Jump to content



Sata Απορίες


Prokopas1442169067

Recommended Posts

Σύντομα θα προσθέσω έναν Sata στο pc μου και επειδή θα κάνω επανεγκατάσταση των πάντως καλό θα είναι να ξερω τι μου γίνεται πριν ξεκινήσω.

Απορία Νο1

Απ' όσο διάβασα για να εγκαταστήσω το λειτουργικό στο SATA (όχι raid) η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει στην αρχή της εγκατάστασης των XP να πατήσω f6 για να βάλω το driver του controller. Μετά όλα ίδια.

Σωστά?

Απορία Νο2

Η μητρική είναι η ASUS p4c800e-dlx με δύο controller για Sata (Intel & Promise) Ο Promise δουλεύει μόνο με raid ή και έναν σκληρό μόνο του? Αν ναι ποιον από τους δύο να προτιμήσω? Eγώ λέω τον Promise

motherboard.JPG

mother01.JPG

mother02.JPG

Link to comment
Share on other sites

Φιλε prokopa καλησπερα.

Καταρχην προς απαντηση της πρωτης σου αποριας δεν χρειαζεται να πατησεις F6 ουτε να κανεις κατι διαφορετικο απ οτι θα κανες αν εγκαθιστουσες λειτουργικο σε ATA σκληρο.

Οσο αναφορα τη δευτερη απορια σου δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ενεργοποιησεις τον controller σου αφου δεν εχειες πανω απο δυο sata στον υπολογιστη σου.Η δικη μου μητρικη (ABIT MAX-3) εχει βασικα 2 sata και χρειαζεται ενεργοποιηση μετα τον τριτο σκληρο.Νομιζω καπως ετσι πρεπει να ειναι τα πραγματα και στην ASUS χωρις να θελω να σε παρω στο λαιμο μου.Παντως σιγουρα για τον πρωτο sata δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα.

Link to comment
Share on other sites

Απορία Νο1 : Σωστά. Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις και την επιλογή για sata μέσα από το bios. Προσοχή μόνο στον driver γιατί όταν εγώ είχα πάρει την Asus δεν υπήρχε σε δισκέτα αλλά μέσα στο cd και δεν κατάφερα να το βρώ αλλά κατέβασα το αρχείο από την Intel (Για ICH5R) το οποίο δημιουργεί αυτόματα την δισκέτα για την εγκατάσταση.

Απορία Νο2 : Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τον ICH5R γιατί νομίζω είναι λίγο καλύτερος σε απόδοση.

Τώρα το πρόσεξα ότι δεν θές Raid οπότε αυτά που είπα στην Απορία Νο1 δεν ισχύουν. 36_1_42.gif

Link to comment
Share on other sites

Απορία Νο1

Κοιτα...αν τα windows εχουν οδοιγους στο cd της εγκαταστασης για τον ελεγκτη τοτε δε χρειαζετε(συνηθως κατι intel-nvidia τα εχουν)αλλα κατι Via,high-point,silicon...δε τα εχουν κ πρεπει να τα περασεις μονο σου απο δισκετα μονο με τον τροπο με το F6

μετα ολα ιδια...

Απορία Νο2

Κ εγω γιατι νομιζω οτι ειναι ανεξαρτητο απο τα AGP/PCI οποτε δε θα εχεις κανενα κινδηνο αμα κανεις Oc Κ ανεβει το pci...

ΟΜΩΣ πιθανον να χρειαστει να κανεις αυτο που ειπες με το F6 και να περασεις μονος σου τους drivers..

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μέσα στην εβδομάδα περιμένω το σκληρό. Θα τον δοκιμάσω και θα postάρω αποτελέσματα.

Από το ψάξιμο που έκανα βρήκα τα παρακάτω:

if you are not going to use a raid setup you shouldn't need to install the f6 drivers, make sure raid is not enabled in your bios and your promise is disabled.

If you're using two or fewer SATA drives, and/or four or fewer IDE drives, I suggest you disable the Promise controller to provide faster boot times.

The scores off of the Intel ICH5-R are very impressive

The intel chip set is supposed to be faster as well

Link to comment
Share on other sites

Ο σκληρός ήρθε και τοποθετήθηκε.

Τελικά δεν χρειάστηκε τίποτα από τα παραπάνω.

Απλά τον συνέδεσα στο chipset της Intel, μπκήκα στο bios και τον ρύθμισα 1ο boot device και όλα μια χαρά.

Ούτε κατά την εγκατάσταση των XP χρειάστηκε f6. (Τελικά χρειάζεται μόνο για τον controller της Promise ή αν θέλουμε RAID)

Αυτά και ευχαριστώ για τη βοήθειά σας

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.