Jump to content



Σπαστικό υψίσυχνο δε μ' αφήνει να δουλέψω!


didymos

Recommended Posts

Για βοηθήστε ρε παιδιά, τι μπορεί να είναι αυτός ο σπαστικός ήχος σαν υψίσυχνο που δε μ' αφήνει να συγκεντρωθώ;

Το σύστημα ήταν και είναι default. Το τελευταίο διάστημα έχω παρατηρήσει ότι ακούγονται πιο πολύ το/τα ανεμιστηράκι/κια και από χθες έχω και το ****υψίσυχνο. Μπας και ζεσταίνεται κάτι;

Θερμοκρασίες:

Σκληρός: 26

CPU: 44

Case: 25

Τροφοδοτικό έχω το Heroichi των 300 Watt. Το' χω 3 1/2 χρόνια. Λέτε να τραβάει κανά ζόρι; Είμαι με Windows XP, αν έχει σημασία.

Τι άλλο;... Α, καμιά φορά το υψίσυχνο συντονίζεται με το πληκτρολόγιο. Δηλ. αν πατήσω ένα πλήκτρο σταματά, αν ξαναπατήσω αρχίζει! Αυτό πάντως δε γίνεται συχνά.

Δεν ξέρω τι να πω, για ρίξτε καμιά ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν μπορεις με το αυτι να προσδιορισεις απο που ερχεται ο θορυβος , τοτε απλα ξεκινα να αποσυνδεεις δισκους , καρτες και ανεμιστηρακια , ωστε να περιορισεις τις πηγες θορυβου.

Υποψιαζομαι καποιο πηνιο στην μητρικη ... ειναι απο τα πλεον υποπτα .

Προσπαθησε ,επισης, να καταλαβεις αν αλλαζει ο ηχος απο idle σε full load .

Link to comment
Share on other sites

Οθόνη κοίταξε σίγουρα οπως είπαν κ τα παιδιά γιατί κι εμένα κάποια

φορά με το tvout αν θυμάμαι καλά ή κάτι άλλο μου την γύρναγε συνέχεια

σε 60hz και έσπασα το κεφάλι μου μέχρι να το καταλάβω.

Link to comment
Share on other sites

Όπως πολύ σωστά είπε ο Stelaras θα πρέπει να απομονώσεις τις πηγές θορύβου μια-μια.

Βγάλε σκληρούς και φάνες και βάζε τα μετά ένα ένα. Θα πρέπει όμως πρώτα να αποκλείσεις οθόνη και τροφοδοτικό.

Link to comment
Share on other sites

Οθόνη την αποκλείω γιατί όταν την κλείνω το υψίσυχνο συνεχίζει το χαβά του. Μητρική έχω μια QDI. Δεν έχω παράπονο, σκυλί μου βγήκε αλλά λέτε να φταίει αυτή; ή κάποιο πηνίο αυτής; Μαμώτο δεν προλαβαίνω να τα βγάλω όλα ένα-ένα, πρέπει να τελειώσω τη δουλειά πρώτα.

Τον τυχαίο συντονισμό με το πληκτρολόγιο πως το εξηγείτε; Παίζει να είναι θέμα κανενός βύσματος;

Link to comment
Share on other sites

είχα και εγώ τον ίδιο θόρυβο και εφτεγε την μία η μητρική αλλα οκ και την αλλη φορα τωρα πρόσφατα... έφτεγε το τροφοδοτικό...με ένα άλλο 300αρι δεν έκανε κιχ! σου προτινω να τσεκαρεις τα coolerakia πρώτα πρωτου προβεις σε αγορά νέου psu. :)

Link to comment
Share on other sites

Ειχα παθει κατι παρομοιο με το παλιο μου τροφοδοτικο (350W no name της πυρκαγιας), μονο που συγχρονιζοταν με την κινηση του ποντικιου κ οχι με το πληκτρολογιο. Τελικα σταματησε αφου αλλαξα τροφοδοτικο. Δοκιμασε με καποιο αλλο τροφοδοτικο, εγω λεω πως ειναι αυτο που φταιει.

Link to comment
Share on other sites

Το κουτί έχει ένα φίλτρο μπροστά, το πλένω κάθε μήνα, το στεγνώνω και το ξαναβάζω. That's it. Δεν ασχολούμαι με το εσωτερικό του, όχι γιατί δεν ξέρω αλλά γιατί έχω βαρεθεί να το σκαλίζω και να πειραματίζομαι. Έτσι κι αλλιώς έχω παρατήσει τις συνεχείς αναβαθμίσεις και το έχω πλέον μόνο για δουλειά. Οπότε μόνο τα τυπικά: Καθαρισμό στο φίλτρο και στο κρύσταλο της οθόνης. Τίποτε άλλο.

Δηλαδή, για να καταλάβω, αν το αφήσω έτσι, υπάρχει περίπτωση να μου μείνει το τροφοδοτικό; Με άλλα λόγια, η αιτία του υψίσυχνου μπορεί να προκαλέσει τίποτα πιο σοβαρό;

Link to comment
Share on other sites

σε μια ασουσ που είχα εκανε το ίδιο αναλογα με το CPU usage... τωρα εαν συγχρονιζετε με ποντίκια πληκτρολογια κτλπ είναι καθαρά θέμα τροφοδοτικού, θα σου προτινα να παρεις Levicom 420W or 350W αναλογα την χρήση που κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

μηπως εχεις καμια DFi μητρικη? καποτε ειχα ακουσει οτι καποιοι πυκνωτες σφυριζαν καπου καπου. Συγνωμη αν ειπες τι μητρικη σου και δεν το ειδα, επειδη βιαζομαι και διαβασα πολυ γρηγορα τα ποστ των παιδιων.

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζει ρόλο η μητρική, μου είχε συμβεί και σε μια Asus, εγώ πιστεύω πως είναι το τροφοδοτικό εαν συγχρονιζετε με κάπια συσκευή, εαν όμως είναι αναλογα με το CPU usage, είναι 100% η μητρική.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.