργησε ένα partition 3tb που θες

 

το "προβλημα" σου δημιουργήθηκε επειδή  ο controller της θήκης/ή/και το λειτουργικό, δεν έβλεπε πάνω απο 2tb , οποτε ειδε μόνο το 1ο partition  και τα υπολοιπα έγιναν με τη δική σου "βοηθεια" :p :p :p

Έγινε επεξεργασία από Eddie
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Οπως τα πατε παιδες, Απο win δεν με αφηνε να χωρισω οπως ηθελα τα partitions και εβαλα ενα linux με ολα τα disk tools και εγινε η δουλεια. 

Μετα χρησιμοποιησα το minitools power data recover και με 8ωριτσες scan μου τα εμφανισε ολα . τωρα εχω ξεκινησει τo recover γιατι τα 2,3tb  θελουν το χρονο τους! Το recuva επισης πολυ καλο απλα ηθελα να δοκιμασω και κατι εναλλακτικο. 

 

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιούργησα 2 partition και ξεκίνησα το recover. Μου εμφάνισε τα 2 partition που είχα φτιάξει αλλά κατάφερε να μου τραβήξει τα αρχεία απ το ένα μόνο σωστά. Απ το άλλο βρήκα ελάχιστα πράγματα. Αν τον formαρω ολόκληρο ξανά χωρίς τη δημιουργία partition παίζει να μου βρει τα αρχεία και των 2 μαζί?

Link to comment
Share on other sites

 Αν τον formαρω ολόκληρο ξανά χωρίς τη δημιουργία partition παίζει να μου βρει τα αρχεία και των 2 μαζί?

 

οχι, αλλαξε τον τροπο που scanαρει για αρχεια (in depth scan κλπ) ή χρησιμοποιησε αλλο προγραμμα

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Deep scan κάνω αλλά δεν μου βρίσκει τίποτα απ το ένα partition. . Το θέμα είναι ότι μόλις τον formαρα τα εξαφανισμενα αρχεία ήταν τα μόνα που εμφανιζε. Κάποια @@ έχω κάνει με τα partitions και δεν εμφανίζει καθόλου τα αρχεία του παλιού. Γι αυτό θα τον formαρω σαν ενιαίο χώρο χωρίς Part και θα τρέξω depth scan. Αύριο θα ενημερώσω που θα χουν ολοκληρωθεί αυτές οι ενέργειες!

Link to comment
Share on other sites

b9d6a188048468ffa600535b28cb834f.jpg

Mission accomplished. Όλα επανηλθαν οπως ήταν στην αρχή. Η αστεία φώτο της υπόθεσης είναι οι σκληροί που χρησιμοποίησα για να κάνω το Backup μιας και στην παρούσα φάση δεν είχα τον μεγάλο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.