Jump to content



Fan για cable modem(η για DSL)


theodoros2008

Recommended Posts

Λογω του οτι το cable modem μου δουλευει συνεχεια 24/24 (download),αναπτυσει μεγαλες θερμοκρασιες και μετα απο λιγο ψαξιμο κατεληξα στο δικο μου mod.

Ηθελα να τοποθετησω ενα μικρο fan στο modem αλλα δεν ηθελα να αγορασω usb adapter.Εκανα ενα αλλα μου βγηκε οτι το USB εδινε μονο 5 βολτ αν θυμαμαι καλα.Ετσι δεν μου εκανε.

Στην αρχη πηρα ενα καλωδιο απο μηχανακι του φραπε(ασπρο).Η μια ακρη ειναι στο socket του ανεμιστηρα και η αλλη παει στον διακοπτη(γκρι,απο τα καλωδια για την εσωτερικη συνδεση της καρτας ηχου) μπροστα στο κουτι.Απο εκει τραβηξα ενα αλλο καλωδιο που (πλεξουδα ασπρη-κοκκινη) που παιρνει ρευμα απο απο την μητρικη. Ετσι εχω το modem μου να δουλευει σε πολλη χαμηλες θερμοκρασιες.Φυσικα στην Ελλαδα δεν υπαρχει cable(απο οσο ξερω) αλλα νομιζω κανει και για DSL modem.

Αυτα!

cab.jpg

cone.jpg

PC.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μήπως το ανεμιστηράκι θα έπρεπε να φυσάει προς τα μέσα και όχι προς τα έξω? (Λέω εγώ τώρα)

εννοείται πώς πρέπει να φυσάει πρός τα μέσα. Καλά πως το έχει βάλει το παιδι? ανάποδα? δεν έχει νόημα.

Link to comment
Share on other sites

Και ομως το fan δουλευει μια χαρα και φυσαει προς τα εξω και δεν πνιγεται.Προσπαθησα να το βαλω αναποδα αλλα και απο την αλλη μερια αλλα δεν ειχε αποτελεσμα.Ετσι καπως δουλευει.

flow.jpg

Link to comment
Share on other sites

εγώ στη θέση θα έκανα κάτι άλλο. Θα έκοβα με ένα κοπίδι τις πλαινές περσίδες κ μετά θα έχωνα μέσα τον ανεμιστήρα. Θα είναι πιό κυριλέ κ θα κάνει κρυώνει αρκετα το μόντεμ.

Βασικα το σκεφτηκα και εγω αλλα μωρε το λυπηθηκα το καημενο μην το πετσοκοψω.

Σχετικα με την θερμοκρασια δεν νομιζω να παθαινει τιποτα αλλα ποτε δεν ξερεις :) ασε που το εκανα αυτο το mod γιατι "κατι επρεπε να κανω" :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.