Jump to content



Πρόβλημα με OCZ powerstream 520 Watt


chaos

Recommended Posts

Αγόρασα πριν λίγο καιρό ένα OCZ 520 για να αντικαταστήσω το Heroilci που είχα.Δε λέω καλό τροφοδοτικό είναι το OCZ αλλά κάνει εναν περίεργο θόρυβο οπότε έστειλα ένα email στο e-shop από που το είχα αγοράσει πριν από μια εβδομάδα αλλά ακόμα να πάρω απάντηση.

Έχουν καλό service απαντούν ή μήπως πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο?

Βασικά οι τάσεις εντάξει είναι της μέτρησα αλλά ο θόρυβος είναι πολύ ενοχλητικός και δεν έδωσα 150 ευρώ για να κάνει έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Παρε τηλεφωνο χαλαρα! Μην ασχολεισαι με e-mail και να περιμενεις απαντηση! Οποτε ειναι να κανω κατι με eshop παιρνω ενα τηλεφωνακι και ολα jet! Εχουν τρομερη εξυπηρετηση παντως... Μεχρι τωρα δηλαδη ολα μια χαρα με μενα! Για αλλες περιεργες περιπτωσεις δεν ξερω... ξερω για την δικη μου που ειχε αισιο τελος χωρις κοπο!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.Θα τους πάρω τηλέφωνο αύριο.

Επειδή ρωτάτε από που προέρχεται ο θόρυβος καταρχήν να σας πω ότι το έψαξα πολύ το ζήτημα καθώς μοιάζει πάρα πολύ λές και είναι κάποιο ανεμιστηράκι που χτυπά κάπου αλλού.

Αποσύνδεσα λοιπόν όλους τους ανεμιστήρες ακόμα και του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών .Δεν ξέχασα κανέναν αλλά ο θόρυβος επέμενε.

Οπότε μετά παρατήρησα ότι προερχόταν από το τροφοδοτικό και μάλιστα επειδή στην αρχη νόμιζα μήπως ήταν κάποιο πηνίο ή κάτι άλλο έκλεισα το ρεύμα και συνέχιζε να κάνει τον θόρυβο αυτό αλλά με μειωμένη ένταση.

Οπότε είναι σίγουρα κάποιο εξάρτημα που έχει να κάνει με τη παρουσία ρεύματος ή οχι.Δεν τον άνοιξα αφενός γιατί έχει πυκνωτές που κρατούν φορτίο ακόμα και αν σβήσεις τον υπολογιστή και αφετέρου γιατί θα ακυρωνόταν η εγγύηση.Οπότε δεν ξέρω τι ακριβώς είναι.

Πάντως ο θόρυβος είναι πολύ ενοχλητικός και μοιάζει με χτύπηματα ανεμιστήρα κάπου.Σαν να "βρίσκει" κάπου καθώς περιστρέφεται.

Link to comment
Share on other sites

Ελατωματικό θα'ναι... εγω 2 noname έχω 1 με 35ε, 350w και το αλλο 300w μαζί με το κουτί και δεν κάνουν κανένα θόρυβο... αλαξέ το πρίν σου χαλάσει τίποτα. Πάρε κανένα fortron ή tagan. :119:

Link to comment
Share on other sites

Ωχ!Λέτε να χαλάσει κάτι?

Το έχω φορτώσει κιόλας...πουσάρισμα CPU ,2 σκληροί ,κάρτα ήχου,καρτα για firewite ,modem,6600GT πουσαρισμένη και αυτή ,DVD,DVD-RW,cd-rw.

Αλλά το πολύμετρο έβγαζε τις τάσεις μέσα στα όρια +-5%.

Τέλος πάντων πάω να τουςπάρω τώρα στο τηλέφωνο και θα δούμε.

Δεν νομίζω να γίνει κάποια ζημιά.Αν κάποιος ξέρει κάτι που αγνοώ καλύτερα να μου το πει ώστε να βάλω το "παλιο" HEROICHI 475 Watt.Βασικά ολοκαίνουριο είναι αλλά κάνει θόρυβο για αυτό πήρα το OCZ και έβαλα το HEROICHI στο παλιό μου σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, δεν έκανες καλά....

Άλλαξες ένα αποδεδειγμένα καλό και δυνατό τροφοδοτικό για ένα άλλο το οποίο δεν σου προσφέρει ιδιαίτερο μεγάλο πλεονέκτημα σε ισχύ (~45W...!) και φυσικά το οποίο ακόμα δεν έχει αποδείξει τι αξίζει.

Σου προτείνω να βάλεις πάλι το HEC στη θέση του και αν έχεις επιλογή να κρατήσεις πιστωτικό στο μαγαζί ή νά πάρεις τα χρήματα πίσω. Τουλάχιστον ώσπου να αποφασίσεις να πάρεις ένα άλλο πιο ισχυρό τροφοδοτικό με ουσιαστική δύναμη και αξιοπιστία.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά είναι ελλάτωμα των πρώτων μοντέλων [των τωρινών δηλ. lol] των 600w στην αρχή , αλλα απο ότι βλέπω αρχίζει και στα 520....

2. Μάλλον είναι λόγω κλειστού-γεμάτου χώρου του psu , και ακουμπά καλώδιο στον ανεμιστήρα.

3. έχω το ίδιο , και αν εξαιρέσουμε οτι το tagan 480 ήταν το απολύτως αθορυβο psu κατα τ αλλα το ocz βγαίνει μπροστά , σε τάσεις , σταθερότητα -amper.

4. To συγκεκριμένο psu επίσης είναι για συγκεκριμένο κοινό [ρυθμιζόμενες γραμμές ] όχι επειδη είναι 520watt. κάποιος που του χρειάζεται πραγματικά η ρυθμιζόμενη γραμμή [me παράδειγμα λόγω vdimm mod] . Μπορείς με πολύ λιγότερα χρήματα να πάρεις ίδια watt psu .

5. Βy the way εμένα το κλασσικο τσικ τσικ δεν το κάνει :038:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το ήξερα ότι έιναι καλό τροφοδοτικό για αυτό το πήρα κιόλας .

Αλλά έκανε θόρυβο και το τροφοδοτικό της OCZ φέροντας το σήμα μίας τέτοιας μάρκας έμοιαζε πολύ καλή επιλογή για να αντικαταστήσει.Εξάλλου το noname τροφοδοτικό του παλιού Η/Y είχε χαλάσει και ήθελα να το αντικαταστήσω ούτως ή άλλως.

Επίσης η εγγύηση του OCZ είναι πέντε χρόνια και έχει και 3 χρόνια το powerswap για την αντικατάσταση ελλατωματικών PSU οπότε έμοιαζε καλή επιλογή.

Βασικά υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα.Το κουτί που έχω είναι το

midi antec lanboy και το OCZ δεν χωρά καλά.Ειδικότερα τα καλώδια στο πίσω μέρος του είναι πολύ κοντά στις συσκευές dvd dvdrw cdrw που έχω και για να τα χωρέσω τα έχω στριμώξει πολύ άγρια και φοβάμαι μη χαλάσω κάτι.

Δεν έιχα ιδέα πόσο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει το μέγεθος του τροφοδοτικού.Οπότε σκεφτόμουν να το αλλάξω με ένα modular τροφοδοτικό

που έχεις τη δυνατότητα να προσθαφαιρείς καλώδια έτσι ώστε ο χώρος στο πίσω μέρος να είναι πιό άνετος και μέσα στο κουτί να υπάρχουν λιγότερα καλώδια ώστε η ροή αέρος να είναι καλύτερη.

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο συγχρονο modular PSU με πολλά Watt που να είναι αθόρυβο.Η τιμή δεν με νοιάζει.

Απλώς θέλω να σηκώνει όλες τις συσκευές χωρίς πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, δεν έκανες καλά....

δεν σου προσφέρει ιδιαίτερο μεγάλο πλεονέκτημα σε ισχύ (~45W...!) και φυσικά το οποίο ακόμα δεν έχει αποδείξει τι αξίζει.

.

Mην συγκρινουμε την μουτσα με την βουρτσα....

Καλο το HEC, αγιο, χρονια στο κουρμπετι, αλλα OCZ δεν ειναι!!!!

Τα 45 Waττ που λες μαλλον ξεχνας οτι το OCZ ειναι 520 W συνεχους ισχυος και οχι peak. Αν το θες με τα Watt HEC το ocz ειναι 620!!!Αν το θες σε συνεχη ισχυ τοτε το hec ΔΕΝ ειναι 475!! απλα και ομορφα...

Τι παει να πει δεν εχει αποδειξει τι αξιζει?? Ολοι οι μεγαλοι (ειτε τα "παιρνουνε" απο την ocz ειτε οχι το εχουνε χρησιμοποιησει και εχουνε πει καλα λογια και συνεχιζουνε να το χρησιμοποιουνε! Αν ηταν μουφα θα ειχανε πει, "καλο, αλλα οι τασεις του δεν ειναι σταθερες, η ισχυς ειναι "λιγη", ο ανεμιστηρας του εχει πρασινο LED ενω εμενα μου αρεσει το μπλε" και θα ειχανε βρει μια δικαιολογια να γυρισουνε στο παλιο τους PC power&cooling ή οτιδηποτε! Οι τασεις του ειναι ΚΑΡΑΣΤΑΘΕΡΕΣ (ιdle - full load διαφορες 0.04V ). Τωρα μενει μονο το θεμα του αν αντεχει 5 χρονια....

Αυτο ειναι το μονο το οποιο σου "δινω"... Αλλα αλλη συγκριση δεν χωραει.... Σ-Τ-Ε-Γ-Ν-Α!!!!

Δεν ειναι καλυτερο (φυσικα) απο τα zippy, PC P&C αλλα ειναι καλυτερο απο το HEC!

@chaos... Δεν ειναι φορτωμενο με αυτα που εχεις πανω...Σε καμμια περιπτωση. Μαλλον εχει παιξει ταπα με την παρτιδα γενικοτερα... Στα 600αρια περιμενουμε αλλαγη με νεο revision χωρις ευαισθητο active PFC. Στα 520 που μαλλον δεν παιζει κατι τετοιο, αλλαξε το με αλλο 520 ή παρε ενα enermax 600αρι να ηρεμησεις.

Link to comment
Share on other sites

Ναι να βέβαια.... Η OCZ είναι εταιρεία με πολλά χρόνια πείρα στα τροφοδοτικά και όλα είναι τέλεια σε αυτό το τροφοδοτικό. Άσχετα άν οι μισοί τα έστειλαν RMA λόγω "τσικι τσίκι" κλπ....

Άσε ρε που θα πεις για τα HEC. Ακόμα και ο hipro βγήκε και τα υπερασπίστηκε. Και τα Tagan που όλοι ορμήξατε και τα πήρατε λες και τα ξέρατε από εχθες τα μισά τώρα έχουν βγει off.

Μήπως μπερδεύεις τα HEC με τα Q-tec ή τα Deer Electronics?

Link to comment
Share on other sites

Και οι 2 εν μέρει έχετε δίκιο .

Και εσύ @jimmy στο ότι τα hec είναι ''σκυλιά''

Kαι εσύ sln ότι τα ocz είναι άλλη κλάση. [έτσι είναι Jim ναι .]

1. Δεν είναι τυχαίο ότι η ocz δίνει 5 ναι πέντε , χρονάκια εγγύηση όταν άλλες εταιρίες δίνουν ένα . Ποιές είναι αυτές ? Thrmaltake , Fortron .... κλπ.

2. To ότι σε μία παρτίδα ακούγεται ο ?ανεμιστήρας? δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά psu , δεν έσκασε και κανενα πηνίο ., στην τελική.

Είναι ένα πραγματάκι που πρώτον δεν συνέβη σε όλους , και 2ον διορθώνεται , και 3ον 5 χρόνια είναι αυτα ;)

3. To psu αυτό δεν προορίζεται για κάποιον που θέλει να στήσει ''server'' , είναι εξιδεικευμένο είπαμε ,. προορίζεται για κάποια άτομα τα οποία έχουν ανάγκη αυτά που κάνει το psu , [σταθερότατες σε ακρίβεια μεγάλη τάσεις , ρυθμιζόμενες με μεγάλο ευρος πάνω κάτω στις +3.3 +5 +12 , και ενδεικτικά led κατάστασης ] Δεν το έχει ανάγκη δηλαδή κάποιος ο οποιός απλώς έχει 5 δίσκους και 10 φάνες και ΠΡΕΠΕΙ να πάρει το powerstream. Έλεος και με ένα hec η tagan θα την κάνει την δουλειά του.

Απλώς είναι το μάρκετινγκ τέτοιο που σε κάνουν να νιώθεις πώς μόνο με το ocz η το κάθε ocz Θα είσαι Ησυχος και θα σε καλύπτει . [και με την τρέλα cases - psus......]

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μην τσακώνεστε για το ποιό είναι καλύτερο.

Πάντως πρέπει να σας πω ότι εμφανισιακά το OCZ φαίνεται κατά πολύ ανώτερο.

Τώρα όσον αφορά στις τάσεις που έιναι και το σημαντικό και τα δύο σταθερά ήταν.

Λοιπόν για να βρω το λόγο που παρουσιάζουν πρόβλημα έστειλα email στην OCZ το μεσημέρι και έλαβα απάντηση τώρα το απόγευμα->

The problem is the Active PFC of the PSU reacting to the voltage in your country. If your VAT is 230 or 240 Volts, the PowerStream will click to compensate for the higher voltage load. We can replace your PSU with a reworked unit that doesn't have these faults.

We are sorry about the problems you have experienced with your OCZ product.

Please provide us with the following information so we may process your replacement.

Sincerely,

Sean Sinha

Technical Support Specialist

Phone: 408.733.8400 ext. 210

or 408.733.7600

Fax: 408.733.5200

Email: sean@ocztechnology.com

www.ocztechnology.com

και τα λοιπα...

Αυτό είναι το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι θεμα τσακωμου ρε παιδια... (σιγα μην κατσω να τσακωθω με το Μητσο. Η διαφωνια ειναι αλλο θεμα ;) )Απο θεμα αξιοπιστιας το εδωσα στεγνα το OCZ τι να κανω?? Δεν ανεφερα πουθενα το οτι ειναι πιο αξιοπιστο. Αλλα μην συγκρινουμε ρε παιδια και αποδοση!! Εγω σταθηκα σε 2 σημεια στο quote. Ο Δημητρης ανεφερε τα +45W και το οτι δεν εχει αποδειξει τι αξιζει. Νομιζω οτι το σημειο με τα 45 watt δεν χωραει αμφισβητηση, και για το σημειο με το οτι δεν εχει αποδειξει τι αξιζει, αν για σας δεν σας λεει τιποτα οτι ολοι οι "μεγαλοι" και οσοι το εχουν δοκιμασει (και δεν εχουν χρειαστει RMA) εχουν να πουν μια καλη εστω κουβεντα εμενα μου λεει πολλα. Τωρα αν τα τροφοδοτικα πρεπει να ειναι σαν την εγκριση φαρμακων στον Ε.Ο.Φ. που δοκιμαζονται μια δεκαετια και μετα βγαινουν στο εμποριο... ενταξει δεν ειναι αξιοπιστο. Νεο προιον ειναι... σε μια αγορα που 3 μηνες μετα το προιον σου ειναι "παλιο". Στην τελικη και το HEC δεν ειναι το πιο αξιοπιστο τροφοδοτικο που κυκλοφορει για να χρειαζεται να το εχω σαν ευαγγελιο και σημειο αναφορας...

Και ο hipro μπορει να υπερασπιστηκε το HEC (και καλα εκανε) αλλα εχει zippy, οχι HEC ;) Τα Tagan τι τα ανεφερεις??

Και τα 3 τροφοδοτικα (antec, ocz, tagan) ειναι της ιδιας εταιριας (Topower). Διαφορετικα specs....

@Outlaw : βλεπω "ξαναγυρισε" ο τρομερος διαλογος. :003:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.