Jump to content

Gigabyte K8NS ULTRA+A64 3000-939

deadlock7

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια,χθες ειπα να κανω την αναβαθμιση και πηρα το mοbo Gigabyte K8NS ULTRA μαζι με τον επεξεργαστη A64 3000-939=1800ΜΗζ.Το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να ειμαι σταθερος ουτε στα 200ΜΗζ που ειναι το κανονικο!Ακομη το ψαχνω βεβαια,αλλα θα ηθελα να ακουσω γνωμες.Κατ'αρχην το ΗΤΤ το βαζω 4x200 ή 5x200?Αυτο ακομη δεν το εχω καταλαβει και οι γνωμες στο Internet ειναι διφορουμενες.Οι μνημες μου ειναι GEIL PC3200 Platinum 2.0-3-3-6.

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply

Στα default δε νομιζω να εχεις προβλημα με 5Χ200.Οσον αφορα την ασταθεια θα ελεγα να πειραματιστεις με τις μνημες(αλλη θεση,single channel η ακομα και κανενα πιο απλο dimmακι,ας πουμε κανενα value ram της kingston απο κανενα φιλο και παντα σε single channel)

Μετα απο πειραματα σε dual δουλευει μονο ή σε single αλλα με μονο ενα dimm!!!Πρωτη φορα το βλεπω αυτο!Single με 2 dimm δενανοιγε καν ο υπολογιστης.Ακομη και σε dual με 4x200 στα 2.0-3-3-6 το prime κραταει 1 ωρα μολις!Για 5χ κανενα 10λεπτο.Θα δοκιμασω την καθε μια ξεχωριστα να δω αποτελεσματα..αν και στο προηγουμενο μοβο με Nforce2 ηταν μια χαρα.

Με το προηγουμενο mobo με nforce2 ultra δουλευαν μεχρι 250fsb με 1Τ και τωρα δεν λειτουργουν?Αναρωτιεμαι κατα ποσο φταιει το nforce3 ή το hypertransport των Α64!!Παντως με πολυ υψηλα timings δεν καταφερα να περασω τη 1 ωρα του prime με htt 4x .Θα δοκιμασω και το 2Τ κι οτι κατσει...

Εβαλα το προηγουμενο BIOS (F4) και φαινεται πιο σταθερο(αν κι ελαχιστα χειροτερο απο το τελευταιο σε επιδοσεις).Ετρεξε 2 ωρες prime(ευτυχως γιατι ειχα προβληματιστει πολυ).Με 2Τ δεν προλαβα να ολοκληρωσω το τεστ και θα το αφησω ολο το βραδυ να δω τα αποτελεσματα.Οταν ειναι πλεον σταθερο θα αρχισω να ανεβαζω να δω μεχρι που θα φτασω!Με htt 4x και 5x δεν ειδα καμια διαφορα σε επιδοσεις(ισως ελαχιστα καλυτερο στα 4x200).Στο νετ διαβαζω οτι πρεπει το htt να ειναι κοντα στο 1000 κι οχι 800.Αυτο ισχυει??

το ΗΤ άστο στο 4Χ καλυτερα ειδικά αν κάνεις και ocing

κάποιες ρυθμίσεις στις μνήμες από το bios είναι πολύ "tricky", και θέλει πειραματισμούς....

το ίδιο και με τα bios.... έχω δει μεγάλες διαφορές... πχ στο καινούριο έχουν τσιτώσει πολυ τις μνήμες (καλύτερες επιδόσεις με 1Τ, αλλά δεν ανεβαίνει τόσο πολύ με 2Τ... - εγώ έχω επιλέξει παλιότερο bios)

επίσης δοκίμασε να αλλάξεις θέση στις μνήμες

όσον αφορά το 1Τ, έχω δοκιμάσει 4! διαφορετικές μνήμες και δεν είχα πρόβλημα:

A-DATA 2*512 PC4000 > 245 με 2.5-4-3-7 (με clawhammer 260! 3-4-4-8)

Buffalo 1*512 ddr/400 (MT chips) > 238 με 3-3-3-8

Kingston 2*256 ddr/400 (infineon chips) > 242 με 3-3-3-8 (2.63v!)

Twinmos 1*512 ddr/333 (m.tec chips) > 218 με 3-4-4-8

όλα αυτά σε 1:1, χωρίς πολύ χρόνο, και βέβαια μέχρι 2.83vmem max, 1T

δες πόσο θα πάει με 1Τ και πόσο με 2Τ, και βλέπεις τι συμφέρει...

Φιλε μου εχουμε διαφορετικη μητρικη και δεν ξερω κατα ποσον ισχυουν αυτα.Παντως στα περισσοτερα εχεις δικιο.Τωρα διαβαζα κατι προβληματα που ειχαν με το τροφοδοτικο μου(Tagan TG480-U01 480W ) κι επιφυλασσομαι λιγο..οποτε πρεπει να μετρησω τι τιμες δινει,ειδικα η 12ν.Αφου το κανω μετα θα το αφησω το βραδυ οπως ειπα με 2Τ και vdimm+0.2=2.8.Aν ειναι ασταθες και με 2Τ μαλλον κατι αλλο παιζει...ευχαριστω για την βοηθεια παντως!

το "παράξενο" όμως είναι ότι δοκιμάζοντας και με 1*512 ADATA (2 banks) δεν είδα διαφορά με 1Τ αλλά με 2Τ ανέβηκε παραπάνω και με καλύτερα timings! το καλύτερο που είδα είναι 297 3-4-4-8, ενώ με 2*512 292 3-5-5-10... ΑΒΥΣΣΟΣ....

’ρα ή οι μνήμες ή το mobo σταματάνε κάπου στα 245 με 1Τ (ή ο συνδυασμός και των 2... - βαρέθηκα όμως, και το δουλεύω ψηλά με 2Τ και ησύχασα

ο deadlock δεν μας είπε αν έχει 2*256 ή 2*512

Και επίσης όλες οι μνήμες δεν δουλεύουν το ίδιο σε όλα τα motherboards - έχω δει μεταξύ ΚΤ600, nforce2, K8T800, και nforce3... ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ δαφορές!!! η ίδια μνήμη μπορεί σε κάποιο να μην έκανε boot, και σε άλλο να έφτανε 250... ή να έφτανε σε ένα 240 με 2,63v και με +0,1V να έβγαζε μπλέ οθόνη, και σε άλλο να πήγαινε 220 με 2,90v!...

’ντε να βγάλεις άκρη...

Υπομονή deadlock, και δοκιμές... το ότι έφτασε σε nforce2 αυτή η μνήμη 250 δε λέει τίποτα... δοκίμασε να βάλεις και πιο αργά timings, ούτως ή άλλως το "bandwidth efficiency" είναι μεγαλύτερο στους Α64

Το τροφοδοτικο περασε το τεστ ανετα.Το πολυμετρο εδειξε τιμες που δεν πεφτουν ουτε καν κατω απο τα στανταρ οποτε αυτο βγαινει απ'τη μεση.Το πιθανοτερο ειναι να φταινε οι μνημες.Μαλλον ξεχασα να το αναφερω ειναι 2*256(θα θελα κατι παραπανω..).Τα timings τα εχω ανεβασει μεχρι και 3.0-5-5-10 με 1Τ αλλα ακομη δεν ειναι prime stable με τπτ.Εχω στειλει και σε Geil-Gigabyte μηπως ξερουν κατι παραπανω!Οποτε αυριο θα μπορω να πω με περισσοτερη σιγουρια τι μπορει να φταιει!

Τελικα περασε το prime καπου στις 8 ωρες με 2Τ.Οποτε το προβλημα λυθηκε.Κριμα παντως γιατι με 1Τ τα αποτελεσματα ειναι καλυτερα.Βεβαια αν καταφερω ποτε να φτασω τα 290 οπως ο kbilly δεν θα το σκεφτομουν και τοσο..lol!!

Πόσο σου έφτασε με 2Τ?

πάντως αυτά που βλέπεις από δω και απο κει για ψηλές συχνότητες με 1Τ, .... κράτα και μια πισινή..... άλλο να σου βγάλει ένα Spi 1M ή ένα sandra memory, ... και ΑΛΛΟ, PRIME με τις ώρες... ;)

η μητρική σου, δίνει Vagp? Aν ναι, χώσε λίγο...

επίσης βάλε από bios, HTT 201 KAI AGP 67, και δοκίμασε με το clockgen μέσα από windows....

ναι zyx, συμφωνώ απόλυτα! για χαμηλές συχνότητες μνήμης (εως 230 τουλάχιστον) χρειάζεται οπωσδήποτε το 1Τ, και το θέμα είναι ότι όλες οι μνήμες που δοκίμασα δεν είχαν πρόβλημα...

τώρα γιατί δεν έκατσε σε σένα δεν ξέρω.....

είναι και να "σε πάει" λίγο το mobo...... :D

ίσως και θέμα ρυθμίσεων ή και bios...

(εμένα με πάει πάντως :) )

ναι, έβαλα το τελευταίο F8... και το ξανάβγαλα :p

το καλύτερο bios (για μένα τουλάχιστον) είναι το F4, άντε και το F5...

πρόβλημα με 1Τ βέβαια δεν εχω με κανένα bios ίσα ίσα που με τα F6 & F8 βελτιώθηκαν και οι επιδόσεις (αισθητά!) με 1Τ... απλά μερικές φορές μου πάγωνε με μεγάλα ΗΤΤ και 2Τ, τη στιγμή που έμπαινε στα Windows και έπαιρνε τις τιμές από το "clockgen"... όταν έμπαινε όμως ήταν σταθερό - λες και δεν συνεργαζόταν καλά πλέον με το clockgen στο start-up.

Mε F4 & F5 ΔΕΝ υπάρχει τέτοιο πρόβλημα

Αν θες να σου πω και κάποιες ρυθμίσεις στο bios για τις μνήμες που βοηθουν σταθερότητα-ocing, χωρίς να χάνεις σε επιδόσεις, ευχαρίστως...

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 01:12]

γιατα 200 δεν δικαιολογητε καμια μητρικη να μην μπορει 1t ομως

γκουχ γκουχ (καποιος με msi ξεροβηχει)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.