Jump to content


S3 στο PowerSaving


emnezia

Recommended Posts

Πριν λίγο καιρό, ψαχουλεύοντας το manual της μητρικής μου, έπεσε το μάτι μου πάνω στα Powersaving setting του bios. Εκεί είδα μια επιλογή που δεν την είχα προσέξει ποτέ (και απ'ότι διαπίστωσα ούτε η άμεση computerοπαρέα μου).

Στις επιλογές οι καινούργιες μητρικές έχουν και το S3 mode.

Τι κάνει αυτό; Απλούστατα. Ρίχνει το PC σε standby αλλά με μία μεγάλη διαφορά από το S1. Αντί να αφήνει ανοιχτά τα περισσότερα περιφερειακά, κλείνει τα πάντα εκτός από το ρεύμα των μνημών! Αποτέλεσμα είναι να ανοίγει το PC ακριβώς όπως το είχα αφήσει κλείνοντάς το απ'τα windows και να ανοίγει σε 4-5 sec! Και μάλιστα να είναι "σχεδόν" κλειστό. Η μητρική μου είναι η Epox 4PDA5+

Δοκιμάστε το και πείτε τις εντυπώσεις!

Σημ. Ίσως να μην λειτουργεί σε κάποιους, όπως μου έκανε αρχικά μέχρι να ενεργοποιήσω το Wake Usb ... κάτι στο ίδιο μενου με τα settings. Έφταιγε οτι δεν ενεργοποιούσε τις USB θύρες.

Link to comment
Share on other sites

Περίπου δουλεύει με αυτή την λογική. Το Hybernating κοπιάρει όλη τη μνήμη στο σκληρό και μετά κλείνει το PC και όταν το ανοίγει κάνει το ανάποδο.

Με το S3 γλυτώνεις την μεταφορά της μνήμης σε σκληρό αλλά έχεις μείον οτι αν γίνει διακοπή ουσιαστικά κάνεις restart.

Βέβαια είναι πολύ γρήγορο σε shutdown, startup

Προσωπικά το έχω βολευτεί τρομερά

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.