Jump to content

"ΤΡΕΛΙΤΣΕΣ" ΕΝΟΣ SATA WD 80GB...


Recommended Posts

εδω και καιρο το πισι μου ετρωγε κατι κολληματα,μπλε οθονη και μετα: disk read error και το πισι να μην ανοιγει με τιποτα.εφτανε μεχρι την μπαρα των windows και εβγαζε ιδιο error και restart και ξεκιναγε οποτε γουσταρε..

κατεβαζω τα tools της western digital και δεν ολοκληρωσε ουτε το quick test.βαζω scan disk και κολησε και πεταξε restart χωρις να το ολοκληρωσει.

βαζω hdd regenerator 1.41 και εβγαλε 195 bad sectors ετα απο 5 ωρες scanning..(εκει κοπηκε το ρευμα κ εφαγε restart) ,και εκανε repaired μονο τα 150.κανω restart μπαινει windows και την επομενη μερα τα ιδια..μπλε οθονη,ρεσταρτ κ read disk error,συνεχομενα.με τα πολλα εμπαινε καμια φορα windows,αλλα μετα απο λιγο τα ιδια.

βγαζω το καλωδιο απο την μια υποδοχη sata της μητρικής(asus A7N8X-E DELUXE) και το εβαλα στην διπλανη ακριβως και ως εκ του θαυματος μπηκε κανονικα windows και μαλιστα εδω και αρκετες ωρες ολα οκ.τρεχω το tool της WD και ολα οκ.τρεχω regenerator= 0 bad sectors.

ο δισκος ειναι 80WD SATA 2 μηνων.να τον στειλω για RMA στο e-shop? λυθηκαν ολα δια μαγειας αλλαζοντας απλα το καλωδιο?

Link to comment
Share on other sites

Αμα εχεις για φιλους τους χρηστες dpresv&Sheik Yerbouti δεν εχεις αναγκη κανενα!!!!!!

Δωστον σε αυτους να παιδευτουνε λιγο...κι αμα στον καψει ο Μητσος παγαινε RMA...

Link to comment
Share on other sites

Μηπως εχει προβλημα η υποδοχη αυτη ή θελει καποια ρυθμιση ο controller της μητρικης;

και απο που ρυθμιζεται ο controller?

ειναι λογικο να βγαζει τοσους bad sectors ,να μην τους κανει repair και μετα να τα βγαζει όλα καθαρα?

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να έχει πρόβλημα η υποδοχή του καλωδίου SATA ή να μην είχε μπει εξ αρχής σωστά.Εάν είναι προβληματική η υποδοχή, δεν δεχόταν σωστά τα δεοδμένα από τον σκληρό, οπότε λογικό να σου έβγαζε τόσα προβλήματα.Εγώ θα κοιτούσα την μητρική όχι τον σκληρό.

Link to comment
Share on other sites

Τι μητρική έχεις?

Έχω 2 δίσκους σαν τους δικούς σου (να φανταστείς από το e-shop τους πήρα και εγώ), και δουλεύουν σα σκυλιά από τη πρώτη μέρα.

Link to comment
Share on other sites

...βγαζω το καλωδιο απο την μια υποδοχη sata της μητρικής(asus A7N8X-E DELUXE) και το εβαλα στην διπλανη ακριβως ...

την παραπανω.

απο τη στιγμη που εβαλα το βυσματακι στην διπλανη υποδοχη(η μητρικη μου εχει 2 τετοιες) ολα βαινουν καλώς.οπότε,ισως εφταιγε η υποδοχη της μητρικής.

όσο για αυτο που ειπε ο maddoctor σχετικα με το να έχει το προβλημα η υποδοχη και να βγαζουν τα tools bad sectors,μου μοιαζει ολιγον κουφο,αλλα γιατι όχι..ισως ετσι εξηγειται ότι την μια εβλεπε bad sectors και την αλλη οχι.

αν φταιει η υποδοχη της μητρικης θα εχω προβλημα ,στην περιπτωση που θελω να προσθεσω 2ο sata αργοτερα..

θα το αφησω σε αυτην αφου δουλευει να δουμε πως θα παει κ παραλληλα θα βρω απο κανα γνωστο(SLN,τα κολληταρια μου που εκανες λογο πριν θα έχουν επισκεψεις αυριο :081: )εναν sata να τον δοκιμασω στην "υποπτη" υποδοχη .

Link to comment
Share on other sites

παραλληλα θα βρω απο κανα γνωστο(SLN,τα κολληταρια μου που εκανες λογο πριν θα έχουν επισκεψεις αυριο :081: )εναν sata να τον δοκιμασω στην "υποπτη" υποδοχη .

AAAAAAAAXAXAXAXAXAXXAXAXAXA!!!

σιγά μην σου τον δώσω να μου τον χαλάσεις κιόλας! :026: :026: :026: GAY!!!

αν θες φέρε τον δικό σου δίσκο να τον δοκιμάσουμε στο δικό μου mobo! με το αζημίωτο βέβαια...

Link to comment
Share on other sites

και εγώ ειχα το ίδιο πρόβλημα με τον sata μου όταν τον συνέδεα στην πρώτη θύρα της μητρικής μου (gigabyte 8anxpd) και όταν τον δοκίμασα στον δίπλα ήταν όλα καλά...τι να πεις....ότι γουσταρει μας κάνει το hardware...αλλα αφού έχω και άλλες 7 θύρες για sata δέν το πήρα κατακαρδα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μετα απο αρκετο καιρο,το πισι αρχισε τα ιδια..

προσπαθω να κανω φορματ και οταν αρχιζει το copy των νεων αρχειων του fresh windows installation πεταει errors περι: corrupted disk,corrupted files,files(dll) that cannot be copied,plz check if the xp cd is in this drive,your disk is corrupted and cannot continue the installation,κτλ κτλ..προσπαθω να τον φορμαρω κ να ξανακανω εγκατασταση,παλι τα ιδια..μερικες φορες λεει οτι απετυχε το φορματ κ να δοκιμασω σε αλλο partition..με τα χιλια ζορια καμια φορα γινετε επιτυχης εγκατασταση αλλα μετα απο 1-2 μερες παλι τα ιδια,χτυπαει restart,blue screens etc..

το ΗDDregenerator δεν βρισκει bad sectors..

αποφασιζω να τον στειλω e-shop για RMA..

βαζω αλλο δισκο πανω seagate 120gb,sata.. παω να τον φορμαρω κ εχω παλι τα ιδια..παει να κανει εγκατασταση τα xp κ πεταει errors οτι δεν μπορει να κανει copy καποια dll κτλ κτλ..

αλλαζω θυρα SATA,καλωδιο SATA,νεο cd με αλλο copy των XP, τα ιδια..

με το ζορι καταφερα να εγκαταστησω windows κ ολα φαινονται νορμαλ τωρα..αλλα αυριο ποιος ξερει..

και αναρωτιεμαι..δισκος μαλλον δεν ειναι..εκτος αν κ ο δευτερος που δοκιμασα ειναι χαλασμενος(ατοπο..) μνημες δεν ειναι(παιζουν καλα σε αλλο πισι..) o/c no,ειναι πλεον default..

τα εφτυσε η μητρικη??

(θυμιζω: asus A7N8X-E DELUXE,barton 2600,WD80GB SATA,CHIEFTEC 360WATT,6600GT,NEC3500AG..)

Link to comment
Share on other sites

Μηπως κατα την τοποθετηση εντος του κουτιου στριβεις το καλωδιο του Sata πολυ?

Δε λεω οτι ειναι προβληματικο αφου το αλλαξες αλλα απλως μηπως λογω συνηθειας στη τοποθετηση το στριβεις καπως παραπανω απο οτι πρεπει.Εαν το κανεις αυτο θα βγαζει λαθη.

Πολυ σημαντικο ειναι επισης το ποσες θυρες Sata υποστηριζει η μητρικη σου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...