Jump to content



Iomega zip 250


adagio

Recommended Posts

Εχω το iomega zip 250 και ειναι η δευτερη φορα που η δισκετα χαλαει.

Ενω το pc το αναγνωριζει σαν removable disk και εμφανιζεται στο my computer δεν μπορω ουτε να το ανοιξω ουτε να κανω format.

Πιθανοτατα oι δισκετες δεν εχουν μεγαλη διαρκεια ζωης...

Μηπως ξερετε αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να επιδιορθωνει τη ζημια στη δισκετα;

Link to comment
Share on other sites

Ναι, απ' όσο ξέρω και εγώ που είχα ένα 100άρι παλιά, αυτά είναι.

Και απ' ό,τι μου είχαν πεί από την αντιπροσωπεία (Ιντερσετ) μόνο με αυτά τα tools θα πρέπει να τα δουλεύεις, γιατί αλλιώς δημιουργούνται προβλήματα με τις διαφορές των formats.

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη αλλα το iomega tools ερχετε μαζι με το drive σου ακομα και σε bulk εκδοση. Δεν εχεις καπιο cd απο το drive?

Πολυ αργα το κατεβασα...

Το εχω παρει εξάλλου εδω και 2-3 χρονια και δεν εχω ιδεα που ειναι το cd

Link to comment
Share on other sites

Ναι, πράγματι. Τότε που δούλευα στην αντιπροσωπεία, είχαμε ζητήσει από την Iomega να μας στείλουν Zip Crtridges, και επειδή δεν είχαν άδεια, μας είχαν στείλει από Iomega Tools. Ενημερώναμε και εμείς τους πελάτες μας ότι τα περιέχουν μέσα, και όποιος δεν τα χρειαζόταν, απλά έκανε ένα full format στην κασέτα.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ Ιοmega zip drives εδώ και 7-8 χρόνια, και έχω τρείς διαφορετικές συσκευές: (100 parallel, 100 ide internal, 750 ide internal) και καμιά 25 διαφορετικές cartridges. Πρόβλημα, ευτυχώς με καμία, και έχω και καμιά δεκαριά disks από το 1998 τα οποία από γράψε-σβήσε έχουν δεί τα πάντα.

Αν δεν βρίσκεις άκρη ούτε με το iomega tools, υπάρχει μια περίπτωση να είσαι άτυχος και να έχει χαλάσει το drive σου. Πριν χρόνια θυμάμαι φοιτητής στην Αγγλία και πριν την τρομερή διάδοση των CD-Rs όπου τα zip κυριαρχούσαν σαν removable/rewritable μέσα αποθήκευσης, υπήρχαν πολλές περιπτώσης που κάποια χάλαγαν. Οι εκεί χρήστες το ονόμαζαν κάτι σαν "iomega zip kiss of death syndrome" όπου το drive απλά χτύπαγε μπιέλα και δεν αναγνώριζε δισκέτες, ούτε διάβαζε κτλ. κτλ. Υπήρχε και κάποιο διαγνωστικό Utility που υπολόγιζε την πιθανότητα να σου εμφανίσει το drive σου τα ίδια συμπτώματα. Αν ενδιαφέρεσαι ψάξτο μέσω google.

Λέω τώρα, service κάνουν στην εδώ αντιπροσωπεία? Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να το κυνηγήσεις ή αν έιναι προτιμότερο να αγοράσεις καινούργιο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.