Jump to content



Θέλω να φτιάξω εξωτερική Υδρόψυξη !!!


backgroundman

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Καθώς αρχίζουν οι ζέστες και βλέπω τις θερμοκρασίες (CPU-GPU) να ανεβαίνουν σκέφτομαι σοβαρότατα αυτή τη φορά, να μπώ στο κλαμπ των "νερουλάδων". Έχω καταλάβει οτι τα έτοιμα κιτ είναι πεταμένα λεφτά οπότε πάμε για custom. Επίσης έχω καταλάβει οτι οτιδήποτε άλλο εκτός απο το μπλοκ του 11 είναι πεταμένα λεφτά (διορθώστε με όπου κάνω λάθος). Μπορεί κάποιος να μου πεί τιμή για το μπλοκ (P4 - 478) στο περίπου και πόσες μέρες θέλει ο 11 να το φτιάξει ??

Καταρχίν θέλω όλη την υδρόψυξη να τη βάλω σε ένα κουτί για λόγους ασφαλείας και για το λόγο να μπορώ να βάζω την υδρόψυξη και σε άλλο pc.

Επειδή αργότερα θέλω να βάλω παραπάνω μπλοκ (gpu - nb) σκέφτηκα για αντλία την L30 (θα τη βρώ σε pet-shop???) και για ψυγείο το 3πλό Radiator της Asetek. Δε θα κάνω κλειστό σύστημα και θέλω να μου προτείνεται κάποιο τανκ. Πάντα μιλάμε για 1/2 διάμετρο (σωστά ??)

Ερώτηση 1 : ειναι καλύτερα οι εσωτερικές σωληνώσεις να είναι με χάλκινες σωλήνες ή με εύκαμτες ?

2. Το ψυγείο θα κολλήσει σε κάποια πλευρά του κουτιού, οι ανεμηστήρες θα πρέπει να φυσάνε έξω απο το κουτί ή απο έξω προς τα μέσα (ή δε παίζει και τόσο ρόλο).

3. πόσο ρόλο παίζει το μήκος των σωλήνων, απο το κουτί της υδρόψυξης στο μπλοκ, στην απόδοση της υδρόψυξης και μεχρι πόσα μέτρα μπορεί να είναι. Επίσης προτείνεται καλές σωλήνες (έχω ακούσει κάποιες Tygon αλλα στο multirama είναι πανάκριβες) και που μπορώ να τις βρώ.

Αν κάποιος έχει φτιάξει εξωτερική υδρόψυξη ή έχει κάποιες φωτο ή κάποιο λινκ να τις ποστάρει για να πάρουμε καμια ιδέα.

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Το μπλοκ του Μιχαλη (11) εχει ενα πλεονεκτημα . Οτι ειναι αριστο για τα χρηματα του και οτι μπορει να βρεθει στη χωρα μας .

Θελω να πω οτι υπαρχουν καλυτερα μπλοκ στην παγκοσμια αγορα , αλλα ειναι δικο σου θεμα το αν θελεις να πληρωσεις περιπου 2.5φορες απανω την τιμη για μερικους βαθμους (2 με 3)

Η διαμετρος καλο ειναι να ειναι 1/2 μιας και μεταφερει περισσοτερη ποσοτητα νερου.

Οσων αφορα τα ερωτηματα σου ...

1) Αν καταλαβα καλα , αυτο που θελεις να μαθεις ειναι το αν θα βοηθησει ο χαλκινος σωληνας την απαγωγη της θερμοτητας . Πιστευω πως οσο και να μπορει να βοηθησει , θα ειναι σε βαθμο που δεν αξιζει . Ασε που θα εχεις προβλημα με τις γωνιες γιατι θα σου δυσκολευουν τη ροη.

Θυμαμαι καποιο project σε ενα ξενο φορουμ , που καποιος ειχε βαλει χαλκοσωληνες σε ολο το δωματιο του , αντι για ψυγειο . Εκανε δουλεια και αυτο :D

2) Το ψυγειο θελεις να το βαλεις εξωτερικα ή εσωτερικα ? Μπορεις να το κρεμασεις απλα σε ενα πλευρο το κουτιου , ή να κοψεις με ενα dremmel την οροφη του κουτιου και να προσαρμοσεις εκει το ψυγειο . Απο οτι καταλαβα για το δευτερο αναφερεσαι.

Για τους ανεμιστηρες δεν υπαρχει 100% σωστη απαντηση . Το καθε συστημα συμπεριφερεται διαφορετικα . Εξαρταται απο την θερμοκρασια του κουτιου , καθως και απο την πιεση του αερα μεσα (high pressure ή low pressure) λογω των υπολοιπων ανεμιστηρων που εχεις μεσα στο κουτι.

Συνεπως , θα χρειαστει να κανεις μερικες δοκιμες και θα καταληξεις στο που ειναι καλυτερα.

3) Το μηκος των σωληνωσεων παιζει ρολο και ριχνει την ροη του κυκλωματως , συνεπως και την αποδοση της υδροψυξης. Αυτο λογω του αυξημενου βαρους που πρεπει να κινησει ο κυκλοφορητης ... Βεβαια δεν ειναι μεγαλο το προβλημα . Μπορεις ανετα να βαλεις και 4 μετρα σωληνωσεων ... οπως ειχα και εγω .

Οι tygon ειναι οι καλυτεροι . Οτι πληρωνεις παιρνεις .

Φωτογραφιες δεν εχω διαθεσιμες εκτως απο καποιες που ειχε ποσταρει ο KTM με το ψυγειο μου ... Μπορω ομως να βγαλω μερικες προχειρες απο το κινητο μου.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα με το μονο θα χασεις αρκετα . Ειδικα τωρα που θελεις να βαλεις και gpu , nb block , απλα ξεχνα το μονο. Τριπλο μινιμουμ για να εχεις καλες επιδωσεις .

Πρεπει να εχει διαφορα , μονο με τριπλο , περιπου 4 βαθμους με τα πολλα μπλοκ (στο περιπου υποθετω) .... ισως να ειναι και 5 σε full load καταστασεις .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.