Jump to content



1700+ DLTC @ 2415MHz - ερωτησούλα


n1ck0s

Recommended Posts

Είχα τόσο καιρό τον 1700+ στα 2300 (1.75V) να τρέχει απροβλημάτιστα και τώρα που χειμωνιάζει είπα να δοκιμάσω ένα 2400.

Έχοντας λοιπόν την παρακάτω σύνθεση:

1700+ DLTC @ 2415 (210x11.5) με 1.85V, Abit NF7-S v2.0 w/ d25 MantaRaysX ΒΙΟS, 2x256 Kingston CL2.5 (9,3,3,2.5)

και τρέχοντας Prime95, το PC κόλλησε μετά από δυο ωρίτσες (58 οC max load). Τώρα θα μου πείτε γιατί ασχολείσαι με DLTC ακόμα.... τεσπά μου έκανε ένα πράμα εντύπωση:

Γιατί το prime95 κόλλησε το PC (άλλα συνιθισμένα τεστ που κάνω τα πήγαν περίφημα - UT2004 kai mpeg encoding) αντί να βγάλει error που έκανε συνήθως? Δείχνει κάτι αυτό για το τι έφταιξε (CPU, RAM) και πως μπορεί να διορθωθεί (περισσότερα volts ktl)?

Υ.Γ. Ρωτάω περισσότερο για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, καθώς τον τελευταίο καιρό δεν έχω χρόνο για εξαντλητικά τεστ και ιστορίες.. Έτσι για το γ@μώτο της υπόθεσης. Αν κάποιος έχει την όρεξη ας πει καμμιά γνώμη...

Link to comment
Share on other sites

Πιθανών να είναι θέμα θερμοκρασίας. Δεν είναι και λίγο 58C. Για DLT3C είναι too much.

Προσωπικά είχα παρατηρήσει πολλές φορές οτι αν κολλαγε τελείως το pc σχετιζόταν με το chipset, αλλά στην περιπτωσή σου μου φένεται ψιλοαπίθανο, γιατί τα 210 τα έχει συνήθως για πρωινό το nf2.

Κατι άλλο που μου έρχεται στο μυαλό, αλλά μάλλον δεν είναι πιθανό. Οι πρώτοι DLT3C δεν συμπαθούσαν τα ψηλά volt. Για δοκίμασε να το ρίξεις λίγο.

Όπως και να έχει, κάνε κάτι με τις θερμοκρασίες, γιατι οι TbredB δεν είναι και οι πιο ανθεκτικοί πυρήνες και μπορεί να σου μείνει στα χέρια.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο έχω πρόβλημα με τη θερμοκρασία αν και έχω την εντύπωση ότι στη πραγματικότητα είναι χαμηλότερα. θα επαναλάβω το τεστ τώρα που το λες με τον Delta τέρμα (εγώ να λείπω από το σπίτι εννοείτε και όχι σε ώρες κοινής ησυχίας :). Δεν μπορώ να κάνω και πολλά όμως με τα temps... Έχω SLK με Delta @ 2800rpm αλλά το airflow ειναι χάλια (το κουτάκι μου είναι ****** και με 5 fans, αλλά είναι midi και πολύ πηγμένο πλέον).

Τώρα αν καεί η CPU... ίσως μια δικαολογία για αναβάθμιση, τα λεφτά του τα έχει βγάλει x 100

Link to comment
Share on other sites

Για cpu fan δοκίμασε αν θες το smart fan 2 της Thermaltake.

Δεν είναι αθόρυβο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνει σαν τον delta και έχει πολύ καλή απόδοση.

Μια κλασσική λύση αφού δεν μπορείς να βελτιώσεις το airflow είναι να αφήσεις το πλαινό ανοιχτό, με οτι καλό και κακό αυτό συνεπάγεται.

Link to comment
Share on other sites

Eπισης μπορεις να κανεις και μια τρυπα στο πλαινο και να βαλεις ενα 80αρι φανακι να μαζι με ενα αρκετα φαρδι σωληνα να φυσαει ακριβος πανω στην cpu...Θα κερδισεις ετσι...3-4 βαθμους...Επισης μπορει να τα αφησεις ανοικτο οπως σου ειπε και ο ujin...

Link to comment
Share on other sites

Παντως μην σου κανει εντυπωση οτι κολλησε το Prime το PC αυτο γινεται λογο της μεγαλης θερμοκρασιας απλα με την ταση που του ειχες δωσει το Prime δεν εβγαζε error αλλα η αυξηση της θερμοκρασιας κολλησε το PC.Aπλα θες καλυτερη ψυξη για αυτη την ταχυτητα.Μεχρι 1.9V με λογικες θερμοκρασιες κατω των 60C(Yποκειμενικο οριο) δεν θα σου παθει τιποτα....

Link to comment
Share on other sites

H κουβεντα αυτη ειχε ειπωθει και παλιοτερα δες εκει..........

Προφανως το Prime95 ανεβαζει περισσοτερο τη θερμοκρασια του επεξεργαστη σου απο τα αλλα προγραμματα αλλα αφου εισαι σταθερος και προφανως δε σε ενδιαφερουν οι πολυπλοκοι και χρονοβοροι Μαθηματικοι υπολογισμοι (ή κανω λαθος)?? :080: :003: μην ασχολιεσαι με το Prime95....

Εγω προσωπικα μονο για μια με δυο ωρες το τρεχω ακολουθω αλλες μεθοδους τεσπα.......

Eσυ εισαι αυτος που θα αποφασισει κι οχι ο καθενας μας πως θα τσεκαρεις την ευσταθεια του συστηματος σου...

Link to comment
Share on other sites

Με ενδιαφέρει να είμαι 100% stable. Επειδή ασχολούμαι με video encoding είναι πολύ άσχημο να αφήνεις το PC 6 ωρίτσες να συμπιέζει και όταν γυρνάς σπίτι να βλέπεις ότι έχει κολλήσει.

Είχα δοκιμάσει και παλιότερα τα 2400MHz. Τότε τα πειράματά μου με είχαν μπερδέξει για τον εξής λόγο. έβαζα ο δόλιος timings 7,2,2,2.0 και το Prime έδινε errors. Έλεγα κάτσε να δω αν φταίει η μνήμη και έβαζα 9,3,3,3.0 και το Prime ξαναέδινε errors. Αυτό με οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι φταίει η CPU αλλά ήμουν λάθος. Η NF7-S μου ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΤΟ CL3.0. Τώρα που το χαμπάριασα και ξαναδοκίμασα τα 2400MHz είδα ότι το Prime95 δεν δίνει errors αλλά κολάει. Μπορώ να πω ότι χάρηκα καθώς έχω ελπίδα με καλύτερη ψύξη να πάω ελάχιστα παραπάνω (άλλος ένας καμένος για MHz :033: ).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.