Jump to content



cpu diode


aris-the-wild-tweaker

Recommended Posts

Τι ειναι το μυστηριοδες Cpu Diode που μου βγαζει το Motherboard Monitor?Εχει θερμοκρασια 60.Για θερμοκρασια επεξεργαστη να λαμβανω υποψιν την τιμη του cpu socket(~36)?

Αυτη η ενδειξη εμφανιστηκε οταν επανεγκατεστησα σημερα το προγραμμα.Πριν δεν υπηρχε!!Υπαρχει μια πιθανοτητα να επελεξα λαθος Mobo.Μπορει να φταει αυτο ή να μην ανυσυχω καν γιατι ειναι φυσιολογικη τιμη?

Link to comment
Share on other sites

Η θερμακρασία που σου δείχνει είναι η πραγματική της cpu γιατί η cpu diode είναι δίοδος ενσωματομένη στον πυρήνα του επεξεργαστή και δίνει πολύ ακριβέστερα αποτελέσματα από τον αισθητήρα του socket. Η ένδειξη αυτή θα είναι (σχεδόν) πάντα μεγαλύτερη από του socket και θα μεταβάλλεται πολύ πιο γρήγορα. Πχ. από ηρεμία σε πλήρες φορτίο αν το socket σου δείξει αύξηση 3 βαθμών σε ένα λεπτό η δίοδος θα σου δείξει αύξηση 4-6 βαθμών σχεδόν αμέσως (ανάλογα την ψύξη βέβαια). Το αντίστροφο συμβαίνει στη μετάβαση από κατάσταση πλήρους φόρτου σε ηρεμία. Πρέπει να επιλέξεις όμως σωστά τη μητρική σου. Το MBM σταμάτησε να αναβαθίζεται και να εξελλίσεται πριν μερικούς μήνες και ίσως να μην υποστηρίζει το υλικό σου σωστά.

Link to comment
Share on other sites

To cpu diode δεν εχει μετακινηθει καμια φορα.Μετα αρχισε να πηγαινει 120+ βαθμους και τωρα ειναι 0.Μαλλον κανα λαθος θα ειναι.Γιατι εχω και αισθητηρες στο κουτι και τετοιες θερμοκρασιες ειναι υπερβολικες.Το απενεργοποιησα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.