Jump to content



Απλη παντεντα κ 11 βαθμοι κατω!


Jason1442169106

Recommended Posts

Εχω Intel p4 prescott 3EGhz.Tωρα τον τρεχω στα 3,6Ghz με τρελες θερμοκρασιες δηλαδη με μιση ωρα prime θερμοκρασια cpu 65 και θερμοκρασια mosfet 76 βαθμους κ ανεβοκατεβαινει.Ειναι φανερο οτι εχω stock ψυξη!Μου τη βαρεσε ομως κ κολλησα εναν 80αρι ανεμιστηρα πανω σε αυτον της intel.δηλαδη δουλευουν 2 ανεμιστηρες πανω απο τον prescott.Τωρα με τους 2 ανεμιστηρες η θερμοκρασια cpu παει το μεγιστο 54 συνηθως 52 κ τα mosfet πανε μεχρι 55!Ελπιζω μονο να μην ξεγελιεται κανας αισθητηρας κ λεει οτι θερμοκρασια θελει! :077:

Link to comment
Share on other sites

Με μια τετοια τοποθετηση περισσοτερο θα περιμενα να "μπουκωνουν" οι ανεμιστηρες και να εχεις χειροτερες θεροκρασιες παρα αυτο που λες.

Παρολαυτα δεν εχω κανενα λογο να το αμφισβητησω.

Ομως μια τετοιας ταξης μεγεθους μειωση με προβληματιζει παρα πολυ γιατι δεν φαινεται φυσιολογικη.

Εχω την εντυπωση οτι ο αισ8ητηρας ξεγιελιεται.

Το καλυτερο που θα ειχες να κανεις ειναι να βαλεις εσυ εναν αισθητηρα απο θερμομετρο μεταξυ cpu και ψυκτρας και να παρεις θερμοκρασιες με τον εναν και τον αλλο τροπο για να εχουμε μια πιο ξεκαθαρη εικονα.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς αυτό που συμβαίνει είναι οτι ο 80άρης φυσάει περισσότερο απο τον stock και έτσι εξαναγκάζει τον stock να γυρίζει με περισσότερες στροφές. Για τα mosfet τώρα, μήπως είναι κοντά με το socket του επεξεργαστή και τα φυσάει και αυτά ο 80άρης ??

Πάντως με τέτοιου είδους παντέτες (ο ένας πάνω απο τον άλλο) αυξάνεται αρκετά ο θόρυβος και χαλάνε οι ανεμιστήρες (κυρίως αυτός που είναι κάτω) γιατι εξαναγκάζονται να δουλεύουν δε περισσότερες στροφές.

Link to comment
Share on other sites

Linos κ γω χειροτερο αποτελεσμα περιμενα απλως πειραματιζομουνα κ μου φαινεται οντως υπερβολικη η πτωση της θερμοκρασιας.Ακουμπωντας την ψυχτρα θα ελεγα πως ειναι χλιαρη ουτε καν ζεστη.Αυτο με τον αισθητηρα θα το κανω μαλλον σημερα αργα το βραδυ η αυριο κ θα σας πω αποτελεσματα.

Link to comment
Share on other sites

Εχε υποψη σου και αυτα που ειπε ο backgroundman.

Βεβαια το ποσο θορυβωδες ειναι τελικα το συστημα σου ειναι και θεμα "γουστου" αλλα τωρα το καλοκαιρι αν τελικα ισχυει κατι τετοιο θα σου φανει ιδιαιτερα χρησιμο με τετοιες θερμοκρασιες.

Link to comment
Share on other sites

Ο 80αρης φυσαει πιο πολυ.Οταν τεσταρω με prime τον εχω 3000rpm.Ο ανεμιστηρας της intel εχει τις στροφες που ειχε παντα δηλαδη γυρω στις 2150rpm.To socket πραγματι ειναι πολυ κοντα στα mosfet κ ο 80αρης τα φυσαει σιγουρα.Οσον αφορα το θορυβο ειναι ιδιος με πριν.

Link to comment
Share on other sites

Με τον Celeron D 2.4 που επαιζα στα 3.82GHz με μολις 1.371V πολυμετρημενα οταν η P4C800 ελεγε πανω 60C η ψυκτρα(SLK-948+απλο 80αρι) απλα ζεματαγε χαλαρα εβαζα και το αρνι απο πανω με τον 80αρι τον Delta στο max ειχα normal θερμοκρασιες..........

Link to comment
Share on other sites

Σατανικη λεξουλα ειναι ο Delta με τον Prescott-256(Celeron-D) ειχα την ευτυχια να τον ακουσω για αλλη μια φορα :003: :003: αλλα σε load γυρω στους 45 ηταν αυτος ο "ψυχρος" CPU με τον Delta να "τραγουδαει".... :003: :003:

Link to comment
Share on other sites

Jason μου φαινεται πολυ παραξενο το να εχεις τετοια αποτελεσματα με την τοποθετηση του επιπλεον ανεμιστηρα κατ'αυτο τον τροπο.

Μηπως εχεις επιλεγμενη στο bios την επιλογη που ρυθμιζονται αυτοματα οι στροφες του CPU FAN και ειναι χαμηλες συνεχως ? Ειναι πολυ τραβηγμενο , με εναν ανεμιστηρα coolermaster που ειναι λιγων CFM (44 περιπου) , να μπορεις να κερδισεις 10 βαθμους ...

Για τα PWM υπαρχει ενας σενσορας διπλα στο socket , oποτε σωστα παιρνεις καλυτερη θερμοκρασια , μιας και ψυχεις τα mosfet . Αυτη η θερμοκρασια δεν ειναι εικονικη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.