Jump to content



fan control?


cakrit1442169096

Recommended Posts

Βασικά μετά την αγορά του Reserator παρατήρησα οτι ακόμα ακούγετε κάποιος θόρυβος από το μηχάνημα.

Άλλαξα τα fans του PSU με πιο αργά και μειώθηκε αισθητά.

Η ερώτηση είναι η εξής. Θα πάρω σύντομα το ZM-MFC1

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1039&Catalog_Id=1&Product_Id=194800&Merchant_Id=1&Nav_Section_Id=1039

έχει λογική να συνδέση εκτός από τα 2 fans του pc (1500-5000rpm) τα 2 fans του PSU καθώς επίσης και της VGA?

WaterCooling για την VGA δεν πρόκειτε να βάλω΄, τουλάχιστων μέχρι να αλλάξω VGA. Η παρούσα FX-5700 256 RAM με καλύπτει για την ώρα αλλά με την συσκευασία ψύξης της είναι αδύνατη η προσαρμογή Watercooling. Αυτή την στιγμή το fan της δουλεύει 5200rpm 32-35C. Αν το μειώσω στις 2500-3000 rpm λέτε να μείνει η θερμοκρασία σε ανεκτά επίπεδα? (Θερμοκρασία συστήματος 25-35C

Παρακάτω παραθέτω μία εικόνα της VGA για να καταλάβετε γιατί είναι αδύνατη η εγκατάσταση WC χωρίς να την διαλύσω τελείως (και μετά πως την πουλας????? )

post-1579-1442173998,5626_thumb.jpg

post-1579-1442173998,5827_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νόημα έχει, και είμαι υπέρ των ρυθμιστών στροφών άσχετα αμα τους πληρώνουμε χρυσούς γιατί προσφέρουν μεγάλη ευκολία.

Όμως, είναι πάντα λίγο ριψοκίνδυνο να βάλεις πάνω στον ρυθμιστή τα fan της κάρτας γραφικών ή/και του PSU. Από την άποψη οτι ειδικά η κάρτα γραφικών ανεβάζει θερμοκρασία πολύ γρήγορα και ενώ εσώ παίζεις ανέμελα NFS ας πούμε ξαφνικά βλέπεις τα frames να μειώνονται από το throtlling γιατί ξέχασες να ανεβάσεις τις στροφές. Ή ακόμα χειρότερα, να πάθει ζημιά το τροφοδοτικό σου γιατί υπό μεγάλο φόρτο δεν αυξάνονται αυτόματα οι στροφές των ανεμιστήρων του και δουλεύοντας έτσι για αρκετό καιρό να ζοριστεί πολύ.

Μπορείς να το κάνεις, αλλά προσωπικά δεν θα το έκανα γιατί το κόστος των εν δυνάμει συνεπειών είναι δυσανάλογο τους κέρδους.

Link to comment
Share on other sites

Νόημα έχει, και είμαι υπέρ των ρυθμιστών στροφών άσχετα αμα τους πληρώνουμε χρυσούς γιατί προσφέρουν μεγάλη ευκολία.

Ή ακόμα χειρότερα, να πάθει ζημιά το τροφοδοτικό σου γιατί υπό μεγάλο φόρτο δεν αυξάνονται αυτόματα οι στροφές των ανεμιστήρων του και δουλεύοντας έτσι για αρκετό καιρό να ζοριστεί πολύ.

.

Στο θέμα PSU αρχικά άλλαξα τα fans και με εξωτερικό θερμόμετρο είναι σε πολύ καλές θερμοκρασίες ακόμα και στις 1500rpm... μην ξεχνάμε οτι πλέον δεν τραβάει τους 55C που είχε η CPU

H θερμοκρασία του PSU ανέβηκε μετά την αλλαγή 2 βαθμούς μετά από 2 ώρες streching

Μια και η VGA έχει δικό της μετρητή θερμοκρασίας και alarm μπορώ να ελένχω ανα πάσα στιγμή τι γίνεται... ούτος η άλλος δεν θα κάτσω να παίξω NFSU μετά την αλλαγή αλλά θα ακολουθήσουν αρκετές ώρες Testing :112:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

θα πρεπει να φτιαξεις ενα αυτοματο διακοπτη, δεν θυμαμαι πως λεγετε αλλα υπαρχει σε πολλα μαγαζια υηλεκτρονικων.

ειναι ενα μικρο εξερτηματακι στο οπιο απο τη μια μερια συνδεεις το molex του υτοφοδοτικου και στην αλλη οποια αλλη συσκευη θελεις.

ετσι ωστε μολις παρει ρευμα απο το psu κλεινει τι κυκλομα και παιρνει και μπροστα το zalman.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.