Jump to content


Οπτική ίνα και ήχος 5.1


beisnikos_spi

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω μια κάρτα ήχου Audigy Platinum ΕΧ και έχω συνδέσει τα ηχεία μου με οπτική ίνα. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω ήχο 5.1, ενώ η οπτική έχει την δυνατότητα να βγάλει τέτοιο ήχο (πάρτε παράδειγμα ένα DVD Player σπιτιού).

Υπάρχει λύση ώστε να ακούω κανονικό ήχο 5.1 και όχι stereo??

Link to comment
Share on other sites

Εγω χρησιμοποιω την on-board οπτικη εξοδο της μητρικης και για 5.1 εχω επιλεξει απο τις ρυθμισεις στο control panel-sound and audio devices-speaker settings-advanced τα 5.1.

Λογικα η καρτα σου θα παρεχει καποιο mixer προγραμμα απο οτι εχω δει σε αλλες για να επιλεξεις το σετ ηχειων που εχεις...

Για 5.1 στο winamp κοιτα στα options-preferences-output-configure και επελεξε το Allow hardware acceleration (θελει restart του winamp)..

Link to comment
Share on other sites

Ηχος 5,1 απο την οπτικη ινα της καρτας σου βγαινει αλλα ΜΟΝΟ ac3 δηλαδη dolby digital 5.1 (ταινιες DVD).

H καρτα δεν μπορει να βγαλει απο την οπτικη της 5,1 σε pcm επομενως ξεχνα τα multichannel games απο την ψηφιακη εξοδο.Για ολα αυτα τα multichannel μπορεις να χρησιμοποιησεις μονο τις αναλογικες εξοδους της καρτας σου.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν εχει να κανει με βλακεια.Την οπτικη θα τη χρησιμοποιησεις για να αποκωδικοποιησει το σημα σου ενας hardware αποκωδικοποιητης οπως αυτος των ηχειων σου...σου δινει πολυ καλη ποιοτητα..

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η Sound Blaster έχει κάνει αυτή τη πατάτα!

Δεν βγάζει 5.1 από την ψηφιακή έξοδο σε κανονική χρήση, δηλαδή μουσική παιγνίδια κλπ. Μόνο όταν παίζιες ταινίες γίνεται αυτό! Μα τι να τους πεις τώρα...???

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.