Jump to content



Η καλύτερη μάρκα cd-r ?


fsbmaniac

Recommended Posts

ποια είναι τα καλύτερα cd-r ? data

ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΠΟΛΎ:

να απαντήσουν εκείνοι οι οποιοι δοκίμασαν μια μάρκα αρκετά και για αρκετά χρονια. το καλύτερο θα ήταν να μας ποστάρουν αν υπάρχουν κάποιοι dj'σ. οι οποιοι κακομεταχειρίζονται τα cd'σ.και γενικά όσοι έχουν γραμμένα cd'σ εδώ και πολλά χρονια και τα χρησιμοποιούν ακόμα. μην πετάτε -samsung είναι καλά- και δεν λέτε γιατί!

εγώ προτιμώ philips σαν dj 3 χρονια τώρα είναι πολύ καλά και αντέχουν.

επίσης πολύ καλά ίσως και τα καλύτερα που υπάρχουν That's από tayio yuden (japan made) Ceramic coated. επίσης πολύ καλά Plextor αγορασμένα πριν 2 χρονια 48x.’χρηστα Creative(ξεφλουδίζουν σε σκληρή χρήση)-Sony(μέσα στην θήκη τους 3 χρονια άθικτα αλλα ξεφλουδίσαν στις άκρες)-princo-intenso από τον πρώτο μηνα.

επίσης πόσοι σημαντικό είναι να βλέπουμε από ποια χωρα είναι το cd! philips ακόμα και made in china που έχω 2 χρονια τώρα είναι σαν καινούρια γενικά προτιμήστε άλλες χώρες ειδικά αν βρείτε τα φοβερα philips made in usa.αξίζουν κάθε ευρώ.πολύ καλά επίσης έχουν γίνει πλέον τα maxell. αυτά από μένα περιμένω και άλλους με παρόμοιες εμπειρίες γιατί έρχεται καλοκαιράκι και θέλω να γράψω 100 cd'σ!!! dene χουν παντού ρικ απ......

Link to comment
Share on other sites

μόλις βρήκα και ένα taiyo ιουδαίοι του 1998 με πάμπολλες γρατσουνιές χωρίς ξεφλούδισμα αυτό και αν είναι τρομερό.επίσης από ότι έψαξα σε ιαπωνικά site "σπου" έχουν και english versions έχουν πολλά βραβεία. τα "original " πάντα έτσι.επίσης τα cd τα ελληνικά τα arcadia κάπως έτσι τα έχετε χρησιμοποιήσει ? από κάποιες γνώμες που άκουσα ελεεινά και αυτά.που είσαι ρε philips του 1998 made in usa ???? αχ china sucks

Link to comment
Share on other sites

verbatim!κατα τι γνωμη μου τα καλυτερα!εδω και 4 χρονια τα χρισιμοποιω(λογο γνωστου!!)δεν μου εχει βγει κανενα ελατωματικο ποτε και οσα εχω γραψει δουλευουν ακομα!!(τελεια!)!ομως ειναι και τα ποιο ακριβα της αγορας!ενδικτικα ειχα ξεχασει στο αυτοκινιτο το καλοκαιρι που μας περασε για 7 μερες ενα cd στο ταμλο του αυτοκινιτου μες στον ηλιο και δεν επαθε τιποτα!απο γδαρσιματα δεν καταλαβαινουν τιποτα!!

Link to comment
Share on other sites

μακροχρόνια είναι άγνωστο το τι θα γινει τελικά με τα CD, έχουν γίνει και επιστημονικές μελέτες γύρω από το θέμα, χωρίς ξεκάθαρα αποτελέσματα ακόμα και για τα τυπωμένα. σίγουρα κάποια στιγμή θα πρέπει τις πληροφορίες που θες να διασώσεις να τις περάσεις σε πιο σύγχρονα media, Μόνο και μόνο για το πρόβλημα της συμβατότητας που θα παρουσιαστεί αναπόφευκτα. για τη μάρκα τα πιο παλιά που έχω είναι κάποια mitsui gold του 97-98 με παιχνίδια PS1 που παίζουν ακόμα (όσα τουλάχιστον είχα δοκιμάσει πριν κανένα εξάμηνο).

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχήν πολύ καλό και πάντα επίκαιρο το θέμα!

Καλύτερη μάρκα cd-r: Taiyo Yuden (made in Japan). Έχω γραμμένα (audio) Taiyo Yuden cd πάνω από 6ετία και η αναπαραγωγή είναι άψογη!

Από την άλλη, τις χρονιές 2001, 2002 και 2003 έγιναν τρία συγκριτικά τεστ cd και σε γνωστά ελληνικά περιοδικά για computer. Η Taiyo Yuden σάρωσε, καταλαμβάνοντας συνολικά εννέα πρώτες θέσεις!

Το 2004 δεν έγινε κάποιο ανάλογο τεστ -από όσο ξέρω τουλάχιστον.

(βλέπε attached image. Πηγή: www.diskimpex.gr )

Τέλος, σημαντικό είναι πως μεγάλες εταιρείες ανάθεσαν ή και αναθέτουν την κατασκευή των cd τους (και των dvd τώρα πια) στην Taiyo Yuden (βλέπε: TDK, Maxell, Philips, Sony, Plextor, Fuji, Verbatim).

post-220-1442174037,9255_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

πολύ αγάπη για το luxemburg! :112:

πραγματικά τα τα taiyo ιουδαίοι είναι πολύ καλά. τα philips τα "λελευταια" χρονια φτιάχνονται μονο china. κρίμα αν και δεν με ενοχλεί τόσο πολύ απλά είναι κάπως να βλέπεις philips η μητέρα τον cd να είναι made in china.na ρωτήσω κάτι άλλο τα cd του εμπορείου είναι πρεσαριστά ???? δηλαδή η εγγραφη των αυλακιών γίνεται σε τρομερή πίεση η με λέιζερ κανονικά σαν τα αλλα ?

Link to comment
Share on other sites

Τέλος, σημαντικό είναι πως μεγάλες εταιρείες ανάθεσαν ή και αναθέτουν την κατασκευή των cd τους (και των dvd τώρα πια) στην Taiyo Yuden (βλέπε: TDK, Maxell, Philips, Sony, Plextor, Fuji, Verbatim).

Aυτό, πως, που, πότε?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.