Jump to content



Dvd-rom


casper9

Recommended Posts

Τελευταια οταν βαζω καποιο dvd στο drive. Αυτο αρχιζει να τριζει και να κανει περιεργους θορυβους. Την τελευταια φορα(δηλαδη πριν απο λιγο) με τρομαξε. Δεν πιστευα στα αυτια μου. Ο θορυβος ηταν λες κ φυσαγες με καλαμακι σε ενα ποτηρι με νερο. Ναι ειναι απιστευτο αλλα εγινε κ αυτο!!!

Το εχω καθαρισει με το ειδικο cd καθαρισμου. Τι λετε να φταιει(το εχω ενα χρονο).

Link to comment
Share on other sites

Αν σου το κανει σε συγκεκριμενα δισκακια(dvd,cd,cdrom),δοκιμασε καποιο firmware update απο το site της εταιριας κατασκευης του.Αν σου το κανει σε ασχετο χρονο,τοτε καλο ειναι να αρχισεις να σκεφτεσαι το επομενο που θα αγορασεις.Σε οτι εχει να κανει με τα cd καθαρισμου που αναφερεις,καλο ειναι να τα χρησιμοποιεις μονο αν εχει προβλημα η συσκευη σου και οχι προληπτικα οπως αναφερουν οι οδηγιες αυτων,γιατι ο τροπος που καθαριζουν(βουρτσακι πανω στο ματι του laser)δεν ειναι και το καλυτερο που μπορεις να κανεις στην συσκευη σου.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν εχει πλεον εγγυηση παρε το κατσαβιδι σου και ανοιξε το ωστε να το καθαρισεις καλητερα. Τα CD καθαρισμου δεν κανουν τιποτα. Και αφου θα το εχεις ανοιξει παρε το dremel κανε κανενα mod οπως εδω .

Link to comment
Share on other sites

Άνοιξε το drive καθάρισε την κεφαλή με καθαρό οινόπνευμα και ξανακούμπωσε το. Πολύ πιθανώς ο θόρυβος που ακούς να είναι αποτέλεσμα ταλάντωσεις και συγχρονισμού λόγο ότι δυσκολεύεται να διαβάσει το δισκάκι. Τα cd καθαρισμού δεν κάνουν τίποτα εμένα τουλάχιστο ποτέ δεν με βοήθησαν.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης δοκίμασε κάποιο πρόγραμμα που να κατεβάζει τισ στροφές του . Αν με λιγότερες στροφές δεν κάνει θόρυβο , τότε η αιτία είναι η πολλές max στροφές που προκαλούν συντονισμό . Μάλλον κάοιο λαστιχάκι θα τα έπαιξε και δεν μονώνει πλέον...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.