Jump to content

Asus P5GD1 και 4 IDE συσκευές.


Damien1442169094
 Share

Recommended Posts

Μόλις πήρα μια MotherBoard Asus P5GD1 και όλα τα συναφή (P4, DDR400, VGA κλπ...) κι εχω 4 συσκευες IDE (2 HDD & 2 CD/DVD-RW). Το πρόβλημά μου είναι, ότι δε μπορώ να συνδέσω ταυτόχρονα και τις 4!!! Αυτό γιατί αναγνωρίζει μονο τις 2 συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο IDE channel του North Bridge (ετσι λεγεται; Ειμαι λιγο ασχετος με τις ονομασιες...!!!), αλλα ενω δειχνει τις αλλες 2 (οι οποιες συνδεονται σε ενα απο τους δυο αλλους διαυλους IDE στο South Bridge) κατα την εκκινηση του Η/Υ, δεν τις αναγνωριζουν τα windows XP!!! Εχω δοκιμασει ολες (νομιζω!) τις επιλογες στο BIOS, εχω αλλαξει jumper, καλωδια, αλλα τιποτα!!!

Ο πανω διαυλος εχει την επιγραφη "Primary IDE", ενω οι 2 κατω "Primary RAID" και "Secondary RAID". Τονιζω οτι δε θελω RAID, αφου ο ενας δισκος ειναι 80G και ο αλλος 40G! Διαλεξα στο BIOS να μη λειτουργησουν σαν RAID, αλλα σαν νορμαλ διαυλοι για δισκους ή οπτικες συσκευες, αλλα παλι τιποτα!!!

Πειτε καμια ιδεα εσεις οι ψαγμενοι!!!

Thanks!!!

Κατι αλλο!!!: Μολις συνδεω το δισκο με το λειτουργικο σε ενα απο τα 2 RAID καναλια, ξεκιναει για 1-2 δευτερολεπτα η εικονα των XP, στιγμιαια αναβει μια μπλε οθονη και αμεσως κανει reboot ο Η/Υ!!! Ειναι λιγο τρελο! Μηπως εχει καμια βλαβη?

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ειμαι και κανενας ειδικος αλλα επειδη εχω ακριβως την ιδια συνθεση με την ιδια μητρικη,εχω βρει την λυση συνδεοντας τους ιδε σκληρους στις υποδοχες σατα με την χρηση ειδικων ανταπτορων.

Δες και εδωhttp://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=4379&goto=newpost

Link to comment
Share on other sites

δες στο bios αν υπαρχει επιλογη για να αλλαξεις το raid σε ide, τουλαχιστον αυτο υπαρχει στης abit

Το αλλαξα αυτο, ετσι κι αλλιως η default επιλογη ηταν να λειτουργει σαν IDE controller και οχι σαν RAID controller.

Επισης εγκατεστησα τα windows παλι, εχοντας συνδεσει τον δισκο και ενα cd-rw στο Primary IDE και κανοντας αλλαγη υποδοχης στο δισκο με την φρεσκια εγκατασταση μου εβγαζε μπλε οθονη...

Αλλα το προβλημα ηταν αλλο!!!: Δεν ειχα εγκαταστησει σαν μ....κας τους drivers απο το cd τησ μητρικης, με αποτελεσμα να βαλουν τα windows καποιους default που φυσικα δε δουλευαν!!! Τωρα ολα δουλευουν κανονικα!!!

Ευχαριστω για το χρονο σας παιδια!!!

Νεο προβλημα ομως: οταν εγκαθιστω τους drivers για την on-board καρτα ηχου Realtec, μου ζηταει επανεκκινηση και οταν ξεκινουν παλι τα windows λενε οτι δεν μπορεσαν να εγκαταστησουν τους drivers, επειδη δεν εχει εγκατασταθει καποιος windows bus driver ή κατι τετοιο... Καμια ιδεα παλι;;;

Το μετατροπεα SATA -> IDE που το πουλανε; Κανει καλη δουλεια;

Link to comment
Share on other sites

Νεο προβλημα ομως: οταν εγκαθιστω τους drivers για την on-board καρτα ηχου Realtec, μου ζηταει επανεκκινηση και οταν ξεκινουν παλι τα windows λενε οτι δεν μπορεσαν να εγκαταστησουν τους drivers, επειδη δεν εχει εγκατασταθει καποιος windows bus driver ή κατι τετοιο... Καμια ιδεα παλι;

Υπάρχει ένα patch στο cd της ASUS μεσα στο φάκελο με τους drivers της καρτας ήχου. Τρέξτο και θα περάσει στα xp υποστήριξη για HD audio που χρειάζεσαι (ειναι μεσα σε υποφακέλους ανάλογα με τη γλώσσα αν θυμάμε καλά).

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα patch στο cd της ASUS μεσα στο φάκελο με τους drivers της καρτας ήχου. Τρέξτο και θα περάσει στα xp υποστήριξη για HD audio που χρειάζεσαι (ειναι μεσα σε υποφακέλους ανάλογα με τη γλώσσα αν θυμάμε καλά).

Thanks Νικο! Ηθελε λιγο ψαξιμο, αλλα λυθηκε τελικα κι αυτο το προβλημα!!! Ηθελε την εγκατασταση ενος αρχειου windows update.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...