Jump to content



Ποιός έχει όρεξη να με μάθει να χειρίζομαι Equalizer;


Makis Hourdakis

Recommended Posts

Ποιός έχει όρεξη να με μάθει να χειρίζομαι Equalizer; Βασικά τι αντιπροσωπεύουν οι μπάρες και πώς πρέπει να είναι ένα equalizer για να είναι σωστά ρυθμισμένο;

Link to comment
Share on other sites

Απο ο,τι εχω καταλαβει οι χαμηλες συχνοτητες ειναι οι πιο "στρογγυλες" και οσο ανεβαινουν ο ηχος γινεται οξυτερος....στο στερεο μου τα εχω βαλει να κανουν κοιλια στο κεντρο(οπου ειναι οι συχνοτητες 1Κhz και 2.5Khz). Και στα προγραμματα βαζω Classic το equalizer εκτος απο οταν βγαζει υπερβολικα μπασα οποτε και το βαζω στο rock! πειραματισου λιγο, νομιζω ειναι απλη υποθεση να βρεις τον ηχο που θα σου καθεται καλυτερα:cool::T: :T:

Link to comment
Share on other sites

Ο ψηφιακός ήχος χωρίζεται σε συχνότητες που άλλες είναι αντιληπτές από το αυτί ενώ άλλες όχι. Ο άνθρωπος είναι σε θέση να ακούει (πάνω κάτω) από τα 0Hz ως τα 20000hz.To EQ είναι ένας μηχανισμός που σου δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσεις την ένταση ενός συγκεκριμένου κομματιού συχνοτήτων. Ένα συνηθισμένο eq έχει τις εξής συχνότητες 31hz-62hz-125hz-250hz-500hz-1khz-2khz-4khz-8khz-10khz-16khz-20khz. Ρυθμίζοντας την ένταση σε κάποια από τις περιοχές, μπορείς να τονίσεις ένα σημείο ή το αντίθετο. Για παράδειγμα ακούγοντας μουσική αν σε ενδιαφέρει να τονίσεις τα μπάσα δοκίμασε να ανεβάσεις τις χαμηλές συχνότητες <125hz, για να καθαρίσεις τα φωνητικά δοκίμασε τις μεσαίες 1khz ως 4khz ενώ για να φωτίσεις τις ψηλές συχνότητες (πχ πιατίνια κλπ) παίξε από 14khz και πάνω.

Link to comment
Share on other sites

σε ενα Equalizer μπορεις με λιγα λογια να ρυθμισεις την ενταση καπιον

συχνοτιτων που αντιστιχουν σε συγκεκριμενη κατηγορια ηχων!

ποτε μην εμπιστευεσαι τα ετοιμα σετ Equalizer!

παντα φτιαχνε το εσυ για να κανεις αυτο που σε ικανοποιει!

καλο στον ηχο,ειναι να ειναι τα πριμα πιο ψιλα για να εχεις και καλη

αποδοση treble. τωρα τα 250hz τα 500hz το1khz τα 2khz και λιγο τα 4khz

ειναι που κανουν κακη την ποιοτητα του ηχου! καλο ειναι να ειναι χαμηλα

και να αρχισεις να ανεβαινεις απο τα 2khz και μετα!

για καλα μπασα ανεβασε πανω απο το 0 τα 31hz και τα 62hz!

αλλα και σε αυτα μην εισαι απολυτος!

<<παντα ρυθμιζουμε οπως μας ερχετε καλα στο αυτι>>

Link to comment
Share on other sites

καλο ειναι οταν ρυθμιζουμε καποιες συχνοτητες να προχωραμε με βηματα του ενος ή δυο db, και ποτε αποτομα π.χ απο 0 db να το βαλουμε αμεσως στα +9db. για προστασια των ηχειων μας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.