Jump to content

dpresv

Premium Members
  • Posts

    834
  • Εγγραφή

  • Τελευταία Επίσκεψη

Everything posted by dpresv

  1. dpresv

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    τι είναι αυτό?
  2. dpresv

    Τι παίζετε αυτόν τον καιρό;

    το κάψιμό μου έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα τελευταία, παίζω το far cry... στο realistic level. δεν έχει δεύτερη κουβέντα εκεί, με την πρώτη ριπή φεύγει το armor, με τη δεύτερη πας για reload. πάντως έχω φτάσει μέχρι λίγο πριν από τη μέση...
  3. dpresv

    Πολυμετρο,ποιο κλπ...

    τα περισσότερα έχουν ένα thermal probe με το οποίο μπορείς να κάνεις μπόλικα πράγματα, εύκολα και γρήγορα. μπορείς να τσεκάρεις π.χ. τη θερμοκρασία μιας αντίστασης ή μιας διόδου. ή μπορείς να την βάλεις πολύ κοντά (ή πάνω σε κάποιο μόσφετ με πολύ προσοχή) στη μητρική σου να δεις τι θερμοκρασία έχει! φυσικά δεν είναι η πιό ακριβής μέτρηση θερμοκρασίας που υπάρχει αλλά είναι μία καλή ένδειξη.
  4. dpresv

    Πολυμετρο,ποιο κλπ...

    υπάρχουν πολύμετρα από 10Ε μέχρι 100 και βάλε. πάρε ένα της τάξης των 30-40Ε για αρχή. αυτό θα έχει και θερμόμετρο, και κάποια αξιοπρεπή ποιότητα. τώρα αν το θές να είναι πιό γ@μάτο, θα το πληρώσεις, αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται. είχα δει ένα που έκανε 120Ε και είχε μέσα και software για να το συνδέσεις με πισί και να καταγράφεις τις ενδείξεις. αν για κάποιο λόγο χρειάζεσαι πολύ ακριβή μέτρηση ρεύματος, για χαμηλά σχετικά ρεύματα πρέπει να πάρεις κάποιο με πολύ χαμηλή εσωτερική αντίσταση και αυτά συνήθως είναι αρεκτά ακριβά (~100Ε). μιλάω πάντα για πολύμετρα που μπορείς να βρεις εύκολα σε μαγαζιά με ηλεκτρονικά και όχι για κάποια πολύ εξειδικευμένη/επαγγελματική λύση.
  5. dpresv

    Σχολια για τον Οδηγο Υδροψυξης

    με συγχωρείς αγαπητέ ΚΤΜ αλλά αυτό είναι εντελώς λάθος. ο χαλκός θα φθαρεί ότι και να γίνει με τον καιρό. αλλά το ότι "επειδη δεν περιεχει ιοντα, με το καιρο παιρνει τα ιόντα απο την επιφανεια του χαλκου" είναι λάθος. τα ιόντα από την επιφάνεια του χαλκού θα τα πάρει έχει-δεν έχει ιόντα μέσα του το νερό. είναι σαν να λές ότι δεν μπορείς να διαλύσεις σε ένα ποτήρι νερό ταυτόχρονα αλάτι και ζάχαρη, αλλά θα πρέπει πρώτα να βγάλεις τη ζάχαρη για να διαλύσεις το αλάτι. ο χαλκός είναι πολύ ευπαθής και θα διαβρωθεί ότι και να γίνει σε πολύ καιρό όμως. επίσης προσωπικά δεν ξέρω τι είναι το αφαλατωμένο νερό. νομίζω ότι το απιονισμένο είναι αυτό που λές αφαλατωμένο. άλλωστε τα άλατα που περιέχει μέσα το νερό είναι σε μορφή ιόντων. μήπως θες να διαχωρίσεις το απιονισμένο από το απεσταγμένο? αυτά τα δύο όντως έχουν διαφορά... φιλικά πάντα...
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.